Platforme alternative de rezervare pentru Booking.com

 Barba Mirela
.

Platforme alternative de rezervare pentru Booking.com se caută în această perioadă. Și asta pentru că e mult mai comod să-ți proiectezi vacanța din fața propriului ecran disponibil, decât să apelezi la o agenție de turism. Așa că, dacă ai nevoie de cazare la un click distanță, află că sunt și platforme alternative de rezervare pentru Booking.com.

Să-ți programezi călătoriile, în detaliu, din fața computerului personal sau prin intermediul telefonului ori al tabletei, nu mai e ceva neobișnuit. Un sistem de rezervare online permite efectuarea rezervărilor la orice oră din zi sau din noapte. Este și motivul pentru care mulți sunt în căutare de platforme alternative de rezervare pentru Booking.com.

Și asta pentru că nu toate unitățile de cazare sunt disponibile pe această platformă. Unele oferă exclusivități doar altor companii de rezervări online. Cu cât mai multe platforme alternative de rezervare pentru Booking.com cunoști, cu atât mai bine. Important este să știi să le selectezi, ca să nu ai parte de surprize neplăcute. Astfel, îți poți concepe călătoria visată, în funcție de preferințe și de buget.

De ce platforme alternative de rezervare pentru Booking.com ?

În general, aceste platforme alternative de rezervare pentru Booking.com, la fel ca și compania menționată, sunt așa-numite online travel agency (OTA – agenții de turism online). O astfel de agenție online este un fel de intermediar între tine, clientul, și unitatea de cazare. Majoritatea oferă atât servicii de căutare cât și de rezervare a locurilor de cazare. Astfel, OTA funcționează ca propriul tău agent de turism.

Oricine dorește să găsească varianta cea mai bună, desigur. Și de aceea se și caută platforme alternative de rezervare pentru Booking.com. Căci se caută cel mai mic preț pentru aceeași unitate de cazare, spre exemplu. Sau se dorește varianta ideală, cu raport calitate-preț optim. Până acum, agențiile de turism se ocupau exclusiv cu asta. Acum, în schimb, poți face singur treaba unui agent de turism, datorită acestor platforme alternative de rezervare pentru Booking.com.

În plus, beneficiezi de reduceri și bonusuri. Numai că trebuie să fii foarte atent atunci când apelezi la platforme alternative de rezervare pentru Booking.com. Sunt foarte multe, însă nu toate sunt de încredere. Booking.com și-a căpătat renume și popularitate tocmai datorită seriozității și credibilității în fața clienților.

La o simplă căutare pe Google Hotels sau Kayak, vei vedea că poți găsi, pentru aceeași cameră de hotel, o sumedenie de prețuri, pe diferite platforme alternative de rezervare pentru Booking.com și inclusiv pe aceasta. Cea mai mare greșeală este să o alegi imediat pe cea mai ieftină, fără să verifici detaliile. Din dorința de a atrage clienți, există și companii care apelează la tertirpuri de acest gen.

Și nici măcar nu au vreun contract încheiat cu hotelul în cauză. Sau oferă la preț ispititor o cameră care ajunge să fie rezervată și plătită în avans de mai multe persoane în același timp. Drept urmare, te poți trezi la recepția unității de cazare, după un drum obositor, cu banii de cazare deja cheltuiți la plata în avans, că nu ai unde să te cazezi. O astfel de problemă nu se rezolvă imediat. Necesită răbdare, timp pierdut și nervi tari. Așa că cel mai bine este să verifici în detaliu aceste platforme alternative de rezervare pentru Booking.com, înainte de a plăti și de a porni la drum.

Platforme alternative de rezervare pentru Booking.com

Mulți ar spune că cea mai bună opțiune este să faci rezevare direct pe site-ul hotelului la care dorești să te cazezi. Numai că acest lucru nu este mereu posibil de pe o zi pe alta. Da, e posibil ca prețul plătit direct la unitatea de cazare să fie mai mic decât pe platforme alternative de rezervare pentru Booking.com. Dar poate fi și mult mai mare.

Merită să alegi această opțiune dacă ești client fidel al hotelului respectiv și beneficiezi de bonusuri de loialitate. Altminteri, agențiile online negociază reduceri substanțiale cu hotelurile cu care au contracte, așa că prețurile sunt mai bune. Și chiar e o afacere să economisești niște sute de euro la cazare pentru un sejur.

Kayak

Printre platforme alternative de rezervare pentru Booking.com se numără și Kayak. De fapt, aceasta nu este o OTA ci, mai degrabă, un motor de căutare de platforme alternative de rezervare pentru booking și de oferte. Pe lângă filtrele de căutare disponibile, acesta îți oferă și o hartă cu poziționarea opțiunilor de cazare. Pe hartă poți vedea și punctele de atracție din zonă, restaurantele, magazinele și cluburile.

Cu un simplu click pe punctele afișate afli toate detaliile despre resepctivul loc. Și poți face astfel și o comparație de prețuri. Există aici și opțiunea „pricebreakers', pe care o poți bifa atunci când alegi filtrele de căutare. Aceasta îți va scoate în față cele mai bune oferte de preț. Numai că nu îți permite să vezi toate detaliile decât după ce ai efectuat rezervarea.

Expedia

Ceea ce o face diferită de alte platforme alternative de rezervare pentru Booking.com este propriul program de recompense pentru membri. Te poți înscrie gratuit și economisești de la 10% în sus la fiecare călătorie. Poți acumula puncte de recompensă pentru zboruri, hoteluri, închirieri de mașini, croaziere și pachete de vacanță. Totuși, cele mai bune oferte sunt pentru cazare. Dar trebuie să fii foarte atent la detaliile rezervării, căci unele dintre oferte, nu mai permit rambursarea sumei în cazul anulării.

Priceline

Să cauți un hotel prin Priceline e ca și pe celelalte platforme alternative de rezervare pentru booking. Se comportă ca oricare altă OTA. Dar oferă „express deals', oferte de moment, ale căror detalii nu sunt vizibile decât numai dpă ce rezervarea a fost făcută. Sunt oferte nominale, care se plătesc în avans, a căror contravaloare nu este returnabilă. Așa că, dacă nu ai planuri concrete de călătorie, mai bine nu selectezi astfel de oferte.

Pe de altă parte, o rezervare prin Priceline îți aduce înapoi în cont contravaloarea rezervării, dacă găsești în altă parte o ofertă mai bună în 24 de ore. În plus, dacă acest lucru se întâmplă în cazul unei oferte express, compania și asumă să-ți plătească dublul diferenței de preț dintre oferta lor și cea găsită de tine. Cu condiția ca tipul de rezervare să fie absolut identic din toate punctele de vedere.

Momondo

Această platformă a început să se bucure de popularitate și pe la noi. Însă, e solicitată cu precădere pentru zboruri. Și ea este de altfel mai degrabă un motor de căutare decât o OTA. Dar te ajută să găsești prețuri bune. Și te transferă automat către site-ul sau OTA care are oferta selectată de tine. Foarte important de menționat este faptul că, în cazul în care găsești o ofertă mai bună pe un alt site, Momondo plătește diferența de bani. De asemenea, pune la dispoziție și ofertele site-urilor locale, nu doar cele internaționale.

Hotels.com

Funcționează cam la fel cu Booking.com. Dar Hotels.com vine și cu oferte de tipul „stai 10 nopți, ai una gratis'. Spre exemplu, dacă stai 5 nopți la un hotel cu 100 euro camera pe noapte și alte 5 nopți la un hotel cu 200 euro camera, contravaloarea nopții gratuite pe care o poți revendica este media dintre cele două, adică 150 euro. Și-ți poți revendica recompensa fără restricții de timp sau de zonă. Statutul de membru al Hotels.com îți aduce oricum o reducere de aproximativ 15%.

Hostels.com

Site-ul este potrivit pentru cei care caută o călătorie cu un buget redus. Sau e pentru cei care pur și simplu nu sunt mofturoși și vor să economisească bani la cazare, ca să nu facă rabat de la alte plăceri în restul excursiei. Platforma pune la dispoziție oferte foarte bune și chiar idei de călătorie, dacă nu ai un itinerariu prestabilit.

Orbitz

Mai puțin cunoscută pe la noi, este o OTA foarte ușor de utilizat. Deține și un program de loialitate puternic. Poți câștiga așa-numiții Orbucks pe care să îi folosești la achitarea rezervărilor. Dar acești Orbucks vin numai dacă faci rezervări cu plata intergrală în avans. Obții 3% Orbucks dacă ai rezervat de pe computer și 4% Orbucks dacă rezervi din aplicația Orbitz.

O caracteristică unică constă în faptul că oferă bonusuri pentru statutul de elită. Acestea pot consta în acces la Wi-Fi, mic dejun sau alte opțiuni la hoteluri selecte. Și se obțin după numai 4 rezervări într-un an. După 12 rezervări pe an, obții statutul Platinum, care îți aduce alte beneficii în plus. Această OTA este o opțiune foarte bună pentru călătorii ocazionali.

Airbnb

Și aceasta se numără printre platforme alternative de rezervare pentru booking.com populare pe la noi. Doar că diferă față de Booking. Pe Airbnb.com se poate închiria o locuință sau doar o cameră, chiar de la localnici. Așa că trebuie să fii în cunoștință de cauză și să nu te aștepți la condiții de cazare și servicii ca la hotel. Un beneficiu al acestui tip de rezervări este pentru familiile cu copii.

Tripadvisor

Este atât de cunoscut, încât aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru cunoscători. Totuși, dacă nu ai auzit încă de acest site, trebuie să știi că este cea mai veche platformă dedicată călătoriilor. Poți intra direct în legătură cu proprietarii și poți stabili cu ei detalii. Recenziile altor călători te vor ajuta să-ţi faci o idee asupra hotelurilor pe care să le alegi sau pe care să le eviţi.

De altfel cam toate site-urile de rezervări au asemenea opțiuni și chiar este recomandat să ții cont și de părerile altor călători. E drept că, uneori, se exagerează mult, fie în sens pozitiv, fie negativ, dar există măcar un punct de plecare pentru a-ți forma o părere personală.

LastMinute

După cum îi spune și numele, lastminute.com este o platformă destinată ofertelor de ultim moment. Dacă ai chef să pornești chiar mâine la drum, este cea mai bună opțiune pentru tine. Este un site bun pentru a rezolva problema cazării rapid, dar şi pentru celelalte servicii de turism.

Turistinfo

Este o platformă neaoșă, dar foarte utilă pentru turismul intern. Pune la dispoziție o gamă variată de hoteluri, vile și pensiuni, atât la mare, la munte, cât și în Delta Dunării sau în zone precum Maramureș sau Bucovina. Cei care o utilizează de mulți ani o consideră extrem de utilă.

Hopper

Este o aplicație pentru mobil, care oferă predicții de preț. Așa că îți poți face o idee despre momentul ideal pentru a face o rezervare. Și se laudă cu o acuratețe de 95%! Nu trebuie decât să selectezi orașul de destinație și vei fi trimis spre harta hotelurilor disponibile din zonă. Vei selecta apoi datele de călătorie și te poți bucura de cele mai bune oferte. Un atu al acestei aplicații este opțiunea „price freeze'. Contra unei sume, care va fi ulterior folosită la prețul total al rezervării, ai posibilitatea să îngheți prețul găsit pe o perioadă de 12 ore, 7. 14 sau 21 de zile. Cu alte cuvinte, dacă prețul se modifică, tu beneficiezi de oferta găsită inițial. Dacă prețul scade, beneficiezi de oferta nouă, mai mică.

Sursa foto: 123rf.com

Alte surse: manager.ro, T2T.ro, MediaFlux.ro, upgradedpoints.com

Citește și Ce drepturi ai dacă zborul tău are întârziere mare

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton