Majoritatea oamenilor sunt siguri că vizionarea unui film bun este o modalitate excelență de a uita de problemele de zi cu zi, certuri, dificultăți materiale și alte indispoziții. Psihologii sunt siguri că un show de amuzament poate relaxa și cel mai încordat om, îl poate face să se simtă liber și fericit. Comedy club București oferă șansa unei relaxări depline într-o atmosferă caldă alături de cei dragi.
Atunci când petrecem o seară frumoasă în compania stand up București o facem doar pentru binele nostru și pentru a atinge o stare de satisfacție.
Show-urile de amuzament influențează creierul uman și chiar corpul. Râsul are un efect pozitiv asupra corpului uman și ajută la distragerea de la diverse condiții stresante, depresie, precum și la îmbunătățirea stării de spirit. Acest lucru se întâmplă datorită hormonului numit endorfină care se produce în organismul nostru. Tot el este cel care protejează o persoană de tristețe și indispoziție.
Vizionarea stand up comedy București afectează și sistemul circulator sau, mai bine zis, dilată vasele de sânge cu aproximativ 20%. Râsul provoacă o creștere a fluxului sanguin (indicatorii tensiunii arteriale scad).
Râsul și zâmbetul acționează și ca o formă de comunicare simplă.
Funcția comunicativă a râsului se formează într-o etapă destul de timpurie în dezvoltarea societății. Inițial, râsul a servit ca un semnal pentru întregul trib, indicând absența pericolului. Ulterior, odată cu dezvoltarea formelor de petrecere a timpului liber, râsul, păstrându-și parțial sensul inițial, se transformă într-un simbol al plăcerii – sfârșitul unei zile obositoare de muncă, un week-end cu prietenii, o seară cu cei dragi sau chiar o zi de naștere.
Râsul nu numai că îi unește pe membrii grupului, dar servește și ca mijloc de separare a unui grup de altul. În același timp, subfunctiile de diferențiere și integrare nu se contrazic reciproc: delimitarea acestui grup de alte grupuri subliniază specificul său, contribuie la o autoidentificare mai clară a membrilor săi și, în consecință, la unitatea acestora. De regulă, integrarea este obiectivul principal al comunicării, în timp ce diferențierea este secundară și subordonată. Principalul obiectiv al funcției comunicative a râsului este coeziunea grupului, iar pe termen lung – a societății în ansamblu.
Râsul și buna dispoziție sunt însoțite de anumite semne acceptate sau respinse. Acest lucru dă un motiv în plus pentru a vorbi despre râs că un proces comunicativ, în timpul căruia se formează o înțelegere reciprocă între subiecții comunicării.