Mesaje de Sfânta Maria

 Lupescu Anca
.

Pe 8 septembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Sfânta Maria Mică. Sunt multe controverse conform cărora aceasta ar fi data când îi serbăm pe cei care poartă numele de Maria și derivate din acesta. Credința populară spune că pe 15 august, în ziua Adormirii Maicii Domnului, se pomenesc morții. Așadar, pe 8 septembrie este ziua în care biserica ortodoxă, dar și cea catolică, sărbătorește Sfânta Maria.

Despre Sfânta Maria

Maria, numită și Sfânta Maria sau Fecioara Maria, (a înflorit la începutul erei creștine).

Maria este cunoscută din referințele biblice, care sunt însă prea puține pentru a construi o biografie coerentă. Evoluția doctrinei Mariei poate fi urmărită prin titlurile care i-au fost atribuite în istoria comunităților creștine – garanția Întrupării, mamă virgină, a doua Eva, mama lui Dumnezeu, veșnic virgină, imaculată și ridicată la cer.

Sfânta Maria în Biblie

Relatarea din Noul Testament despre smerenia și ascultarea ei față de mesajul lui Dumnezeu au făcut din ea un exemplu pentru creștinii din toate timpurile.

Din detaliile furnizate în Noul Testament de către Evanghelii despre roaba din Galileea, pietatea și teologia creștină au construit o imagine a Mariei care împlinește prezicerea atribuită ei în Magnificat (Luca 1:48): „Cu siguranță, de acum încolo toate generațiile mă vor numi binecuvântată”.

15 august: Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Ce tradiții și obiceiuri sunt legate de această sărbătoare

Prima menționare a Mariei este povestirea Bunei Vestiri, care relatează că ea locuia în Nazaret și era logodită cu Iosif (Luca 1:26 și următoarele), iar ultima mențiune despre ea (Faptele Apostolilor 1:14) o include în compania celor care s-au dedicat rugăciunii după înălțarea lui Isus la cer. 

Sfânta Maria, cea mai slăvită dintre sfinți

În semn de recunoștință, oamenii i-au adus Sfintei Fecioare Maria nenumărate denumiri pentru a o preaslăvi. A ajuns cunoscută, atât în popor, cât și în Biserică, drept Fiica Părintelui Ceresc, Mama Fiului şi Mireasa Duhului Sfânt, Împărăteasa tuturor Sfinţilor, sprijinitoarea păcătoşilor, atotputernica ajutătoare şi rugătoare pentru toţi oamenii, Maica îndumnezeirii şi mântuirii, mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită decât serafimii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care ne miluieşte pe noi.

Legenda spune că Drepţii Ioachim şi Ana, în vârstă fiind, şi-ar fi dorit nespus de mult un copil. Cum încercările de o viaţă nu au dat roade, rugăciunile au rămas unica lor şansă. Şi Dumnezeu le-a ascultat rugile fierbinţi, dăruindu-le un odor cu chemare dumnezeiască, cu o menire sfântă pe pământ. Aşa a venit pe lume fiica Părintelui Ceresc. Dar Naşterea Maicii Domnului e considerată de Părinţii Bisericii drept momentul istoric în care a început mântuirea neamului omenesc din robia păcatului strămoşesc. Numele Maria îşi are rădăcinile în limba ebraică, unde Miriam înseamnă Doamnă, împărăteasă, cea aleasă, cea frumoasă.

Ce se face la Sântămăria Mică

Deși toată lumea obișnuiește să petreacă la Sânămăria Mare, pe 15 august, când are loc, de fapt, prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, acum e momentul în care se aniversează onomastica celor ce poartă numele Preasfintei Fecioare. Și se și trimit mesaje de Sfânta Maria. De-acum, până la Postul Crăciunului, nunțile, botezurile și petrecerile se vor ține lanț. Se duc la biserică, la sfințit, fructe, pâine şi lumânări, pentru sănătatea și binele familiei.

Lăsând la o parte încărcătura religioasă a evenimentului, sărbătoarea de Sântămărie Mică este hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. Se spune în această zi pleacă rândunelele spre ţările calde, insectele încep să se ascundă în pământ, iar frigul îşi face simţită prezenţa.

Mesaje de Sfânta Maria

Fie ca Sfântă Maria sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani!

Întocmai ca Fecioara Maria al cărei nume îl porți, învață sa ierți, sa fi mai bun, mai înțelept, sa mă ierți când greșesc si sa mă înveți sa fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulți ani!

Pentru ca ești o persoana atât de buna, îmi doresc ca Fecioara Maria sa aibă grija de tine, sa iți călăuzească pașii si sa iți lumineze calea in viată.

Este ziua numelui tău! Să te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Maria!

De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor. Dumnezeu sa te călăuzească in tot cea-ce faci. La mulți ani!

Sa ai o zi frumoasa si sa te bucuri de numele pe care îl porți. Sa fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulți ani de Sfântă Maria!

În această zi speciala, iți transmit cele mai sincere urări. Să ai o viată plina de lucruri bune iar Sfânta Maria al cărei nume îl porți sa te ocrotească mereu. La mulți ani de ziua numelui tău!

La mulţi ani, Maria! Vedetele şi copiii de vedetă care serbează ziua de nume de Sfânta Maria!

Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sfânta Fecioara să-ți lumineze drumul în viață.

Toată fericirea din lume ți-o doresc ție! Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toata fericirea din lume. La Mulți Ani!

Zi sfântă să se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria!

Prietena mea, Maria, sper sa ramai mereu un spirit tânăr si plin de viată, sa fim mereu împreuna și să nu uitam niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani Maria!

De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor.

La mulți ani Maria! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos.

Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Maria!

Fie ca toate întâmplările frumoase si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Maria cat mai frumoasa!

La mulți ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iți doresc sa ti se îndeplinească toate dorințele.

Sa te bucuri de viata, de zambete, de tot ce e frumos. La multi ani, Maria!

Marian, La multi ani, plini de fericire si de impliniri! Sa te pupe norocul si sa ai numai zambete si soare in calea ta!

Ma bucur ca existi in viata mea si ma bucur ca Fecioara Maria, al carei numei il porti, mi te-a daruit pentru a ma bucura de prietenia ta sincera si neconditioanata. La multi ani, Maria!

Ai aparut in viata mea ca o minune, nu degeaba porti un nume sfant, spre tine ma indrept acum c-o urare si c-un bun gand, sa fii mereu fericita, sa zambesti, sa razi mereu, si sa nu uiti nici o clipa, ca tu esti diamantul meu! La multi ani, Maria mea!

Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. La multi ani de Sfanta Maria!

La multi ani Maria/Marian/Marius! Ingerii sa-ti calauzeasca pasii si Sfanta Fecioara sa-ti lumineze drumul in viata.

Fie ca toate întâmplările frumoase şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfânta Maria cât mai frumoasă!

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului, tradiții și obiceiuri. Este bine sau nu să spui „La mulți ani!” pe 8 septembrie?

Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani!

Păstrează-ţi sufletul tânăr şi bucură-te neîncetat, pentru mine rămâi un prieten de nădejde şi un om de valoare! Fie ca lumina Sfintei Marii să ne lumineze vieţile şi mintea mereu! La mulţi ani!

E ziua ta, Maria, un nume frumos si simplu, la fel de pur ca tine si la fel de gingas. La multi, ani!

În această zi specială, îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţaă plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani de ziua numelui tău!

De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La multi ani, Maria!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului La Mulţi Ani!

Urări pentru prieteni de Sfânta Maria

Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori.

Dumnezeu mi-a dat familia, Sfânta Fecioara Maria al cărui nume îl porti mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de prietenie. Mă bucur că ai apărut în viata mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simti o prietenie adevărată! Să îţi fie viaţa binecuvântare şi bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porti!

Întocmai ca Fecioara Maria, al cărei nume îl porti, învaţă să ierţi, să fii mai bun, mai înţelept, să mă ierţi când greşesc şi să mă înveţi să fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulţi ani!

Precum Maria, Maica Domnului, a învins tristeţea şi lacrimile, tot aşa îţi doresc să răzbaţi şi tu din furtuna greutăţilor. La multi ani!

Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasă din tot anul, căci este ziua ta! La multi ani, iubitule/iubito!

Fie ca această zi să-ţi dechidă poarta unui viitor plin de succese. La mulţi ani!

Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfânta Maria!

Este minunat să stii că cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine…dar e si mai minunat să stii că există cineva care nu-ţi uită niciodată ziua de nume. La Multi Ani!

Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani!

O zi onomastică frumoasă! Fie ca toate întâmplările frumoase si spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îti doresc o zi de Sfânta Maria cât mai frumoasă!

La multi ani si mult noroc în această zi specială. Iti doresc să ti se îndeplinească toate dorintele.

O sărbătorim pe Fecioara Maria si te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blândă, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău!

Sfânta Maria Mare, 15 august. Se spune sau nu „La mulți ani!' de Adormirea Maicii Domnului?

Aş vrea sa-mi fi aproape mereu, cum ai fost şi până acum şi să mă bucur în fiecare zi de puritatea şi căldura sufletului tău, rupt parcă din dragostea Fecioarei Maria.

De ziua ce-ţi surâde-n prag şi-i porţi frumosul nume, eu îţi doresc tot ce-i mai drag şi mai frumos pe lume! La mulţi ani!

Felicitări de Sfânta Maria

Prietena mea, Maria, sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreună și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani Maria!

Chiar dacă ai nume de Sfântă, știu că deseară o să dai de băut și o să ne primești cu masa plină. Așa că bucură-te de ziua asta minunată și … pe deseară!

De Sfânta Maria, zi de mare sărbătoare, primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor.

La mulți ani Maria! Să te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos.

La mulți ani, Maria! Îngerii să-ți călăuzească pașii și Sfântă Fecioară să-ți lumineze drumul în viață!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului La mulți ani!

La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se împlinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume.

Fie ca Sfântă Maria să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La mulți ani!

Pentru ca ești o persoană atât de buna, de drăguță și de loială, îmi doresc ca Fecioara Maria sa aibă grijă de tine, să iți călăuzească pașii și să iți lumineze calea in viată.

De Sfânta Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor. Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. La mulți ani!

Să ai o zi frumoasă și să te bucuri de numele pe care îl porți. Să fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulți ani de Sfântă Maria!

În această zi specială, îți transmit cele mai sincere urări. Să ai o viată plină de lucruri bune iar Sfânta Maria, al cărei nume li porți, să te ocrotească mereu. La mulți ani de ziua numelui tău!

Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani şi un sincer: La mulţi ani!

Dragă prietenă/prietene, pregăteşte băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, şi la greu nu te lăsăm. La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate!

Nu ştiu dacă îţi place numele pe care ţi l-au ales părinţii, dar eu îţi urez din suflet un călduros La mulţi ani! Că-ţi place sau nu, e totuşi ziua ta!

Nu-ţi urez să ai parte de bani, că ştiu că eşti descurcăreţ. Nu-ţi urez nici să devii star, căci pentru oamenii din viaţa ta eşti deja o celebritate. Îţi doresc să fii sănătos şi vesel, că restul vin singure! La mulţi ani, prieten drag!

Azi, la meteo, s-a anunţat cod galben de pupici şi de urări. Și cred că responsabil pentru asta eşti tu. La mulţi ani!

Maria! Da, tu! Eşti dată în urmărire de către gaşca de prieteni. Căci azi e ziua ta şi toţi vor să te ureze şi să te îmbrăţişeze! Mă alătur şi eu lor, sperând că te vom găsi, dar până una-alta, îţi zic acum: La mulţi ani!

Fie ca această zi să-ţi dechidă poarta unui viitor plin de succese. La mulţi ani!

Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros La mulţi ani', multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi.

Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La Mulţi Ani!

Fecioara Maria să te călăuzească mereu şi să te ajute să învingi orice obstacol din viaţa ta! La mulţi ani!

E o zi când sufletul tău trebuie să învingă orice urmă de tristeţe şi să fie deschis pentru a primi cele mai frumoase momente. Este ziua numelui tău şi-ţi urez un sincer La Mulţi Ani!

De ziua ce-ţi surâde-n prag şi-i porţi frumosul nume, eu îţi doresc tot ce-i mai drag şi mai frumos pe lume! La mulţi ani!

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate. Să se împlinească toate dorințele pe care ți le pui. La mulți ani, Maria!

Maria, ce nume frumos! Cuprinde toată bunătatea lumii, la fel ca și sufletul tău minunat. Bucură-te de binecuvântarea acestui nume sfânt și nu uita că te iubim! La mulți ani!

În ziua primei mari sărbători ortodoxe din anul bisericesc, e zi de mare sărbătoare și pentru tine. Sfânta Fecioară să te călăuzească de-a pururi și să Dumnezeu să-ți călăuzească pașii oriunde te-ai afla.

Chiar dacă ești departe și nu putem sărbători împreună, suntem totuși aproape cu gândul și cu sufletul. Și te sărbătorim așa cum meriți. La mulți ani!

E o zi când sufletul tău trebuie să învingă orice urmă de tristeţe şi să fie deschis pentru a primi cele mai frumoase momente. Este ziua numelui tău şi-ţi urez un sincer La Mulţi Ani!

Păstrează-ţi sufletul tânăr şi bucură-te neîncetat, pentru mine rămai un prieten de nădejde şi un om de valoare! Fie ca lumina Sfintei Marii să ne lumineze vieţile şi mintea mereu! La mulţi ani!

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton