(P) Tot ce trebuie să știm despre ce este albirea dentară și cum putem scăpa de petele dentare prin albire dentară!

 advertising.ringier
.

Zâmbetul este cel mai frumos accesoriu, arată bine pe chipul oricui și deschide o lume de posibilități. Auziți sau citiți adesea expresia „zâmbeste și viața îți va zâmbi' și când ne gândim la un zâmbet ne imaginăm o gură frumoasă cu dinți albi sănătoși. Așa este, nu? Dar realitatea lucrurilor este aproape întotdeauna departe de imaginație. De cele mai multe ori dinții sunt aproape albi și aproape niciodată perfecți. Dincolo de dentiție, culoarea și petele de pe dinți sunt cele care provoacă disconfort și limitează zâmbetele.

Suntem ființe sociale și în fiecare zi avem relații interpersonale. Avem de-a face cu alții și ne pasă de aspectul nostru, deoarece știm că acesta transmite mesaje. Și aceste mesaje pot contrazice cuvintele pe care le rostim. Din acest motiv, dacă avem dinții pătați, ne putem simți în culpă și putem adopta noi moduri de a vorbi și de a zâmbi. Toate acestea pot fi făcute pentru a nu ne arăta „imperfecțiunea'.

Dar petele de pe dinți pot fi îndepărtate și puteți zâmbi din nou fără rușine. Ceea ce este necesar este cu siguranță să vă îngrijiți mai bine dinții, începând cu igienă orală, care este strâns legată de obiceiurile alimentare. Alimentația, spălarea regulată și obiceiurile în general sunt principalii factori care exercită o influență asupra aspectului dinților. În al doilea rând, în cazul petelor deosebit de evidente, este recomandat să consultați medicul stomatolog de încredere, pentru că acesta vă poate scapa de petele dentare prin albire dentara.

Că în toate cazurile, intervențiile din timp sunt cele care dau rezultate mai bune. De exemplu, la dentaline-clinic.ro puteți beneficia de albire de tip Zoom. Acesta este un sistem profesional de albire cu laser, care este realizat în cel mai scurt timp posibil, printr-un proces revoluționar bazat pe fasciculul luminos. Scopul albirii dinților cu laser este de a albi dinții decolorați, de a elimina petele din smalț și de a obține un zâmbet strălucitor.

Înainte de a continuă procedura, de obicei este făcută o radiografie a dinților, astfel încât dentistul să se poată ghida în timpul implementării tratamentului. Se începe cu curățarea profesională a dinților și abia după aceea sunt albiti. Pe gingie se aplică un gel protector și, respectiv, pe dinți se aplică un gel de albire, al cărui efect este stimulat de lampa cu laser. Procedura se desfășoară în 3-4 sesiuni, pentru un timp total de 45-60 minute, în funcție de rezultatul dorit și de sensibilitatea dentară a fiecărui pacient.

Avantajele albirii cu laser sunt multiple. Procedura de albire a dinților este inofensivă și fără durere. Cu acest tip de albire puteți atinge o lumină a culorii dinților de 8 până la 10 nuanțe. De asemenea, există un timp minim necesar pentru obținerea rezultatului dorit și are un grad maxim de eficiență.

Cu toate acestea, trebuie de asemenea să clarificăm că fiecare persoană are propria culoare a dinților. Este o caracteristică care este determinată la nivel genetic. Deci nu toți putem avea aceeași culoare albă, ci diverse nuanțe. Depinde de dentina fiecăruia și de cât de mult strălucește prin smalț. Dentina poate avea nuanțe de gri, roșu și galben și acest lucru poate apărea sau se poate modifica în funcție de gradul de porozitate al smalțului.

Care sunt cauzele petelor pe dinți

Vorbim la plural, deoarece nu există doar o singură cauză care determină schimbarea culorii dinților și apariția petelor. Există multe cauze, care dau naștere la diferite lucruri, așa cum vom vedea în continuare. Am menționat deja că unele alimente și obiceiuri greșite, fumatul în primul rând, pot compromite dinții. Adică îi pot face mai slabi și mai sensibili. Dar și consumul excesiv de cafea, ceai și vin roșu contribuie la modificarea culorii dinților.

Nu uitați de igiena deja menționată. Dacă nu vă spălați dinții în mod corespunzător și zilnic, placa și tartrul se acumulează acolo, iar aceste substanțe sunt vizibile cu ochiul liber. Iar igiena nu trebuie să fie doar acasă, ci și facauta în mod profesional. Revenim la recomandarea de a merge la stomatolog, de două ori pe an și, de asemenea, să cereți o curățare completă a dinților. În acest fel, cariile dentare sunt tratate prompt, acestea fiind o altă cauză a petelor de pe dinți.

Cum să recunoaștem petele de pe dinți

Să vedem cum să recunoaștem problema, sau cel puțin cauza, pe baza culorii petelor.

Pete galbene: sunt cele mai frecvente și sunt cauzate de îmbătrânire, igienă orală deficitară, precum și de fumat, cafea și ceai. Chiar și cei care mestecă de obicei tutun pot vedea că dinții se îngălbenesc.

Pete negre: de vină pentru dinții cu pete întunecate sunt cariile și obiceiurile proaste de igienă. Chiar și consumul obișnuit de substanțe deosebit de acide, cum ar fi dulciurile, băuturile carbogazoase sau vinul poate duce la prezența unor puncte negre, precum și fumatul sau consumul de droguri.

Petele cenușii: uneori cauza modificărilor cromatice poate fi aportul unor antibiotice în primii ani de viață, precum și traumatisme în orice moment al vieții.

În astfel de cazuri, se poate apela la albirea amintită mai sus. Clinicile stomatologice, precum dentaline-clinic.ro, se specializează din ce în ce mai mult în acest tip de tratament, care, evident, trebuie efectuat după ablația tartrului.  Albirea este considerată un tratament estetic care permite nu numai să înlăture aceste pete, ci și să facă culoarea dinților mai albă și mai strălucitoare și, astfel, să ne îmbunătățească zâmbetul.

Din acest motiv, procedurile de albire nu trebuie confundate cu cele pentru curățarea dinților, care, în schimb, se referă la îndepărtarea plăcii și a tartrului, deși cercetările de astăzi au dezvoltat tratamente de albire care pot fi efectuate imediat după ședința profesională de igienă orală. Albirea dentară acționează numai asupra dinților naturali, nu acționează asupra coroanelor protetice, umpluturilor sau a altor materiale de restaurare prezente în cavitatea bucală.

Dacă considerați că este necesară albirea dentară, apelați cu încredere la dentaline-clinic.ro !

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton