Mihaela Bilic, despre supa de pui: "S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii"

.

Mihaela Bilic recomandă supa de pui ca tratament eficient, dovedit științific, împotriva răcelii. Nutriționista susține că supa de pui este nu doar un fel de mâncare delicios și perfect pentru zilele reci, de iarnă, ci acționează și ca un adevărat remediu natural împotriva răcelii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Crăciunul și Revelionul reprezintă două mari provocări pentru cei care vor să-și mențină greutatea sau chiar speră să piardă câteva kilograme. Pe de altă parte, iarna nu aduce doar kilograme în plus, ci și răceli, iar supa de pui este unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale.

Ce spune Mihaela Bilic despre legătura dintre supa de pui și răceală

Despre supa de pui, Mihaela Bilic spune că este un preparat ideal atât pentru suflet, cât și pentru răceală. Mai mult, nutriționistul susține că supa de pui are efecte miraculoase asupra sănătății, cu beneficii dovedite științific, „un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient și astăzi.'


„Supă de pui… și pentru suflet și pentru răceală. Există o carte care se numește Supă de pui pentru suflet’. Pare că supa de pui ne hrănește sufletul, ne vindecă și ne bucură întreaga ființă . E un fel de confort food’, ceva ce ne alină și ne răsfață, un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient și astăzi.

Ce facem când suntem răciți? Ne odihnim, consumă multe lichide și mâncăm supă de pui! S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii. Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator.


În plus supa hidratează și încălzește corpul din interior. Puneți lângă ea și un ardei iute- conține capsaicină, o substanță care reduce secreția de lichide din nas, fluidifică mucusul din bronhii și decongestionează respirația.

Citește și:Cu cine s-a iubit Daniela Iliescu înainte să aibă o relație cu artistul Culiță Sterp: „Trebuia să mă mut cu el, dar…. Iubita cântărețului a locuit mai mulți ani în America


Citește și:Mariah Carey s-a despărțit de Bryan Tanaka, iubitul cu 14 ani mai tânăr. Motivul separarării: „El dorește să aibă o familie, copii. Ea…’

Citește și:De ce nu vrea Misha să se împace cu Connect-R nici la 5 ani de la divorț, deși artistul și-ar dori: „A renunțat la o carieră, iar eu am trădat-o’

Supa de pui nu este doar hrănitoare, este un preparat aparte, o licoare caldă și dulceagă care ne liniștește și ne încălzește. Să te hrănească cineva cu supă este o dovadă de grijă și de iubire. Când ești bolnav sau convalescent, primești supă de pui.


Când ești bebeluș și trebuie să crești, tot supă primești . Ați răcit? Trece cu supă! Sunteți înfrigurați, înfometați, epuizați sau iritați? Cu supă trec toate!! Nu contează dacă e cu fidea, tăiței sau găluști, important este să fie cu steluțe aurii…de grăsime’, se arată în postarea făcută de Mihaela Bilic, pe contul ei de Facebook.


Cum și ce să mâncăm de Sărbători fără să ne îngrășăm

Bihaela Bilic ne dă ponturi despre cum să mâncăm fără să ne îngrășăm în perioada Sărbătorilor.

Pentru a nu ne îngrășa de sărbători, mâncăm din toate, dar nu totul odată. Împărțim mâncarea pe care ar trebui să o mâncăm la o masă pentru o zi întreagă. Aperitivele le mâncăm dimineața, sau sarmalele și ciorba la prânz, iar friptura și cozonacul seara.

Este o chestiune de cantitate, iar dacă mâncăm din toate câte puțin, avem satisfacția că am gustat din toate și nici nu ne îngrășăm.


După ce au trecut sărbătorile este indicat sa mâncăm ciorbă, iaurt, salată fără ulei, pentru a da organismului o pauză„, a declarat Mihaela Bilic pentru ciao.ro.

Întrebată care sunt cele trei alimente care nu trebuie să lipsească niciodată din alimentația noastră, Mihalea Bilic a răspuns:

Pe primul loc sunt produsele lactate, trei linguri de orez sau o felie de pâine pentru funcționarea mai bună a metabolismului dar și a minții, și legumele. În loc să ronțăim chipsuri sau migdale, mai bine niște legume proaspete„.