Mihaela Bilic, despre combinația dintre carne și cartofi: „Este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv”

 Ifrim Georgiana
.

Mulți nutriționiști atrag atenția că este nesănătos să asociem carnea cu alimente bogate în carbohidrați. La polul opus, Mihaela Bilic spune că este un mit promovat de dietele proteice, fiindcă această combinație este cea mai „sănătoasă' și „echilibrată' din punct de vedere nutritiv. Iată explicația!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Combinația dintre carne și carbohidrați este considerată de unii nutriționiști greșită. Printre efectele neative asupra sănătății se numără creșterea în greutate, problemele digestive, tulburări metabolice, niveluri ridicate de grăsimi saturate, deficit de fibre sau inflamații.

Citește și: Mihaela Bilic încurajează consumul de mezeluri: „Sunt o supercarne. Eu cumpăr salamul la țiplă și…'. Ce porții recomandă nutriționista

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie secretul longevității: „Un stil de viață sănătos înseamnă mai mult decât o farfurie de mâncare'. Cum își menține tenul fără riduri și silueta, la 53 de ani

Citește și: Marian Godină, derapaj după ce a ascultat piesa Macarena, cântată de Erika Isac, despre abuzul asupra femeilor: „Multe au spus că sunt pățite, dacă te respecți ca femeie…”. Polițistul și-a cerut scuze, ulterior

Citește și: A murit Andreas Brehme, campion mondial cu Germania, în 1990. Fotbalistul s-a stins „brusc și neașteptat”, la 63 de ani

Mihaela Bilic, despre combinația dintre carne și cartofi

În calitate de medic nutriționist, Mihaela Bilic recomandă asocierea dintre carne și carbohidrați, pe care o consideră cea mai sănătoasă din punct de vedere nutrivitiv. Cu alte cuvinte, nu este greșit să consumăm carne cu garnitură de cartofi sau pâine, fiind o asociere nerecomandată doar în cazul dietelor proteice.

„Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv.

De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice', a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii 'Doctor de bine'.

„Confundăm slăbitul cu sănătatea'

Mihaela Bilic atrage atenția că renunțarea la carbohidrați poate produce dezechilibre în organism. Potrivit acesteia, farfuria ideală trebuie să conțină carne, făinoase și legume. Persoanele care sunt în proces de slăbire pot renunța la garnitură.

„Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru.

Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume', a mai spus Mihaela Bilic.

Sursa foto: Facebook & Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton