Ghimbirul este extrem de sănătos și are proprietăți uimitoare asupra organismului. Se poate consuma în ceaiuri, mâncăruri și poți face o mulțime de măști de față sau păr cu el.
Citește și: Remedii naturiste pentru respirația urât mirositoare. Halitoza poate semnala o boală gravă!
Printre beneficiile ghimbirului amintim:
- ameliorează constipația, diareea și tot felul de probleme digestive
- îmbunătățește circulația
- stimulează sistemul imunitar
- previne formarea cheagurior de sânge
- scade tensiunea arterială și colesterolul
Ghimbirul este extrem de util atunci când vrei să slăbești. Conferă rapid sentimentul de sațietate și topește excesul de grăsime. În schimb, nu este de ajutor celor care au o greutate sub normalul ponderal.
Citește și: Faci sport? Rădăcina care te ajută să scapi de febra musculară!
Pe cât de benefic este, pe atât poate fi de periculos pentru anumiți oameni. Ghimbirul poate influența acțiunea anumitor medicamente. Este contraindicat diabeticilor, persoanelor hipertensive sau celor care urmează un tratament cu anticoagulante.
Pentru că ghimbirul subțiază sângele, este interzis să îl consumi dacă iei medicamente menite să dizolve cheagurile de sânge. În acest caz, el poate cauza hemoragii.
Citește și: Scrub anti-age cu ghimbir
Diabeticii nu ar trebui să consume ghimbir , deoarece acesta are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge. Cei care își administrează insulină sau iau medicamente pentru reglarea glicemiei ar putea risca să ajungă la hipoglicemie- adică un indice sub nivelul recomandat al glicemiei, care se poate solda cu stări de greață și chiar leșin.
Și persoanelor care suferă de pietre la vezica urinară le este contraindicat consumul de ghimbir. În acest caz, există riscul ca producția de bilă să crească necontrolat, iar pietrele să rămână blocate din cauza unor contracții.