(P) Investește inteligent: 5 tipuri de garduri durabile

 advertising.ringier
.

Este important să știi cum să construiești un gard, însă înainte de asta trebuie să alegi un model durabil. Gardul este o investiție pe care nu îți dorești s-o faci o dată la câțiva ani, așadar, este esențial să știi care sunt cele mai longevive tipuri de gard. Acest articol îți va oferi detaliile necesare pentru a lua o decizie informată. 

1. Gard metalic

Gardurile metalice se realizează din panouri metalice (cum este panoul de gard zincat 1500×2000) prinse între ele. Acest tip de gard împrejmuiește proprietatea între stâlpi metalici, care permit accesul vizual, ori pereți înalți care blochează vizibilitatea. Gardul metalic este versatil, combinându-se frumos cu materiale naturale, iar durata lor de viață ajunge până la aproximativ 50 de ani.

În comparație cu gardurile din lemn, care se degradează cu timpul prin expunerea la umezeală, cele metalice sunt mult mai rezistente. În plus, acestea sunt ușor de instalat, iar pentru curățarea lor ai nevoie doar de un furtun cu apă.

2. Gard din plasă bordurată

La fel ca gardurile din metal, cele din plasă bordurată sunt ușor de instalat și de întreținut. Mai mult, sunt versatile, durabile și simplu de înlocuit. Un avantaj important al gardurilor din plasă bordurată este acela că permite vizibilitatea în afară proprietății în timp ce oferă siguranță oamenilor și a animalelor din curte. Uneori, acest lucru poate fi interpretat și ca un dezavantaj, deoarece nu oferă intimitate.

3. Gard din lemn

Gardul din lemn este cea mai veche soluție de împrejmuire a proprietății. În ziua de azi, există numeroase modele de garduri din lemn, acest tip de gard fiind unul foarte versatil, potrivindu-se cu majoritatea stilurilor de arhitectură. Poate fi vopsit, lăcuit și frezat pentru a obține aspectul dorit. Dacă sunt tratate corect, gardurile din lemn rezistă și își păstrează aspectul plăcut pentru o perioada îndelungată de timp, în jur de 15 ani. Dezavantajul lor este acela că, expuse condițiilor extreme, gardurile din lemn se pot usca și crăpa.  

4. Gard din beton (gard zidit)

Gardul din beton sau gardul zidit este turnat într-o formă solidă și, prin urmare, nu va putrezi. Acest tip de gard rezistă la mucegai și ciuperci, dar și la condițiile extreme ale vremii, fiind o opțiune deosebit de durabilă. 

Gardul din beton este o alegere potrivită pentru cei ce vor să pună accent pe protejarea siguranței și a intimității; poate fi alternat cu gardul metalic sau cel din fier forjat. Dezavantajele gardului zidit sunt acelea că nu este foarte versatil, iar în cazul în care este nevoie de o reparație, aceasta presupune adesea înlocuirea porțiunii afectate. 

5. Gard din fier forjat

Gardul din fier forjat se potrivește stilului arhitectural modern, oferind o notă elegantă proprietății. Fierul forjat este rezistent la rugină și foarte versatil, potrivindu-se chiar și pentru balcon sau pentru piscină, ceea ce este un mare avantaj când vine vorba de unitatea vizuală. Este un gard durabil, ce se repară ușor și poate fi reciclat.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton