Șapte idei de amenajare a camerei în care se află TV-ul

.

Camera în care se află televizorul poate fi încăperea în care petreci cel mai mult timp pe parcursul unei zile sau cele mai multe dintre seri. De asemenea, ea poate aduna la un loc toți membrii familiei sau prietenii veniți în vizită. De aceea, e ideal ca respectiva cameră să fie amenajată deosebit, astfel încât toată lumea să se simtă confortabil și, de ce nu, să laude alegerile tale în materie de organizare a mobilei  și a  decorațiunilor.

Îți propunem o serie de idei de amenajare a camerei în care se află televizorul. Tu nu trebuie decât să alegi acel design care te inspiră și, bineînțeles, să îl pui în practică. 


Confortabil și primitor

Indiferent dacă ești fanul televizoarelor Samsung ori al altui brand TV, timpul petrecut la televizor înseamnă  confort și relaxare. Optează pentru o canapea în care să simți că te scufunzi, pune multe perne decorative moi, covoare pufoase și perdele care îți oferă intimitatea dorită. Toate acestea în nuanțe calde sau nude. De asemenea, ai grijă ca toți membrii familiei și prietenii care vă vizitează să aibă un loc comod din care să poată privi filmul sau emisiunea de la TV. În mijlocul canapelei și fotoliilor, e bine să plasezi o măsuță potrivită pentru pahare și gustări.


Culorii vii pentru energie

Dacă asociezi televizorul cu weekend-urile în care vă uitați la filme de acțiune sau la meciuri, atunci poate preferi un spațiu mai colorat, care să aducă personalitate interiorului respectiv. Folosește culori intense, de exemplu un mobilier roșu sau galben pe care să așezi televizorul, tablouri cât mai colorate pe pereți și fotolii în nuanțe vesele. Ai grijă să nu încarci, însă, prea mult camera. Ideal e să existe în jur de 3 – 4 centre de interes într-o încăpere. 

Încadrare în mobilier

Dacă îți dorești cât mai mult spațiu pentru cărți sau obiecte decorative, atunci poți opta pentru un mobilier pe înălțime. Astfel, televizorul poate fi montat pe perete sau poate fi așezat cu un suport pe mobilierul ales. Poți alege, fie rafturi suspendate, fie o bibliotecă încăpătoare, în care să îmbini utilul cu plăcutul. Pune la îndemână cărțile pe care vrei să le citești și adaugă și obiecte decorative în stilul care te reprezintă. Astfel, televizorul este încadrat și devine un punct central în încăpere. 


Propria sală de cinema

Dacă ești un cinefil înfocat, atunci poți crea o mică sală de cinema la tine acasă. Ai nevoie de un televizor cu o diagonală medie sau mare, o canapea sau fotolii cu suport pentru picioare, un soundbar sau un sistem audio home cinema. Poți decora cu fotografii sau postere înrămate cu actorii preferați sau scene din filme celebre, precum și cu perne decorative cu astfel de print-uri. Poți instala pe tavan mici spoturi de lumină sau led-uri care dau impresia de cer înstelat, pentru un plus de intimitate. 


Minimalist și monocromatic

Dacă îți place stilul minimalist, atunci alege mobilă simplă, în unghiuri drepte, forme bine definite și monocromatică. Televizorul, fie că are un ecran plat sau unul curbat, se încadrează perfect într-un astfel de design. Poți opta pentru alb și griuri deschise, astfel încât să creezi un interior cât mai ordonat și modernist. Optează și pentru tablouri în aceleași nuanțe, astfel încât să obții o uniformitate cromatică. 


Aspect industrial

Dacă îți place stilul industrial, atunci alege o tencuială de tip beton aparent. Dacă ți se pare prea mult ca toți pereții să aibă această nuanță (poate da impresia că nu s-a finisat la interior), atunci optează pentru un singur perete de acest tip, perete pe care poți suspenda televizorul. Poți adăuga tablouri cu poze de familie, instalații de lumini și obiecte decorative realizate din metal. Poți adăuga ghivece cu plante pe masă sau în suporturi speciale, tot metalice. 


Televizor și șemineu

Dacă preferi stilul american, atunci poți realiza un efect deosebit în încăpere prin instalarea unui șemineu și a televizorului deasupra acestuia. Americanii pun mult accent pe un șemineu în casele lor, care reprezintă un adevărat centru de interes. Nu e vorba atât de mult de ideea de încălzire prin intermediul acestuia, cât de atmosfera pe care o crează și de personalitatea pe care o conferă camerei în care se află. Poți opta pentru un șemineu electric, este simplu de folosit și îți conferă acea intimitate de acasă atât de dorită. 


Așadar, după ce ai parcurs toate aceste idei, inspiră-te din cea pe care o consideri cea mai potrivită pentru gusturile tale și pentru stilul care te reprezintă. Ele sunt puncte de plecare, iar mai departe nu trebuie decât să lași creativitatea să își spună cuvântul. 

Surse foto: architecturaldigest.com, homify.in

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu IT Galaxy