Rețele de socializare mai puțin cunoscute. Care sunt și cum se folosesc

 Calin Maria Bianca
.

Rețele de socializare mai puțin cunoscute. Rețelele de socializare au evoluat foarte mult în ultimii ani, astfel că Facebook-ul, Instagram-ul și TikTok-ul ocupă primele locuri, mai ales când este vorba despre topul la nivel național, în România. Ei bine însă, în timp ce mulți se axează doar pe câteva dintre rețelele de socializare, acest domeniu continuă să scoată pe piață diferite aplicații, cu același scop. Prin urmare, nu doar cele menționate mai sus sunt foarte accesate, asta deoarece lista este destul de lungă, deși sunt rețele de socializare mai puțin cunoscute. Iată care sunt și cum se folosesc!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Site-urile de social media fac parte zi de zi din viața noastră și ne ajută să fim conectați cu persoanele dragi nouă, care fie sunt la mare distanță, fie timpul nu permite vizite sau ieșiri în oraș pentru a păsatr legătura sau a vorbi diferite probleme. Ei bine, în timp ce majoritatea internauților sunt familiarizați cu Facebook, Instagram sau Twitter, trebuie să știi că, în prezent, există multe alte site-uri asemănătoare, însă care sunt mai puțin cunoscute. Iată care sunt și cum se folosesc!

Citește și: Cele mai vechi orașe din lume locuite și azi

Citește și: Cele mai bune activități de primăvară pentru familie

Citește și: Lia Bugnar a izbucnit în lacrimi pe scena Premiilor Gopo. De ce a plâns artista: „Regretul meu cel mai mare e că…'

Citește și: Theo Rose s-a pozat fără sutien și cu burtica de gravidă la vedere, în 7 luni de sarcină: „Trebuia să-mi fac OnlyFans'. Ipostaze sexy cu artista

Rețele de socializare mai puțin cunoscute. Care sunt și cum se folosesc

Rețelele de socializare mai puțin cunoscute în prezent sunt următoarele: Twitch, Snapchat, Patreon, Telegram, Discord, BeReal, Polywork și Supernova. În continuarea articolului, noi o să vorbim despre fiecare în parte. Mai concret, cu ce este diferită, cum te poate ajuta, iar apoi rămâne decizia ta dacă ai sau nu nevoie de ea în viața ta.

Totul despre Twitch

Twitch este o platformă de livestreaming și deținută de Amazon. A fost înființată în anul 2011, iar în prezent este disponibilă în mai multe limbi. Este folosită de obicei pentru transmisii de jocuri video, însă include și muzică, talk-show-uri și conținut creativ, astfel că a devenit una dintre cele mai mari platforme de acest gen din lume, având milioane de utilizatori activi. Pentru cei care sunt captați de astfel de conținut, este disponibil atât ca platformă web, cât și ca aplicație mobilă pentru dispozitivele pe care rulează iOS și Android. Mai întâi îți faci cont, gratuit, iar după poți să transmiți sau să vizionezi livestream-uri. Pe lângă alte aplicații de acest tip, Twitch oferă și o serie de funcții pentru streameri, inclusiv instrumente pentru gestionarea și creșterea canalelor lor și câștiguri venite prin abonamente, donații și reclame. Platforma este folosită inclusiv de educatori și artiști.

Ce este și cum se folosește Snapchat-ul

Snapchat beneficiază în prezent de o mare popularitate în rândul internauților, în special printre adolescenți. În momentul în care a fost lansată, mai concret în urmă cu mai bine de 12 ani, era dstul de necunoscută, însă tinerii au încercat-o și de atunci este una dintre aplicațiile lor de bază. Snapchat s-a confruntat cu o concurență puternică din partea altor platforme de social media, în special Instagram, care a introdus funcții de mesagerie similare, dar și Facebook. Cu toate astea, Snapchat a revenit puternic, cu lansări de noi funcții și produse, care au făct diferența pe plan online. A adus funcții precum Snap Map și Snap Games, și totodată oferă o gamă largă de funcții pentru comunicare și interacțiune socială.

Ce este platforma Patreon

Platforma Patreon este aplicația care le permite creatorilor de conținut să primească finanțare recurentă de la susținătorii lor. Inițial a fost lansată pentru artiști, muzicieni, scriitori și alți creatori de conținut, pentru a primi sprijin financiar continuu din partea fanilor, astfel a devenit cunoscută în rândul creatorilor într-o gamă largă de domenii. Cei care au Patreon folosesc platforma pentru a finanța o varietate de proiecte și de activități, inclusiv crearea de artă, muzică, scris și alt conținut nou, astfel că aplicația preia un procent din fondurile strânse de creatori și le oferă instrumente și resurse pentru a-și gestiona programele.

Totul despre Telegram

Telegram este o aplicație de mesagerie, disponibilă pe mai multe sisteme de operare, inclusiv iOS, Android și Windows, și mizează foarte mult pe confidențialitate și securitate. Este printre singurele aplicații care are criptarea de tip „end-to-end' prin care se asigură că toate mesajele și apelurile sunt confidențiale și nu pot fi interceptate de terți. Totodată, oferă o serie de alte funcții de securitate, precum capacitatea de a crea camere de chat secrete, protejate cu parolă. Aplicația este recunoscută și pentru suportul pentru grupuri și comunități mari, de până la 200.000 de membri și oferă o gamă largă de instrumente pentru gestionarea și moderarea acestora.

Ce este aplicația Discord

Discord este o platformă de comunicare ideală pentru comunitățile online, în special pentru gameri. Poate fi accesat pe internet sau pe dispozitivele cu iOS sau Android și permite utilizatorilor să creeze și să se alăture canalelor de chat vocale și text. Discord este folosit în cea mai mare parte pentru jocuri și divertisment, dar atrage și educatori, artiști și alți creatori de conținut, fiind o aplicație disponibilă în mai multe limbi și totodată gratuită.

Totul despre aplicația BeReal

BeReal este o aplicație care a apărut în Franța și care permite partajarea fotografiilor, fiind disponibilă pe toate dispozitivele care folosesc iOS și Android. În fiecare zi, utilizatorii sunt notificați să-și încarce un story la o oră aleatorie, iar pentru asta au la dispoziție doar două minute pentru a încărca respectiva fotografie. Dacă nu reușesc să facă acest lucru în timpul alocat, povestea este marcată ca fiind „postată cu întârziere'. BeReal nu dispune de filtre precum Instagram, Facebook, arătând realitatea, astfel că a început să urce vertiginos în preferințele internauților. Site-ul are în medie 73,5 milioane de utilizatori în fiecare lună și continuă să se dezvolte.

Ce este Polywork

Polywork este o platformă dedicată facilitării parteneriatelor profesionale. Ajută utilizatorii să găsească oportunități de colaborare, permițându-le să colaboreze la diverse proiecte sau să vorbească în cadrul unor podcast-uri. Platforma funcționează cam în același mod ca LinkedIn, însă scopul este acela de a interconecta utilizatorii în vederea încheierii unor parteneriate.

Cu ce se ocupă aplicația SuperNova

Supernova este disponibilă în magazinele AppStore și Google Play și se autoproclamă ca fiind „rețeaua socială care dă înapoi' și nu oricum, ci pentru un motiv întemeiat. Aplicația donează o parte dintre veniturile sale din publicitate unor organizații caritabile care sunt alese de către utilizatori. În plus permite utilizatorilor să urmărească impactul lor, văzând cât de mult a fost strâns pentru diferitele cauze.

Sursă foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton