(P) Sfaturile despre evitarea caniculei

.

Vara este momentul cel mai potrivit de a ne pune în aplicare planurile, de a ne ocupa de hobby-urile pe care le amânăm de atâta vreme din lipsă de timp sau de a descoperi noi lucruri. Fie că ne luăm rucsacul în spate și vizităm țări exotice sau că ne înscriem la cursuri în care deprindem noi aptitudini, vara constituie unul dintre cele mai active momente din an. De aceea, trebuie să punem în practică măsurile necesare pentru a ne asigura că totul decurge conform planului. 

Canicula – unul dintre marile pericole din timpul verii


Temperaturile extrem de ridicate și efectele negative pe care expunerea la razele solare pentru mult timp pot da mari bătăi de cap. Deși vremea caldă este o bucurie pe care natura ne-o oferă, este necesar să fim conștienți de urmările expunerii îndelungate la soare. Contactul pentru o perioadă prelungită de timp cu temperaturi excesiv de ridicate provoacă dureri de cap, crampe musculare, oboseală sau epuizare, dificultăți în a respira și pierderea conștiinței. 

Adăpostirea în spații închise sau în locurile cu umbră este cea mai bună soluție pentru a evita astfel de situații. Cu toate acestea, uneori, măsurile luate nu sunt suficiente și apar problemele din cauza căldurii. O asigurare medicală reprezintă un instrument extrem de folositor care oferă acces la servicii medicale la cele mai înalte standarde. În cazul unei situații neplăcute, asigurarea acoperă tratamentul pentru simptomele cauzate de caniculă.


Ce putem face pentru a ne feri de caniculă?

Soluțiile sunt simple și la îndemâna oricui. Cu puțin efort putem reuși să evităm căldura și să nu avem de suferit de pe urma ei.

  1. Să bem cât mai multe lichide. Hidratarea este extrem de importantă în perioadele de caniculă. Transpirația ne face să pierdem o mare cantitate de lichide, de aceea este indicat să o înlocuim pentru a nu risca să ne simțim obosiți sau letargici.
  2. Să folosim loțiuni de protecție solară. Razele ultraviolete pot fi extrem de periculoase, de aceea trebuie, cu 30 de minute înainte de a ieși din casă, să folosim loțiune de protecție pe toată suprafața pielii care este expusă. Razele ultraviolete sunt una dintre cauzele des întâlnite pentru apariția cancerului de piele, așa că nu este indicat să sărim peste acest pas.
  3. Să mâncăm alimente naturale și cât mai diverse. Alimentația joacă un rol esențial în menținerea sănătății pe întreaga durată a anului, dar cu atât mai mult vara, când temperaturile mari ne fac să irosim mai multă energie. O alimentație diversificată și mai naturală, cu o doză mare de nutrienți, ne poate ajuta să facem față căldurii mult mai bine.
  4. Să îmbrăcăm articole vestimentare lejere din bumbac. Este important ca hainele pe care le purtăm să permită corpului să se răcorească. Bumbacul absoarbe transpirația, în comparație cu lâna sau satinul care nu permit corpului să scadă temperatura și vor accentua senzația de căldură.
  5. Să nu consumăm cafea sau băuturi alcoolice. Alcoolul sau cafeaua grăbesc procesul de eliminare a lichidelor ceea ce duce la deshidratare. Pe lângă apă, cele mai indicate băuturi sunt limonada sau sucul proaspăt de fructe.

Vacanțele reprezintă un alt aspect care constituie un punct central al verii. În această situație, ne expunem și mai mult pericolelor generate de caniculă pentru că timpul petrecut în concediu este scurt, iar noi ne supunem mai multor riscuri din dorința de a reuși să ne atingem toate obiectivele. O asigurare de sănătate internațională precum cea oferită de MediHelp Internațional are rolul de a oferi accesul la una dintre cele mai moderne rețele de clinici și spitale la nivel internațional. Indiferent de locul în care ne aflăm, vom beneficia de servicii medicale de calitate, cheltuielile fiind acoperite de polița de asigurare. 


Acest instrument de prevenție se poate dovedi extrem de util în situația în care, pentru a vizita un obiectiv turistic pe care de mult ne dorim să îl vedem sau pentru orice alte activități în aer liber, am ales să nu ascultăm de sfaturile care sugerează evitarea ieșirii pe caniculă. Insolația sau alte probleme cauzate de aceasta pot necesita vizite la spital și, de aceea, o asigurare de sănătate internațională este esențială în astfel de situații. 

Capacitatea de adaptare a corpului nostru este extraordinară, dar, în același timp, trebuie să fim conștienți când anumite situații ne testează prea mult limitele. Temperaturile ridicate sunt extrem de periculoase și pot cauza probleme mari. Trebuie să ascultăm sfaturile specialiștilor în ceea ce privește cele mai bune modalități de a evita situațiile neplăcute și, în același timp, putem utiliza o asigurare de sănătate pentru a acoperi cât mai multe variabile care ne pot ajuta într-o moment complicat.