Republica Dominicană - tot ce trebuie să știi despre Republica Dominicană

 Lupescu Anca
.

Dacă ai auzit de Republica Dominicană, probabil știi că este una dintre cele mai populare destinații turistice din Caraibe. Așa că, dacă vrei să mergi în Republica Dominică, trebuie să știi câteva lucruri despre acest loc exotic.

Despre Republica Dominicană

Unul dintre lucrurile pentru care Republica Dominicană se remarcă cel mai mult este oferta largă de resorturi și hoteluri all-inclusive. Și există un motiv întemeiat pentru asta!

Pe lângă alte peisaje incredibile, Republica Dominicană are unele dintre cele mai frumoase plaje cu apă caldă din Caraibe. De asemenea, se mândrește cu o cultură plină de viață și cu oameni prietenoși și plini de viață.

În mijlocul Mării Caraibelor, Republica Dominicană este un decor idilic de păduri tropicale verzi, vârfuri de munte și orașe colorate mărginite de plaje. 

Citeşte şi: Alimentele care scad pofta de mâncare

Locuită mai întâi de poporul Taíno (aproximativ din secolul al VII-lea), tot aici a fost și locul unde Cristofor Columb a înființat prima așezare europeană în Americi în 1492.

Cum ajungi 

Poți ajunge în Republica Dominicană de oriunde, prin intermediul unuia dintre aeroporturile sale internaționale (6 în total). Odată ajunși acolo, vă puteți deplasa fie cu mijloacele de transport în comun, fie închiriind una dintre numeroasele opțiuni de mașini, biciclete și scutere disponibile… 

Dominicanii se asigură că infrastructura lor de transport – și întreaga lor infrastructură, de fapt – este prietenoasă pentru turiști.

Istoria Republicii Dominicane

Republica Dominicană este un loc plin de „premiere”. Aici vei găsi prima catedrală, castel, mănăstire și fortăreață construite în America. 

Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași

Dar istoria dominicană se întinde mult mai departe în trecut, înainte ca europenii să ajungă pe Hispaniola. 

Istoricii cred că poporul indigen Taíno a trăit pe insulă încă din anul 650 d.Hr. Taíno erau fermieri și vânători pricepuți și au prosperat în noua lor casă. 

Cultura Taíno este încă o parte vitală a peisajului dominican. În timpul călătoriei, vizitează Manatí Park, o atracție eco-aventură din Bávaro, cu o varietate de expoziții dedicate poporului Taíno. 

Sosirea lui Cristofor Columb la 5 decembrie 1492 a declanșat câteva secole de dominație spaniolă. Poți face o excursie înapoi în primele zile ale „Lumii Noi” în Zona Colonială din Santo Domingo. 

Alcazar de Colon de aici este una dintre cele mai vechi clădiri din America. 

Construită la începutul anilor 1500 în stil gotic-renascentist, aceasta a fost reședința fiului lui Columb, Diego, și a soției sale, Doña María de Toledo. 

Catedral Primada de America, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, este cea mai veche catedrală din America, finalizată în 1540. 

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Prima constituție a Republicii Dominicane a fost redactată în 1844, dar dominația spaniolă nu a luat sfârșit până în 1865.

Locuri de vizitat

Orașul Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, este o locație fascinantă, cu o mulțime de locuri de explorat. 

Vizitarea reperelor coloniale din Santo Domingo este o necesitate. Dar, poți vizita, de asemenea, numeroasele sale muzee, poți face un tur de shopping sau te poți bucura de un meci de baseball. 

Fă o plimbare nocturnă pe malul mării, în Malecón, unde există numeroase baruri și cafenele cu muzică live. De asemenea, ar fi păcat să ratezi șansa de a vizita un club tradițional de „merengue”. 

Felul în care dansează dominicanii este cu siguranță un spectacol care merită văzut.

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

În cele din urmă, la doar 2 ore de mers cu mașina de Santo Domingo se află orașul Concepción de la Vega. Renumit în întreaga lume pentru că găzduiește cel mai animat carnaval din Republica Dominicană.

Coasta de Sud-Est

În timp ce cei mai mulți oameni se bucură de capitală, mulți alți vizitatori se îndreaptă direct spre o stațiune de plajă. 

Pentru astfel de vizitatori, coasta de sud-est a Republicii Dominicane este una dintre cele mai bune opțiuni. 

În acest capăt al insulei se află orașele Bávaro și Punta Cana, ambele cu stațiuni și complexe hoteliere all-inclusive excelente. 

Acest capăt al insulei este, de asemenea, cunoscut în întreaga lume pentru plajele paradisiace, cu nisip alb și pentru terenurile de golf superbe. Și este și partea mea preferată a insulei!

În Punta Cana poți găsi, de asemenea, cluburi de noapte celebre, precum CocoBongo, unul dintre cele mai autentice și populare cluburi de noapte din America Latină, cu diferite tipuri de spectacole în fiecare seară.

Coasta de Sud-Vest

Dacă preferi o vacanță mai relaxată, poți vizita Peninsula Barahona, în partea de sud-vest a insulei. 

Aici se află Parcul Național Jaragua, unde poți descoperi și te poți relaxa pe una dintre numeroasele sale plaje izolate.

Coasta de Nord

De asemenea, coasta de nord a insulei are o mulțime de opțiuni. Aici se află Puerto Plata, o așezare de vis pe plajă amestecată cu arhitectura din epoca victoriană.

În apropiere se află complexul de plajă Playa Dorada, cu numeroase hoteluri, baruri, restaurante și piscine. 

Sau plajele din Cabarete, perfecte pentru pasionații de kite-surfing și windsurfing.

Mergând mai departe de-a lungul coastei nordice, vei găsi Peninsula Samaná și Playa Rincón, înconjurată de palmieri. Sau Silver Bank, unde poți observa (și înota cu) maiestuoasele balene cu cocoașă.

Vremea

Vremea caldă, tropicală (23°-30°C), cazarea excelentă și soarele aproape tot timpul anului sunt ceea ce atrage cu siguranță turiștii în Republica Dominicană.

Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

În Caraibe, există doar sezoane umede și sezoane uscate. Acest lucru face ca perioada decembrie-martie să fie perfectă pentru o vacanță însorită și fără ploi.

Ține cont, totuși, că Republica Dominicană devine foarte aglomerată în timpul sezonului de Crăciun. Așadar, evită să vizitezi în zilele de sărbători importante dacă vrei o escapadă mai relaxată.

Dacă ești un iubitor al vieții sălbatice, încearcă să vizitezi în perioada ianuarie-martie. În acest fel, poți urmări balenele cu cocoașă din Atlanticul de Nord trecând prin această parte a Caraibelor.

Evită perioada mai-octombrie, deoarece este sezonul ploios din Caraibe. Pe lângă faptul că aduce o umiditate crescută, iunie-noiembrie este și sezonul musonilor.

Asta înseamnă tone de uragane și furtuni tropicale!

Fie că ești un aventurier, iubitor de sporturi extreme, sau dacă vrei mai degrabă un loc frumos de plajă pentru a te relaxa, Republica Dominicană le are pe toate.

Care este cea mai bună parte a Republicii Dominicane?

Cunoscută și sub numele de La Capital, Santa Domingo este o oprire esențială pentru toți vizitatorii. 

Urcă-te în trenul colonial Chu Chu Chu pentru un tur de 45 de minute al zonei sau angajează un ghid local. 

De asemenea, este suficient de sigur pentru a închiria o bicicletă și a explora singur. La apus, localnicii se adună pe Malecon, în timp ce orașul istoric se trezește cu muzică și dans.

Este o destinație periculoasă?

În general, nu. Dar au fost raportate cazuri de jafuri armate, așa că nu este recomandat să te plimbi cu obiecte de valoare. Ar trebui folosite în mod regulat repelente pentru țânțari. De asemenea, vizitatorii trebuie să știe că în țară au fost confirmate cazuri de virus chikungunya și febră dengue.

Cum este transportul?

Transportul public este rezonabil de bun în întreaga țară. Călătoriile lungi pot fi făcute cu autocarul cu aer condiționat, cu servicii care circulă spre Punta Cana, Samana, La Romana și Puerto Plata. 

Cele mai bune companii sunt Expreso Bavaro, Caribe Tours sau Metro Tours. Pentru distanțe mai scurte, încearcă autobuzele locale. În orașele Santo Domingo, Santiago și Puerto Plata, sunt disponibile servicii de tip Uber.

Moneda este dolarul american și peso dominican.

Cultura dominicană

Diversitatea este cuvântul de bază Republica Dominicană. Populația reunește un amestec bogat de influențe caraibiene, africane, europene și indigene. Ca urmare, cultura Republicii Dominicane este ca nicăieri în lume.

Muzica este o parte importantă a vieții dominicane, cu Merengue, Bachata și Dembow, toate furnizând ritmurile vieții de zi cu zi.

În timp ce explorezi Republica Dominicană, vei auzi muzică oriunde vei merge. Între timp, festivalurile și paradele au loc pe tot parcursul anului, de la sărbătorile de carnaval din februarie până la Festivalul Presidente din Santo Domingo din fiecare august.

Artele dominicane sunt caracterizate de dragostea pentru culorile vibrante – vizitează galerii de artă dominicane pentru a experimenta o parte din creativitatea autohtonă a țării.

Mâncare și băutură

Ca și populația sa diversă, bucătăria Republicii Dominicane este un amestec minunat, cu influențe spaniole, africane și indigene Taíno care se îmbină pentru a crea arome ca nicăieri altundeva în lume. Iată doar câteva feluri de mâncare pe care să le încerci în timpul vizitei tale:

Casabe – Această pâine plată crocantă a fost transmisă de-a lungul secolelor de la Taínos.

Chimichurri – Delicioasa mâncare de stradă cunoscută sub numele de chimichurri („chimi” pe scurt) este un burger în stil dominican cu carne de porc sau de vită, acoperit cu varză și un dressing dulce.

Pescado frito („pește prăjit”) – Acest favorit al insulei este pește proaspăt frecat cu sare și piper și acoperit cu făină. Este cât se poate de simplu – și delicios – ca și fructele de mare.

Tres Leches – Asemănător cu tiramisu italian, Tres Leches este un desert bogat și satisfăcător disponibil în brutăriile și restaurantele dominicane. 

Romul nu este doar o băutură în Republica Dominicană – este un mod de viață. 

Distileria originală de rom din Republica Dominicană, Bermudez, a fost fondată în 1852, iar de atunci a continuat să funcționeze bine cu ofertele sale de înaltă calitate. 

Romul este un ingredient cheie într-o varietate de cocktailuri tropicale, de la Mai Tai la Mojito. 

Pentru o adevărată experiență de băutură, încearcă Mamajuana, un amestec puternic preparat cu rom, vin roșu și miere.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton