Rutina de frumusețe pe timp de vară. Trucuri pentru un machiaj rezident și un păr hidratat

 Ifrim Georgiana
.

În perioada verii, schimbările în rutina de frumusețe sunt esențiale, pe măsură ce expunerea la soare este mai intensă. Articolul de față cuprinde câteva trucuri pentru un machiaj rezistent și un păr hidratat, încât să strălucești cu fiecare apariție.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

În sezonul estival, când temperaturile cresc în termometre, este important să ajustăm rutina de frumusețe pentru a face față cerințelor specifice ale acestui sezon. Protecția solară devine prioritară, așadar este recomandat să folosim un produs cu SPF adecvat pentru a proteja pielea împotriva radiațiilor UV. Dacă petreci mult timp în aer liber, nu uita să reaplici periodic protecția solară.

Citește și: Cum arată Loredana în costum de baie, la 54 de ani. A pozat fără inhibiții la malul mării: „Ești superbă'

Citește și: Diana Șoșoacă a fost dată afară din Parlamentul European, după ce și-a pus botniță și a urlat în ședință: „Avem o Europă care decide pentru toți. Nu suntem sclavi!”

Citește și: La 44 de ani, Magda Pălimariu a absolvit masterul în Studii de Securitate Globală, la Timișoara: „În afară de rolul de mamă, am reușit să îmi realizez și un alt mare vis!”

Citește și: Decizia luată de Shannen Doherty cu trei luni înainte să moară. Ce măsuri a luat privind bunurile și proprietățile sale: „Prioritatea mea este mama'

Rutina de frumusețe pe timp de vară. Trucuri pentru un machiaj rezistent

Cu ajutorul produselor de machiaj adecvate, poți să te simți încrezătoare și să strălucești, indiferent de temperaturile ridicate. Îți recomandăm să folosești produse cosmetice cu texturi ușoare și rezistente care îți îmbunătățesc aspectul fără să încarce tenul. Înlocuiește fondul de ten cu BB cream și aplică-l folosind un burețel, degetele sau o pensulă de machiaj.

Acest produs este foarte popular pentru că are ingrediente anti-îmbătrânire, precum antioxidanți și peptide, care contribuie la reducerea ridurilor fine și îmbunătățirea elasticității pielii. Asigură-te că alegi o cremă cu protecție solară pentru a proteja tenul împotriva razelor UV.

Pentru un machiaj rezistent, folosește o pudră translucidă. Este ideală pentru că absoarbe excesul de sebum și previne estomparea produselor pe care le aplici pe față. Poți folosi o pudră pulbere, recomandată persoanelor cu ten gras, sau una compactă, perfectă pentru mici retușuri.

În perioada verii, încearcă să înlocuiești produsele pudră cu cele cremoase, în special când vine vorba de iluminator, bronzer, blush sau fard de pleoape. Tenul tău va căpăta un aspect mai natural și mai strălucitor. Pigmenții colorați pot fi o alegere perfectă pentru un machiaj de festival. Cât despre îngrijirea buzelor, gloss-uri și uleiuri de buze sunt favoritele în acest sezon.

Cum îți îngrijești părul în perioada verii

Nu uitați să acordați atenție și îngrijirii părului în sezonul cald. Protejați-l împotriva efectelor nocive ale razelor UV și folosiți produse hidratante și revitalizante pentru a menține un păr sănătos și strălucitor.

Utilizează un șampon reparativ fără sulfați pentru a curăța delicat părul și a elimina impuritățile de la nivelul scalpului. Alege produse bogate în ingrediente nutritive precum cheratina, proteina de mătase, pantenol sau ulei de argan.

Înainte de aplicarea balsamului și măștii de păr, îndepărtează excesul de apă cu un prosop uscat. Aplică balsamul sau masca doar pe lungimea firului de păr, evitând scalpul pentru a preveni intensificarea producției de sebum.

Optează pentru un tratament leave-in care conține aloe vera, glicerină și uleiuri hrănitoare pentru a revitaliza firul de păr. Unele produse leave-in includ filtre UV pentru a proteja împotriva radiațiilor ultraviolete, asigurând o barieră eficientă împotriva deteriorării și decolorării părului.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton