Cum vopsești ouă de Paște cu orez. O tehnică simplă, deloc costisitoare, care oferă un model unic

 Calin Maria Bianca
.

Cum vopsești ouă de Paște cu orez. O tehnică simplă, deloc costisitoare, care oferă un model unic. Te-ai plictist de tehnicile învechite de decorare și vrei să ai ouă mult mai interesante și atractive pe masa de Paște? Ei bine, este mometul să încerci tehnica cu orez care cu siguranță nu o să dea greș. Este mai ușor decât ai crede, iar rezultatul o să fie, cu siguranță, unul impresionant. Iată de ce ai nevoie și pregătește-te pentru valul de aprecieri din partea celor invitați la masa de Paște!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Ei bine, da, există o metodă de a vopsi ouăle de Paşte cu orez. Ai nevoie de câteva ingrediente şi cel puţin o oră din timpul tău liber. Este o tehnică interesantă, ce merită să ajungă cunoscută, mai ales fiindcă nu este deloc costisitoare și oricine are orez în casă. Anul acesta este timpul să dai uitării modele de ouă cu frunze, flori sau diferite abțibilduri și să încerci o metodă inedită.

Citește și: Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște

Citește și: Rețete cu ouă fierte pentru masa de Paște

Citește și: Fiica Elenei Gheorghe a fost suspectă de pneumonie: „Simptomele nu indicau asta'. Cum se simte Amelie acum

Citește și: Cum arată fiul lui Laurențiu Reghecampf și al Corinei Caciuc, la 9 luni. Internauții spun că seamănă cu tatăl lui

Cum vopsești ouă de Paște cu orez – Ingrediente

  • 10 ouă fierte tari
  • orez alb 1/4 de cană
  • 10 picaturi colorant alimentar (cel puţin 4 culori diferite, neamestecate între ele)
  • mănuşi de plastic
  • pungi de plastic sigilabile sau pahare de plastic şi folie alimentară

Cum vopsești ouă de Paște cu orez – Mod de preparare

Ei bine, până într-un anumit punct, repetăm tehnicile pe care le facem în fiecare an. Mai concret, spălăm bine ouăle și le punem la fiert într-o oală potrivită. Le lăsăm pe foc în jur de 15 minute pentru a ne asigura că sunt tari, însă totodată trebuie să fim cu ochii pe ele și să avem grijă să nu se spargă.

Când s-au fiert suficient, închidem focul și le mai lăsăm în apa caldă timp de 15 minute. În acet fel, ne vom asigura că, la curăţare, coaja se desprinde de pe albuş uniform, fără să îl rupă și să arate inestetic. Când timpul s-a scurs, punem orezul în pahare de plastic sau pungi, în cantități egale, iar apoi se toarnă colorantul alimentar. Se amestecă bine până când se colorează complet orez.

Ne asigurăm că mâinile noastre sunt uscate, pentru a nu se desprinde vopseaua de pe ouă și introducem pe rând ouăle în pungă sau pahar. Se amestecă până la colorare, astfel că ouăle vor fi la final cu un model unic. Mai mult decât atât, pentru a face ouă de Paşte și mai interesante, jucati-vă cu mixul de colorant, trecând câte un ou prin mai multe culori din cele pe care le-ați pregătit.

maxresdefault-24-1maxresdefault-24-1

Totodată, pentru mai multe modele unicate și atipice, puteți să vă inspirați și din metoda șervețelului.

Sursă foto: Freepiks / Pixabay

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton