Nucile verzi, beneficii și contraindicații. Sunt bune dacă suferi de ficat gras sau ai viermi intestinali

 Oana Pantazi
.

Nucile verzi, beneficii și contraindicații. Nucile verzi sunt o sursă excelentă de minerale – potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, seleniu, şi vitamine – B, C, E, și au numeroase beneficii pentru sănătate. Nu în ultimul rând, sunt extrem de delicioase atât în stare crudă, cât și sub formă de dulceață sau lichior, binecunoscuta nucată.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Nucile verzi, beneficii și contraindicații. Indicate în special în cazul celor care suferă de ficat gras sau de viermi intestinali, nucile verzi trebuie totuși consumate cu moderație în special de către persoanele care suferă cu tiroida. Iată pentru ce sunt recomandate nucile verzi!

Nucile verzi, beneficii și contraindicații

Crude, murate, sub formă de dulceață, lichior sau tinctură, nucile verzi prezintă nenumărate beneficii. desigur, au și un inclonvenient – cantitatea mare de iod aflată în coajă pătează foarte tare, dar dacă ne gândim la beneficii merită efortul.

Miezul de nucă verde conține 580 de calorii la 100 de grame, cu 140 de calorii mai puțin decât aceeași cantitate de miez de nucă uscată. Fiind un aliment destul de bogat caloric, trebuie consumat cu măsură, mai ales dacă suntem la dietă. Tot în 100 de grame de miez de nucă verde găsim 17 grame de proteine, 70 de grame de grăsimi, 7 grame de fibre, 10 grame de carbohidrați. Nucile verzi sunt, de asemenea, surse bogate în complexul de vitamine B, C și E, dar și minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, iod, seleniu și zinc. Totodată, conțin acizi grași Omega 3, fiind indicate cu precădere în dietele vegetariene sau vegane, deoarece pot înlocui cu succes carnea. Toate aceste substanțe nutritive asigură buna funcționare a organismului, scrie CSID.

NUCILE VERZI sunt:

  • bogate în fibre
  • excelente împotriva constipației
  • mențin sațietatea pe termen lung
  • iodul din nucile verzi este benefic pentru tiroidă
  • magneziul și calciul sunt importante pentru sistemul nervos, sănătatea oaselor și a vaselor de sânge
  • fierul și fosforul previn anemia
  • taninii prezenți în coajă și frunze au proprietăți antiseptice, astringente și antibacteriene

Nucile verzi, beneficii și contraindicații. Tinctura sau cataplasmele din frunze de nuci verzi pot ameliora simptome ca diareea, urticaria, durerile în gât, tusea iritativă cauzată de laringită sau faringită ori alte infecții bacteriene cu streptococ sau stafilococ și te poate scăpa de viermii intestinali. De asemenea, ceaiul din frunze de nuci verzi are beneficii împotriva căderii părului, iar cataplasma din coji de nuci poate funcționa contra negilor.

Citește și: 7 băuturi care ard caloriile și alungă senzația de foame. Sunt recomandate în dietele de slăbit

Citește și: Ce este toxiinfecția alimentară cu apă. Dr. Adrian Marinescu: „Este o situație frecventă, orice lichid poate să…”

Frunzele și cojile de nucă verde conțin o cantitate mare de tanini, care pot cauza intoxicație în cazul unor persoane mai sensibile la acești compuși. Vărsăturile, durerile de cap și durerile de stomac sunt principalele simptome ale intoxicației cu tanini din nuci verzi. De asemenea, trebuie ținut cont că anumite persoane care urmează diverse tratamente pot dezvolta reacții adverse dacă folosesc produse derivate din nuci verzi. Drept urmare, se recomandă sfatul medicului înainte de administrarea acestora, mai notează sursa citată.

Consumul de nuci verzi scade riscul de boli cardiovasculare

Nucile verzi, beneficii și contraindicații. Nucile verzi trebuie să facă parte din orice dietă, cu atât mai mult cu cât sunt bogate în acizi grași nesaturați, fibre, acid folic, vitamina C, potasiu și calciu. Medicii recomandă consumul de nuci verzi, deoarece acesta scade riscul de boli cardiovasculare și diabet zaharat, reduce nivelul trigliceridelor și al colesterolului LDL, ficat gras, reglează tensiunea arterială și previne inflamațiile.

Totuși, persoanele cu hipo- sau hipertiroidism, care urmează tratament specific, trebuie să consume nucile verzi la cel puțin patru ore distanță de la administrarea medicamentelor, deoarece acestea pot scădea absorbția hormonilor tiroidieni.

Fot0: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton