(P) Jucării din lemn - jucării cu tâlc pentru cei mici și pentru cei mari

 advertising.ringier
.

Jucăriile din lemn sunt poate cele mai vechi și mai prietenoase creații ale omului. Întrucât lemnul este un material extrem de maleabil, și varietatea de jucării din lemn este distinsă. În plus acest material este unul prietenos cu mediul înconjurător, nepoluant și în totalitate reciclabil. În rândurile următoare vom descoperi care sunt principalele avantaje ale acestor invenți inedite dar și cum pot fi utilizate, de la ce vârstă și cum influențează dezvoltarea celor mici. 

Jucării din lemn beneficii

Conform specialiștilor jucăriile din lemn ajută la dezvoltarea simțului senzorial, chiar dacă au de obicei mai puține accesorii și mai puțin din farmecul celor realizate din plastic, acesta necesită efort din parte copiilor pentru a fi mișcate. Pentru a le pune în funcțiune cei mici trebuie să interacționeze direct cu jucăriile, fapt ce aduce pe termen lung numeroase beneficii. Copiii pipăie obiectele și trebuie să își folosească capacitățile intelectuale pentru a le mișca. Studiile realizate de cercetătorii contemporani au demonstrat că piticii care folosesc jucării din lemn sunt mai creativi și au o imaginație mai bine dezvoltată decât cei ce utilizează dispozitive electronice. 

Timpul ne-a dovedit că jucăriile din lemn sunt mai durabile față de cele din plastic, în plus sunt mai sigure, datorită formelor compacte, riscul de desprindere a pieselor mici este redus. Sunt reciclabile în totalitate și pot fi recondiționate, sunt prietenoase cu mediul înconjurător și cu organismul uman și nu produc alergii, pot fi folosite deopotrivă de bebeluși și copii mici dar și de adolescenți și adulți. Practic jucăriile din lemn sunt cele mai versatile create vreodată.

Cum trebuie alese jucăriile din lemn

Ca eficiența acestora să fie maximă trebuie alese corect în funcție de vârstă. În primul an din viață pot fi oferite copiilor mici modele în culori vibrante de tip puzzle sau circuit cu roți. Acestea îmbunătățesc atenția și activitatea motrică a celor mici. Bebelușii de  la 11-18 luni învață să potrivească forme sau să miște diferite rotițe. Elementele componente trebuie să fie suficient de mari pentru a nu fi înghițite, dar și pentru a putea fi prinse și manevrate de bebeluși. Jucăriile destinate copiilor mici trebuie să fie totuși mai ușoare, întrucât aceștia au obiceiul de a arunca lucruri. Un alt aspect ce trebuie atent analizat ține de finisaje. Acestea trebuie să fie perfect executate, pentru a spori plăcerea în timpul utilizării.

Copii preșcolari și școlari își crează propria lume imaginară în prezența jucăriilor din lemn. Marionetele care se mișcă, bucătăriile, păpușile trenulețele, mașinuțele și avioanele sunt extrem de atractive și îmbunătățesc dezvoltarea fizică și emoțională a celor mici. De la vârsta de 4-6 ani  cei mici pot fi încântați cu jucării de tip Jenga, șah, table sau domino ce pot fi transformate în vedete la jocul de familie în zilele de weekend. 

Copiii școlari se pot bucura de jucării alfabetare sau de cele care îi provoacă să calculeze. Sudoku și cubul rubic confecționate din lemn sunt adevărate provocări nu doar pentru școlari ci și pentru adolescenți și adulți. 

În concluzie se poate spune că jucăriile din lemn sunt obiecte cu tâlc, stimulatoare potrivite pentru orice vârstă!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton