Probabil toata lumea a auzit macar o data de difuzoare de aromaterapie, mai ales daca faci parte din grupul persoanelor interesate de un stil de viata cat mai sanatos si natural. Daca totusi nu esti foarte preocupat de acest domeniu, dar ai auzit ca un difuzor de aromaterapie are diferite avantaje, citeste acest articol pentru a afla mai multe informatii utile.
Ce este un difuzor de aromaterapie?
Difuzoarele de aromaterapie sunt niste aparate care permit raspandirea aromelor unor uleiuri esentiale naturale intr-o incapere. Exista patru tipuri de difuzoare de aromaterapie pe care le poti gasi in magazinele speciale.
- Difuzoare aromaterapie ultrasonice sunt cea mai populara alegere. Aceste modele utilizeaza apa si unde ultrasonice pentru a difuza uleiul esential in camera. Se pot gasi in diferite dimensiuni si modele, iar unele dintre ele sunt chiar si iluminate. Un alt avantaj al acestora este faptul ca sunt cele mai accesibile la pret si cel mai important: pot ajuta si la umidificarea camerei. Dezavantajul este ca tind sa se strice mai repede decat alte modele.
- Nebulizatoarele sau difuzoarele atomizante. Modelul acesta preia uleiul si il separa in mai multe molecule mici pe care il disperseaza in camera. Difuzorul nebulizator este recomandat pentru beneficiile terapeutice deoarece se considera faptul ca moleculele sunt mai usor absorbite. Dezavantajul este ca fata de alte tipuri, nebulizatorul este greu de curatat.
- Difuzoare aromaterapie cu ventilator. Modelul cu ventilatie permite uleiurilor esentiale sa se evapore mai repede in aer. Pentru a putea utiliza un astfel de difuzor, uleiul esential natural trebuie sa fie pus pe o tava sau intr-un vas mic special, pe care mai apoi sa il introduce in unitatea de difuzie. Avantajele sunt ca se pot gasi intr-o varietate de modele si dimensiuni si ca pot fi electrice sau pe baterii. Dezavantajul este ca nu toate pot difuza aroma in toata camera, iar unele dintre ele sunt zgomotoase.
- Difuzoare cu incalzire electrica. Avantajele acestui model sunt faptul ca pot raspindi aroma in incaperi mari si ca pot dispersa si aroma unor uleiuri esentiale naturale mai dense.
Daca esti interest de un model anume, difuzoarele de la Planteco sunt o varianta potrivita in ceea ce priveste raportul calitate-pret.
Care sunt beneficiile unui difuzor de aromaterapie?
- Relaxare si problemele cu somnul. Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale unui difuzor aromaterapie este starea de relaxare pe care ti-o ofera. De asemenea, aromaterapia este indicata si pentru cei care au probleme cu somnul. Uleiuri esentiale recomandate: lavanda, musetel sau salvie.
- Energie. Asa cum te poate ajuta sa scapi de stresul de la finalul unei zile grele, asa iti poate oferi si energie si o stare de bine. Poate fi folosit atunci cand esti suparat, dar si atunci cand vrei sa creezi o atmosfera placuta la o intalnire sau la o petrecere. Uleiuri recomandate: portocale, trandafiri, vanilie sau iasomie.
- Previn bolile. Folosirea unui difuzor poate preveni aparitia racelilor, gripei sau a altor bacterii care te imbolnavesc. Majoritatea uleiurilor esentiale au proprietati anti-bacteriene care ajung in aer si astfel tin la distanta microbii. De asemenea, acestea pot ajuta si la intarirea sistemului imunitar. Uleiuri recomandate: tei, rosemarin, grapefruit, lamaia sau cimbru.
- Ajuta la diminuarea simptomelor alergiilor. Daca ai alergie la praf sau la alte lucruri ce se pot gasi in aer, un difuzor improspateaza aerul astfel incat sa fie mai usor de respirat. Uleiuri recomandate: lamaia, eucalipt sau menta.
- Diminueaza durerile si imbunatateste functia cognitiva. Difuzoarele de aromaterapie sunt recomandate pentru a indeparta durerile de cap, musculare sau ale articulatiilor. De asemenea, ajuta la concentrare si o mai buna functionare a creierului. Uleiuri recomandate: ghimbir, lavanda, bergamot, pin, lamaie sau eucalipt.
- Aluna insectele. Toata lumea isi doreste sa scape de insectele enervante, mai ales vara cand sunt foarte dese. Difuzorul alunga insectele, indiferent ca este vorba de tantari, muste sau molii. Uleiuri recomandate: cuisoare, lemongrass sau cedru.
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik