Mihaela Bilic a spulberat miturile referitoare la mâncarea de tip fast-food și a recunoscut că ea însăși este consumatoare de shaorma. Medicul nutriționist s-a referit și la dieta sportivilor de performanță, dându-i exemplu de fotbaliștii de la Rapid, care după meciuri consumă acest produs. Iată explicațiile acesteia!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
De mai bine de 20 de ani, Mihaela Bilic a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila' și este medic nutriționist. Ulterior, și-a continuat studiile la o clinică de obezitate din Paris și a devenit cunoscută publicului larg datorită recomandărilor ei privind alimentația. Celebra nutriționistă a stârnit mai multe controverse în spațiul public, după ce a demontat unele mituri privind alimentele considerate dăunătoare.
Citește și: Fructele de sezon care îngrașă cel mai tare. Mihaela Bilic dă verdictul: „Fac grăsime pe burtă”
Mihaela Bilic spulberă miturile despre mâncarea fast-food
Mihaela Bilic a recunoscut că este o împătimită a shaormei, deși multă vreme s-a vorbit despre efectele periculoase ale mâncării de tip fastfood. Potrivit medicului nutriționist, acest produs combină carbohidrații, legumele și proteina, astfel că poate fi integrat în dieta sportivilor de performanță.
„Eu iubesc shaorma! Mi se pare o combinație delicioasă între făinoase, legume și carne. Și aici aș spune că porția contează! Nu putem consuma prin sport cât de mult putem aduce din alimente. Și asta știu sportivii cel mai bine.
Când faci două ore de efort și consumi șase sute de calorii această șaorma poate avea aceste șase sute de calorii. Cantitatea face diferența. Toată mâncarea este bună, important este ca porția să fie corectă, doza să fie mică și diversitatea face sănătatea. Nu-i o problemă că mâncăm o șaorma din când în când, ci important e să avem din toate câte puțin ca să funcționeze corpul nostru cum trebuie', a spus medicul, potrivit gsp.ro.
Ce alimente mai recomandă Mihaela Bilic sportivilor
Mihaela Bilic recomandă sportivilor consum fructelor de mare, în special creveții, având în vedere aportul crescut de minerale și proteine.
„Din punctul de vedere al recomandărilor, pentru că teoria e una și practica e alta, se spune să facem această provizie, această încărcare a ficatului cu glucoză înainte de un efort fizic. Făinoasele, carbohidrații sunt cea mai rapidă sursă de energie și în momentul când știm că ne așteaptă o competiție și un efort intens, la două ore avem nevoie de o masă cu paste, cu orez, ceva care să încarce bateriile. În schimb aceste făinoase consumate după efortul fizic, când organismul este în repaus și nu mai arde nimic, nu fac altceva decât să se transforme în depozite de grăsime.
Creveții prin proteine și minerale au trecut cu un pas înaintea oului. Efectul asupra sănătății este unul surprinzător. Chiar dacă au colesterol, nu duc la creșterea colesterolului din sânge! Există și această recomandare a nutriționiștilor să consumăm pește și fructe de mare de două ori pe săptămână', a mai spus ea, potrivit sursei citate.
Sursa foto: Facebook