Orele în care creierul nostru funcționează cel mai bine. Spre surprinderea tuturor, există ore în care creierul uman are o eficiență maximă, dar și ore când este destul de scăzută. Ei bine, dacă îți dorești să îți planifici ziua în funcție de acest aspect și să ordonezi treburile mai importante, care necesită mai multă concentrare și atenție, în orele în care creierul funcționează cel mai bine, trebuie să cunoști foarte bine aceste intervale de timp. Iată care sunt, dar și ce a declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea despre acest subiect!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Prof. Dr. Vlad Ciurea este unul dintre cei mai cunoscuți neurochirurgi din țara noastră, care vorbește destul de des, bineînțeles, pe baza experienței, despre creierul uman. Recent, a dezvăluit care este perioada din zi în care putem avea cel mai bun randament. Renumitul medic a recunoscută că există un interval orar în care îți poți planifica cele mai complexe activități din zi pentru ca ritmul biologic al creierului tău să îți vină în ajutor și să ai o eficiență maximă!
Citește și: Atenție părinți! Cum afectează creierul copilului cearta părinților în fața lui
Orele în care creierul nostru funcționează cel mai bine
Prof.dr. Vlad Ciurea a dezvăluit orele la care creierul nostru funcționează cel mai bine. Nu, nu sunt primele ore ale dimineții așa cum se așteptau mulți, ci din contră, este vorba despre intervalele 10-12 și 16-18. Mai mult decât atât, cel mai renumit neurochirurg a dezvăluit și ce să facem pentru a ne putea concentra cât mai bine și pentru a avea randament maxim.
„Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit științific. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut„, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.
Medicul Vlad Ciurea: ‘Creierul are 5 dușmani’
Ei bine, medicul Vlad Ciurea a continuat șirul dezvăluirilor despre creierul uman și a explicat că acesta are cinci dușmani. Bineînțeles, este vorba despre alcool, tutun, droguri, stres și zahăr. Potrivit cunoscutului neurochirurg, aceste vicii nu sunt deloc benefice organismului, dar mai ales creierului. De asemenea, a precizat că pentru o sănătate mintală bună este nevoie de exerciții, printre care vorbitul de unul singur, tare, dar și pozitivitatea.
‘Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic. Memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută nespus de mult. Să vorbim singuri. Să zicem: Acum am luat cartea. Acum am dus cheile la maşină. Deci să vorbim, să spunem cuvintele, să facem gesturile și să memorăm. Toate lucrurile trebuie să curgă ca un râu„, a explicat medicul Vlad Ciurea.
Medicul Vlad Ciurea a scăpat singur de depresie
Mai mult decât atât, Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit inclusiv faptul că a trecut printr-o depresie, însă a reușit să scape de unul singur din această situație deloc plăcută. Mai concret, a dezvăluit că s-a autoeducat, iar vorbitul cu voce tare, de unul singur, l-a ajutat foarte mult în acest pas.
„M-am autoeducat. Am vorbit tare. Da, m-am plimbat așa de nebun și am început să vorbesc tare, să mă autoevaluez, să zic că nu se poate, trebuie să ies din asta. Sunt pe picioare, sunt sănătos, am putere, trebuie să ies! Creierul meu s-a clătinat. Asta nu înseamnă nimic. Mergem înainte și vedem ce putem să facem. Și munca m-a scos din impas. Intrând în acest circuit de activitate, realmente lași depresia, lași toate cele rele şi mergi înainte. Așa am ieșit„, a mai spus Vlad Ciurea.
Sursă foto: Facebook