În societatea în care trăim devine din ce în ce mai greu să găsim produse naturale, care să ne ajute în menținerea sănătății și în a avea o imunitate puternică, care să ne ferească de boli. Unul dintre izvoarele continue de sănătate naturală sunt produsele apicole, dacă le achiziționezi de la producători de încredere și certificați.
Albinele ne oferă o gamĂ largă de produse apicole, care să ne ajute cu antioxidanți, cu vitamine, minerale și enzime benefice organismului nostru, printre care: miere, păstură, lăptișor de matcă și polen. Deși cei mai mulți dintre noi consumă miere și lăptișor de matcă sau folosesc produse care conțin aceste două substanțe, păstura este la fel de utilă pentru organism, dar este mai puțin populară.
Ce este păstura de albine?
Păstura este hrana albinelor, polenul crud care fermentează în stup timp de 3 luni și care suferă modificări datorită temperaturii și umidității stupului, dar și cu ajutorul mierii regurgitate de albine, care conține lacto-fermenți. Această hrană este produsă în totalitate de către albine în fagurii stupului și poate avea o culoare maro, gălbuie sau roșiatică, în funcție de florile de pe care s-a strâns polenul.
De obicei, are un gust dulce-acrișor și se prezintă sub formă de granule, având în compoziție numeroase vitamine (cum ar fi vitamina A, K, C și E), aminoacizi, enzime, minerale, proteine, glucide și fermenți. Acest lucru determină ca păstură să fie mai ușor de asimilat de către organism decât polenul și nu produce nici un fel de alergii. Păstura are un conținut bogat în seleniu, ceea ce o face foarte eficientă în detoxifierea organismului.
Care sunt principalele beneficii ale consumului de păstură?
-Contribuie la o stare foarte bună de sănătate prin toate beneficiile pe care le are asupra organismului nostru, începând de la sistemul nervos, până la circulația sângelui, detoxifierea și regenerarea organismului.
-Ajută la detoxifierea organismului prin conținutul bogat în seleniu și ne scapă de toxinele din corp, pentru ca ficatul, stomacul și colonul să poată să funcționeze normal. În plus, dacă se elimină toxinele din organism, se îmbunătățește circulația sângelui care transportă substanțe nutritive în fiecare celulă a corpului. Se recomandă o cură de detoxifiere cu păstură de albine, măcar de două ori pe an, timp de câte șase săptămâni.
-Adjuvant în regenerarea ficatului, mai ales în cazul celor cu afecțiuni cronice, cum ar fi hepatita sau ciroza. Ficatul este un organ deosebit de complex și important pentru sănătatea noastră, de aceea trebuie să îl ajutăm să-și mențină cele peste 500 de funcții esențiale, prin care analizează din punct de vedere al substanțelor nutritive, fiecare aliment pe care îl ingerăm. Atunci când avem obiceiul de a mânca nesănătos, de a consuma alcool sau alte substanțe care nu ne sunt benefice, ficatul găsește mai multe toxine decât substanțe benefice organismului, iar procesul lui de regenerare încetinește. Asigură-te că îl ajuți cu un hepatoprotector natural, cum e păstura, ca să îl ajuți să susțină funcțiile vitale vieții și să reducă colesterolul din sânge.
-Ajută la buna funcționare a tractului digestiv și refacerea florei intestinale, fiind indicată în afecțiuni ale colonului, în enterocolite, constipație cronică și tranzit intestinal cu probleme.
-Are efect antianemic și energizant, pentru că furnizează corpului oligoelemente, oligoproteine și aminoacizi care să normalizeze hemoglobină. Astfel, vei scăpa de durerile de cap, de oboseală și amețeli și vei căpăta un plus de energie și vitalitate.
-Te ajută să ai o imunitate puternică și are efecte benefice împotriva stresului și în creșterea longevității.
-Este un produs foarte folosit în industria estetică și de frumusețe, deoarece prin vitaminele și mineralele din compoziția ei, păstura are rolul de a hrăni pielea. De aceaa, se adaugă în măștile faciale, în serurile nutritive și cremele hidratante.
Oricând te simți pregătit să încerci o cură cu păstură sau să o folosești zilnic pentru îmbunătățirea sănătății tale, Apicola te poate ajuta cu o varietate de produse, inclusiv cu păstură în miere, care să fie mai plăcută de către copii.