(P) Cu profile decorative aduci schimbări majore fără modificări de anvergură

.

Atât designerii de interior, cât şi cei de exterior, vă vor recomanda întotdeauna să apelaţi la profile decorative atunci când vă doriţi schimbări notabile fără să fiţi nevoiţi să faceţi lucrări costisitoare ca timp şi bani. Pentru a vă putea bucura de o amenajare în adevăratul sens al cuvântului este nevoie sa aveţi un proiect de care să ţineţi cont în cele mai mici detalii.

Fiecare profil decorativ pe care îl veţi folosi trebuie să fie aşezat la locul său, conform proiectului. Nota bene: armonia amenajării este cea care dă armonia spaţiului locuit. Întotdeauna ţineţi cont de simetria compoziţiei pentru ca rezultatul să fie pe măsura aşteptărilor. Nu trebuie să vă feriţi de elemente îndrăzneţe. Trebuie doar să nu abuzaţi de ele şi să le folosiţi ca făcând parte dintr-un tablou care a fost pictat de acelaşi pictor. Şi, mai ales, tabloul să nu fie o reproducere banală după unul celebru.


  1. Arhitectura clasică cu profile decorative

Pentru cei care sunt pasionaţi de amenjările interioare va exista întotdeauna nevoia de a se raporta la arhitectura clasică. Pentru că anumite elemente arhitecturale satisfac anumite nevoi care ţin de cultură, de statut, de felul în care ne raportăm la atitudinea spaţiului locuit. Fără excepţie, profilele decorative sunt elementele care sunt ca o carte de vizită pentru tot ce înseamnă clasic în arhitectură. Sunt atemporale şi, pe lângă rolul decorativ, au un pragmatism aparte.


Începuturile profilelor decorative nu includeau o folosire a acestora pe scară largă. Costurile erau ridicate din pricina materialelor folosite – lemn, ipsos, piatră etc. – şi a timpului necesar producerii acestora.

În secolul XXI, când sunt produse din compuşi sintetici, doar lipsa informaţiilor necesare pot face ca o amenajare să fie lipsită de elemente decorative care sunt gândite pentru a înfrumuseţa şi a înnobila. În plus, dragostea de frumos nu trece niciodată. Şi este bine că se întâmplă astfel. NMC România este exact genul de afacere care întreţine în fiecare moment nevoia clienţilor de a se hrăni din frumosul care aduce stare de bine şi care durează.

În ultimii ani, folosirea de profile decorative este cât se poate de benefică pentru aspectul exterior şi interior al clădirilor. Vorbim de case care au renunţat la statutul de anoste şi rigide. De proprietari care au învăţat că nu este niciodată prea târziu să te reinventezi şi că e bine să ai mintea deschisă la noul reinventat. Şi, cel mai important, vorbim de clienţi care vor mai mult de un acoperiş deasupra capului ori de patru pereţi între care să îşi imagineze cum ar fi dacă, fără să încerce vreodată.


2. Toate profilele decorative (de exterior sau interior) au un rol bine stabilit

Achiziţia unui profil decorativ, de interior sau de exterior, nu este o simplă achiziţie de produs. Fiecare are o poveste în spate care trebuie asimilată şi asumată cu toate elementele simbolistice. Fie că sunt fabricate din polistiren expandat de înaltă densitate, acoperit cu un amestec de compuşi pe bază de răşini sintetice, minerale cuarţoase şi calcaroase, aditivi şi apă, fie că sunt din poliuretan, profilele decorative sunt gândite să îşi îndeplinească corect rolul funcţional şi estetic.


O casă decorată cu profile decorative nu va fi doar o amenajare care respectă proporţiile şi la care vei zăbovi cu privirea, în drum spre propria locuinţă. Va fi o locuinţă care va avea beneficii în timp real datorită montării profilelor decorative.

Într-o cameră amenajată cu profile decorative de interior va fi foarte greu să te mai gândeşti la problemele pe care le aveai în cap cand ai trecut pragul casei. Faptul că realizezi că te afli într-un spaţiu decorat în stil clasic este cât se poate de benefic pentru a reduce la zero zarva unei zile dintr-un oraş agitat.