Negresă de post. Cel mai delicios desert pe care îl poți mânca fără regrete

.

Postul nu trebuie să fie sărac sau limitat în opțiuni. Cu puțin timp la dispoziție poți face din post un adevărat răsfăț culinar. Nu ai nevoie de multe ingrediente și poți mânca preparate extrem de delicioase fără niciun regret.

Citește și: Postul Paștelui. Rețetă ușoară pentru un chec delicios de post, fără ouă și lapte

Dacă la partea de mâncare lucruri sunt mult mai simple pentru că există zeci de rețete ideale de sarmale de post, chifteluțe din legume, ghiveci călugăresc sau supe și ciorbe fără carne, la categoria deserturi ar trebui să fie la fel de simplu.


Și chiar este, nu numai datorită ingredientelor puține folosite într-o prăjitură de post, dar și grație timpului de preparare care scade considerabil. 

Citește și: Cum mâncăm corect în Postul Paștelui. Recomandările medicilor ca să nu te îmbolnăvești: meniu complet pentru întreaga zi

Îți propunem o rețetă de negresă de post pe care o poți încerca ori de câte ori ai poftă de ceva dulce și rapid. 

Este pufoasă, aromată și plină de ciocolată, adică exact ceea ce îți dorești de la un desert. 


Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare: 

  • 280 grame de făină
  • 240 mililitri de apă
  • 260 grame de zahăr
  • 100 grame de cacao pudră
  • 100 ml de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 2 lingurițe praf de copt
  • coaja de la 1 portocală
  • 1 fiolă esență de rom

Mod de preparare: 

Încinge cuptorul la 180-200 de grade. Pregătește o tavă de copt pătrată cu foaie de copt și las-o deoparte. 

Într-un bol mare adaugă făina, zahărul, sarea, praful de copt și cacaua. Amestecă și apoi adaugă uleiul, apa și esențele. Pune coaja de portocală și amestecă bine. Poți pune nuci, alune sau fistic în acest aluat. 

Toarnă aluatul în tavă și nivelează-l cu o spatulă. Ai grijă să nu fie bule de aer în aluat. 

Citește și: Postul Paștelui 2020. Două rețete de post, simple și delicioase

Pune-o la cuptor la foc mediu timp de 30 de minute sau până trece testul scobitorii. 

Las-o la răcit și apoi pudreaz-o cu zahăr sau prepară o glazură din zahăr, cacao și apă și toarnă deasupra. 

Porționează negresa și servește-o.