Mesaje de Sfântul Valentin

 Lupescu Anca
.

Pe 14 februarie sărbătorim Sfântul Valentin, însă nu totul este despre Ziua Îndrăgostiților. Multe persoane își serbează onomastica în această zi, motiv pentru care ți-am pregătit o listă cu mesaje pe care să le trimiți prietenilor și apropiaților cu ocazia Sfântului Valentin. 

Cine a fost Sfântul Valentin

În primele martirologii, sunt menționați trei Sfântul Valentin diferiți, toți având în comun ziua de 14 februarie ca zi de sărbătoare. 

Din păcate, înregistrările istorice sunt puține. Primul Sfântul Valentin a fost preot și medic la Roma. El, împreună cu Sfântul Marius și familia sa, i-a mângâiat pe martiri în timpul persecuției împăratului Claudius al II-lea, goticul. 

În cele din urmă, Sfântul Valentin a fost și el arestat, condamnat la moarte pentru credința sa, bătut cu bâte și, în cele din urmă, decapitat la 14 februarie 270 d.Hr. A fost înmormântat pe Calea Flaminia. 

Mai târziu, Papa Iulius I (333-356) a construit o bazilică în locul în care s-a păstrat mormântul Sfântului Valentin. Săpăturile arheologice din anii 1500 și 1800 au găsit dovezi ale mormântului Sfântului Valentin. 

Cu toate acestea, în secolul al XIII-lea, relicvele sale au fost transferate în Biserica Sfântului Praxedes de lângă Bazilica Sfânta Maria Majoră, unde sunt și astăzi. 

De asemenea, o mică biserică a fost construită în apropierea Porții Flaminice din Roma, care acum este cunoscută sub numele de Porta del Popolo, dar care era numită în secolul al XII-lea „Poarta Sfântului Valentin”, după cum a remarcat primul istoric britanic William Somerset (cunoscut și ca William de Malmesbury, d. 1143).

Cel de-al doilea Sfântul Valentin a fost episcopul de Interamna (în prezent Terni, situat la aproximativ 60 de mile de Roma). 

Din ordinul prefectului Placidus, și el a fost arestat, biciuit și decapitat, suferind din nou persecuții în timpul împăratului Claudius al II-lea.

Cel de-al treilea Sfântul Valentin a suferit martiriul în Africa, împreună cu mai mulți tovarăși. Cu toate acestea, nu se mai știe nimic despre acest sfânt. În total, acești bărbați, fiecare cu numele de Sfântul Valentin, au dat dovadă de o dragoste eroică pentru Dumnezeu și Biserica Sa.

De ce Sfântul Valentin este sărbătoarea dragostei

Obiceiurile populare de a-și arăta dragostea și afecțiunea de Ziua Sfântului Valentin sunt aproape o coincidență cu ziua de sărbătoare a sfântului. În epoca medievală, o credință comună în Anglia și Franța era că păsările încep să se împerecheze pe 14 februarie, „la jumătatea celei de-a doua luni a anului”. 

Deși se pare că manifestările de iubire sunt mai degrabă rezultatul unui obicei secular decât al amintirii Sfântului Valentin și că sărbătoarea a fost păgânizată și mai mult cu cupidoni și altele asemenea, există un mesaj creștin care ar trebui reținut. Iubirea de Dumnezeu este o iubire de sacrificiu, lipsită de sine și necondiționată. Aceasta este iubirea pe care fiecare creștin este chemat să o exprime în propria viață, pentru Dumnezeu și pentru aproapele. 

În mod clar, Sfântul Valentin a dat dovadă de o astfel de iubire, dând mărturie de credință prin dăruirea sa ca preot și prin jertfa propriei vieți în martiriu.

În această zi, fiecare persoană ar trebui să-și jertfească din nou dragostea față de cei dragi, rugându-se pentru intențiile lor, promițându-le fidelitate și mulțumindu-le în schimb pentru dragostea lor. Isus a spus: „Aceasta este porunca mea: iubiți-vă unii pe alții așa cum v-am iubit eu pe voi. Nu există iubire mai mare decât aceasta: să-ți dai viața pentru prietenii tăi” (Ioan 15,12-13). 

Mesaje de Sfântul Valentin pentru prietenii care își serbează ziua de nume

De ziua numelui tău, îți urez să ai parte de tot norocul din lume. Sper ca viața să-ți fie așa cum îți dorești. La mulți ani, Valentin!

Sper ca sărbătoarea Sfântului Valentin să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și succes! La mulți ani!

Te felicit cu ocazia zilei tale de nume, dorindu-ți multă sănătate și realizări frumoase. La mulți ani, Valentin!

Cele mai frumoase mesaje de Dragobete

Fie ca Sfântul Valentin, care te ocrotește mereu, să îţi călăuzească paşii spre fericire şi împliniri. La mulţi ani!

De Sfântul Valentin, să se răsfrângă asupra ta iubirea, bunătatea și dragostea celor din jur. La mulți ani!

Să ai puterea să faci lumea mai bună și să-i faci fericiți pe toți din jurul tău cu bunătatea, dragostea și frumusețea sufletului tău! La mulți ani, dragul meu Valentin!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfântul Valentin cât mai frumoasă.

De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Vali!

Mesaje de Sfântul Valentin pentru cei ce își serbează onomastica

Îți urez din tot sufletul noroc, să îți găsești pacea și fericirea, să nu verși nicio lacrimă și să trăiești fiecare clipă astfel încât să nu regreți nicio secundă trecută! La mulți ani, Valentina!

La mulți ani! Sfântul Valentin să-ți dea sănătate și putere să lupți pentru idealurile tale, să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii și fericire alături de familie și cei dragi!

Astăzi este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. La Mulți Ani, Vali/Valentin/Valentina!

La mulți ani, dragul meu Valentin! Sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreună și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi. Să ai o zi minunată!

Astăzi și în fiecare zi, ne gândim la tine cu drag și vrem să știi că ești foarte important pentru noi. Îți urăm o zi onomastică plină de iubire, fericire, liniște și momente de neuitat. La mulți ani, Vali!

Sfântul Valentin, pe care părinţii tăi ţi l-au ales ca protector, când ţi-au ales numele, să îţi călăuzească paşii pe calea iubirii, a speranţei și a bucuriei! Să fii sănătos și voios! La mulți ani, Valentin!

Mesaje de Sfântul Valentin pentru prieteni și apropiați

La mulți ani, Valentina! Să-ți fie viața presărată doar cu reușite și să ai lângă tine mereu oameni care te iubesc și te apreciază. Mulțumesc că ești prietena mea. Abia aștept să sărbătorim împreună!

Dacă ar fi după mine, toate dorințele tale s-ar împlini. Să ai parte de cea mai frumoasă zi a numelui, Vali!

Sper că știi ce cadou ești pentru lume și pentru mine. Faptul că te cheamă Valentin nu e o coincidență. E dovadă că răspândești dragoste peste tot unde mergi. La mulți ani de ziua numelui!

Sper ca toată bunătatea pe care o dăruiești să se întoarcă la tine în anul care urmează. La mulți ani de ziua numelui, Vale! 

Astăzi este ziua perfectă pentru a-ți spune cât de mult ești apreciat pentru tot ceea ce faci, și cât de mult ești iubită pentru persoana extraordinară care ești. La mulți ani, Vali! Să rămâi mereu cu zâmbetul pe buze!

Sunt atât de recunoscătoare pentru amintirile și momentele minunate pe care le-am împărtășit și aștept cu nerăbdare multe altele. La mulți ani de ziua numelui! Să te distrezi cât de tare poți!

Aș vrea să ne putem vedea mai des, dar sper că știi cât de mult însemni pentru mine. Îți trimit îmbrățișări mari de ziua numelui tău special, la fel ca tine! La mulți ani!

De când te-am întâlnit am știut că vreau să-ți fiu prieten. Bunătatea, răbdarea și simțul umorului m-au cucerit la tine. Asta și faptul că mă faci mereu să văd partea pozitivă a lucrurilor!  La mulți ani, Valentin al meu! Ești jumătatea mea în cel mai neromantic mod posibil.

Îți doresc o zi a numelui minunată și să o petreci cu zâmbetul pe buze! Sfântul Valentin să te ocrotească mereu și să aibă grijă de tine!

Sper ca ziua ta de nume să fie la fel de minunată și extraordinară ca și tine. La mulți ani, Vale! Te îmbrățișez.

Ești unul dintre cei mai muncitori oameni pe care îi cunosc. Relaxează-te puțin și bucură-te de ziua ta de nume. Ți-am trimis o mică surpriză. La mulți ani! 

Îți doresc o zi plină de multă distracție. La mulți ani de ziua numelui! Bucură-te și relaxează-te în această zi superbă!

Orice vei cere, să primești, orice vei căuta, să găsești, orice îți dorești, să ți se împlinească. La mulți ani de ziua numelui! 

Fie ca bucuria pe care ai răspândit-o în trecut să se întoarcă la tine în această zi specială. Pentru tine, Sfântul Valentin nu e doar despre iubire. E despre tine! La mulți ani!

Îți doresc fericire și iubire din belșug. Fie ca toate visele tale să se transforme în realitate și să ai noroc în tot ceea ce îți propui. La mulți ani, Vali! Sper să te distrezi de ziua ta așa cum știi tu mai bine.

Tu nu ai nevoie de pereche de Sfântul Valentin, pentru că ai deja ce să sărbătorești. E ziua numelui tău! La mulți ani, să fii fericit să continui să îi molipsești pe toți cu felul tău nebun de a fi!

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton