(P) Proceduri stomatologice pentru cele mai întâlnite afecțiuni dentare

 advertising.ringier
.

De cele mai multe ori, procedurile stomatologice ne sperie numai când auzim de ele. Și asta pentru că nu știm exact ce presupun, de ce se întâmplă, de ce este nevoie de ele sau care sunt urmările. 

Dar pentru că informația e cel mai bun prieten în cazurile de acest fel, în acest articol vom „trata' patru afecțiuni dentare întâlnite prin a înțelege care e procedura stomatologică pentru fiecare în parte. Vom vorbi despre implant dentar, sinuzita maxilară, gura uscată și scrâșnitul dinților și vom vedea cum, la final, acestea nu vor mai părea atât de străine sau de speriat! 

  1. Implantul dentar 

Un implant dentar este o rădăcină artificială realizată din diverse materiale ce va servi ca suport pentru o restaurare ce va înlocui dintele lipsă. E important să menționăm că implantul în sine înlocuiește doar rădăcina dintelui care s-a extras. Pentru partea superioară vor fi necesare proceduri ulterioare. 

Ce se întâmplă mai exact? Prima dată are loc o consultație în care medicul analizează cu atenție cavitatea bucală trimite pacientul să-și facă anumite analize. Mai apoi, după ce a interpretat rezultatele și a văzut că totul este în regulă, are loc anestezierea și pregătirea gingiei. Se introduce implantul în țesutul osos și după cam o săptămână se îndepărtează  firele de sutură și se atașează un bot de vindecare după jumătate de an. Evident, urmează o perioadă de îngrijire și monitorizare, în timp ce vă bucurați de noua achiziție! 

2. Xerostomia sau gura uscată

E normal să îți simți gura uscată, mai ales dimineața. Însă, se întâmplă ca această senzație să persiste pe parcursul zilei și pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce înseamnă că s-ar putea să fie o afecțiune în sine, numită xerostomie. Pentru stabilirea tratamentului, trebuie identificată cauza acestei afecțiuni. Medicul stomatolog va sugera hidratarea corespunzătoare, mestecarea gumei fără zahăr, evitarea consumului excesiv de cafea și dulciuri și, în funcție de cauză, diferite scheme de tratament care să ajute. Important este să consultați medicul pentru această afecțiune! 

3. Bruxismul (scrâșnitul dinților) 

Probabil bruxismul nu mai are nevoie de explicație, din moment ce, măcar într-un punct al vieții am fost vinovați de actul de a ne scrâșni dinții. Din păcate, deși este o problemă inconștientă, deteriorează starea dinților. Ceea ce nu ne dorim. Există o serie de tratamente pe care medicul le are la dispoziție în cazurile severe, printre care se numără folosirea gutierei, coroanele dentare, corectarea ocluziei dentare și controlarea stresului și anxietății. 

4. Sinuzita maxilară

Sinuzita apare în momentul inflamării sinusurilor, iar sinuzita maxilară este cel mai răspândit tip de astfel de inflamație. Poate fi acută sau cronică, în funcție de complexitatea simptomelor. Când vine vorba de tratarea acestei afecțiuni, în primă fază, medicul stomatolog va recomanda un tratament antibiotic, pentru reducerea inflamației.După aceea, urmează tratamentul endodontic, adică tratarea completă a cariilor de la care a pornit infecția. Dacă niciuna dintre acestea nu funcționează, se poate ajunge la intervenție chirurgicală, dar de obicei este necesară doar în cazuri grave și destul de rare. 

Așadar, orice afecțiune are tratamentul ei, dar este foarte important ca acesta să fie prescris de medicul stomatolog! 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton