(P) Șuruburile autoforante și șuruburile autofiletante, soluția elegantă în orice amenajare

 advertising.ringier
.

Un perete fals, o piesă de mobilier prinsă pe perete, un corp de iluminat pe care vrei să îl prinzi în tavan sau montarea țiglei metalice pe casă au în comun câteva elemente. Printre acestea se numără și șuruburile. Deși sunt ascunse, șuruburile au o importanță uriașă în exploatarea tuturor pieselor amintite mai sus, motiv pentru care trebuie să fie alese cu mare atenție.

Din fericire, pe piață există suruburi autoforante și șuruburi autofiletante, care reușesc să ofere o prindere perfectă și sunt foarte ușor de folosit. Spre deosebire de șuruburile clasice, acestea necesită o forță mult mai mică de înșurubare și reușesc să penetreze fără probleme aproape orice tip de material solid. 

Care sunt tipurile de șuruburi pe care le poți alege?

Atât șuruburile autoforante, cât și cele autofiletante sunt împărțite în mai multe categorii, în funcție de destinația pe care o au:

1. Șuruburi autofiletante pentru lemn. Dacă vrei să prinzi o poliță din lemn pe perete, aceste șuruburi sunt cele mai potrivite. Marele avantaj este faptul că odată ce sunt prinse, acestea nu se mai văd, însă asigură o rezistență maximă.

2. Șuruburi autoforante cu garnitură. Sunt potrivite pentru obiectele din plastic, metal sau rigips. Pe piață poți găsi șuruburi destinate unui anumit tip de material, care au proprietăți perfecte pentru a asigura o prindere excelentă. Vârful șuruburilor autoforante este similar cu vârful unui burghiu, ceea ce înseamnă că pot fi introduse în material fără ca acesta să fi fost găurit în prealabil. Pentru a proteja zona de strângere, înfiletarea șuruburilor trebuie să se facă cu ajutorul unei piulițe sau cu ajutorul unei șaibe.

3. Sutuburi autofiletante pentru beton. Sunt ideale pentru prinderea corpurilor de iluminat, pentru prinderea draperiilor sau pentru orice alt tip de obiect prins pe tavan și pe pereți. Dacă prinderile se fac pe un tavan realizat din rigips, cele mai eficiente sisteme de prindere sunt șuruburile autoforante din fier, cu cap plat din oțel zincat.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când achiziționezi șuruburile?

Dacă vrei șuruburi rezistente, asigură-te că au clasa de rezistență potrivită pentru obiectul pe care vrei să îl prinzi. În cazul șuruburilor din oțel, spre exemplu, proprietățile mecanice sunt transmise printr-o combinație de două cifre. Marcajul este obligatoriu, așadar, evită să achiziționezi șuruburi fără un astfel de marcaj. 

De asemenea, asigură-te că șurubul are grosimea și lungimea potrivită pentru ceea ce ai nevoie și asigură-te că folosești șurubelnița corectă. O șurubelniță prea mică poate să deterioreze rapid șlițul șurubului, ceea ce îngreunează rotirea acestuia, în timp ce o șurubelniță prea mare poate să deterioreze piesa. 

În general, dacă ai un proiect de construcție în casă sau pe lângă casă, șuruburile sunt aproape nelipsite. Este motivul pentru care este este bine să ai mereu la îndemână câteva șuruburi autoforante și să le alegi cu foarte mare atenție.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton