Ce spune Mihaela Bilic despre consumul de pâine în timpul dietelor: "E bună, conteză mult proporția.."

.

Ce spune Mihaela Bilic despre consumul de pâine în timpul dietelor. Mihaela Bilic este unul dintre cei mai populari nutriționiști, fiind foarte prezentă atât pe social-media, cât și la emisiunile TV. Bilic oferă adesea sfaturi de alimentație celor care vor să abordeze un stil de viață sănătos. Mihaela Bilic și-a dat cu părerea referitor și la dietele fără glute, și, implicit, fără pâine.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Mihaela Bilic este cunoscută ca unul dintre nutriționiștii cei mai urmăriți de pe social-media și show-urile TV. Aceasta explică adesea în ce constă o alimentație sănătoasă și la ce alimente nu ar trebui să renunțăm. Deși mulți au tendința de a nu mai consuma pâine, ca parte a unui stil de viață sănătos, iată Bilic e de părere că renunțarea la gluten este o greșeală. Nutriționistul recomandă consumul de pâine, în cantități limitate și în combinație cu anumite alimente.


Ce spune Mihaela Bilic despre consumul de pâine în timpul dietelor

Mihaela Bilic recomandă celor care vor să aibă un stil de viață echilibrat și chiar acelora care vor să mai dea jos câteva kilograme să nu renunțe la pâine.

Citește și: Oana și Catinca Roman au depus un buchet uriaș de flori pe sicriul Mioarei Roman. Ce mesaj emoționant au scris în memoria mamei lor: „Îți mulțumim pentru…

Citește și: „Îmi puneam 3 chiloți pe mine ca să ascund, să strâng burta. Eu nu am putut să slăbesc pentru că nu m-am acceptat’. Andra, reacție neașteptată la Românii au Talent, după ce i s-a spus că s-a îngrășat


„La capitolul pâine trebuie să menționăm faptul că ea e bună cu tot ce este gras, plin de proteină sau grăsimi, cu brânzeturi, mezeluri, cu salata de vinete, cu icre și culmea, ele nu se pot mânca fără pâine sau nu mai au același farmec. Cert este că pâinea are undeva la 220 de calorii pe suta de grame, în timp ce mezelurile au de la 300 de calorii în sus. Contează mult proporția și să nu punem vina pe pâine.’, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la știrile Pro TV.


Mihaela Bilic, despre consumul de pâine: „E ideal să aducem o felie de pâine'

Mihaela Bilic spune că e esențial să avem grijă la porții și să consumăm pâine, fără să facem execese.

„În momentul în care pâinea intră în farfurie, respectiva masă trebuie să fie cantitativ echilibrată, trebuie să respectăm porția corectă. Dacă mâncăm fără pâine, atunci putem fi mai generoși, depinde cât suntem de pofticioși și de mâncăcioși. Toate preparatele bogate în proteine și grăsimi nu au niciun fel de carbohidrat, deci e ideal să aducem o felie de pâine.’, a continuat medicul nutriționist.


Mihaela Bilic: „E la mare modă să mâncăm fără gluten, dar…'

În ceea ce privește dietele fără gluten, ingredientul de bază al pâinii din grâu sau secară, Mihaela Bilic recomandă ca lumea să nu pună în practică orice regim alimentar la modă.


„La capitolul gluten, e la mare modă să mâncăm fără gluten, dar glutenul e o proteină, hrănește organismul și e important în țările sărace care nu-și permit să-și pună în fiecare zi pe masă carne, ouă, pește, brânză. De exemplu, la populația din Africa nu avem surse de proteine la calitatea întâi, cum avem noi, și atunci acest gluten, proteine din cereale, reprezintă pentru ei partea hrănitoare la masă.

Glutenul la contact cu apa devine elastic și se întinde. Cu cât e mai mult gluten într-un produs, cu atât e mai pufos, mai ușor de pus în fomră, își păstrează elasticitatea și pâinea se vinde mai ușor, se prepară mai ușor.


La capitolul albă sau neagră e ceva ce nu face diferența la capitolul nutritiv, pâinea albă nu îngrașă mai puțin, ce aduce pâinea neagră în plus sunt fibrele, care accelerează digestia, dar în cazul copiilor este contraindicat.’, mai spune Mihaela Bilic.

FOTO: Facebook