Ouă de Paște vopsite în vin roșu. O metodă simplă și inedită

.

Ouă de Paște vopsite în vin roșu. O metodă simplă și inedită. Te-ai plictisit de modele autentice de ouă și vrei să îți surprinzi familia, prietenii sau rudele cu unele cum nu au mai văzut? Ei bine, este momentul să renunți să mai dai banii pe culorile din supermarket-uri sau pe abțibilduri și să încerci metodele handmade. De data aceasta este vorba chiar despre vopsirea ouălor de Paște în vin roșu. Iată ce trebuie să faci pas cu pas!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Metoda șervețelului’ sau cele naturale, cu sfeclă roșie, foi de ceapă sau modelele cu frunze, sunt deja cunoscute de către gospodine, fiind deja de domeniul trecutului. Ei bine însă, noutatea anul acesta vine cuo sticlă de vin în loc de apă pentru fiertul ouălor. Da! Pentru un model unic, de culoarea vinului roșu închis cu reflexe de mov și negru, este timpul să testezi vopsirea ouălor în vin roșu.

Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște

Citește și: Ce chimicale cancerigene se găsesc în vopseaua de ouă pentru Paște


Citește și: Cătălin Cazacu s-a despărțit de iubita lui, Elisa Roman, după două luni de relație: „Sunt singur, al nimănui. Sufăr’

Citește și: „Medicul meu spune că merge până la nouă cezariene’. Însărcinată a treia oară, Andreea Popescu vrea o familie mai numeroasă

Ouă de Paște vopsite în vin roșu – ingrediente

Ei bine, deși pare greu de făcut această metode și multe gospodine s-au gândit încă din titlu că nu au răbdare pentru a o pune în practică, noi vă dezvăluim că se face mai ușor decât vă puteți imagina. Nu, nu ai nevoie de o mulțime de ingrediente, nici măcar de colorant sau mănuși. Tot ceea ce trebuie să se regăsească în bucătăria tare când te decizi să încerci această metodă sunt următoarele:


  • 750 de ml de vin roșu
  • 10 ouă spălate

Ouă de Paște vopsite în vin roșu – mod de preparare

Într-o cratiță punem ouăle și le acoperim cu vinul roșu. Puteți folosi câte ouă vreți, important este să fie acoperite cu vin. Le punem la fiert și le lăsăm în jur de 15 minute după ce au început să fiarbă, însă atenția ca nu vumva să crape.


Când sunt fierte le scoatem din vin, închidem focul, le punem un capac deasupra și le lăsăm vreme de 24 de ore, fără a umbla la ele. Trebuie să le depozităm într-un loc răcoros. După ce intervalul de timp s-a scurs, le scoatem pe un șervețel, le lăsăm să se scurgă, și putem să ne bucurăm de ouă ‘cu sclipici’ în mod natural, fără prea mult efort și cel mai important, fără chimicale.


Nu trebuie să le dăm cu ulei, au o culoare foarte frumoasă de la vin și totodată se vopsesc mult mai ușor decât cu vopseaua din comerț. De asemenea, cu această metodă nu ne pătăm pe mâini și nici ouăle nu se colorează pe interior, prin urmare, sunt o mulțime de avantaje pentru care merită încercată măcar o dată.


Ce alte metode de vopsire a ouălor de Paște acasă mai sunt

Dacă nu vrei să apelezi la chimicalele din comerț, poți să vopsești ouăle cu turmenic, foi de ceapă sau sfeclă roșie. De asemenea, poți să faci modele inedite cu frunze de la flori sau cu metoda șervețelului. Mai mult decât atât, la fel ca metoda vinului roșu, poți să încerci și vopsirea ouălor de paște cu orez. Bineînțeles, totul ține de gustul și preferințele fiecăruia, fiindcă modelele sunt extrem de multe și diferite.

Sursă foto: Pixabay / Tiktok