Semne care arată că o relație nu funcționează. Cum îți dai seama că nu ești lângă partenerul potrivit

 Ifrim Georgiana
.

Când vine vorba despre relații, nu există reguli care garantează succesul și buna înțelegere între parteneri. Îndoielile privind un concubinaj pot fi generate de mai mulți factori, între care monotonia, lipsa încrederii sau chiar stima scăzută. Dacă ai dificultăți în a lua o decizie privind viitorul unei relații, iată câteva semne care ți-ar putea indica că te afli lângă partenerul nepotrivit.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Se spune că o relație reușită se bazează pe încredere, transparență, iubire și respect, însă nu există o rețetă care garantează înțelegerea între parteneri. Îndoielile sunt firești într-un concubinaj și, probabil, mulți dintre noi ne-am întrebat dacă suntem lângă persoana potrivită. Deși este dificil să observăm sau să recunoaștem că o relație a ajuns într-un punct de cotitură, mai jos vei regăsi câțiva indicatori care te-ar putea ajuta în a lua o decizie. Iată demnele care indică că o relație nu funcționează!

Citește și: Theo Rose, imagine rară cu fiul ei și al lui Anghel Damian. Cum l-a fotografiat pe Sasha

Citește și: O elevă de 16 ani din București a murit după ce a consumat droguri și a întreținut relații intime cu un tânăr din Neamț, întâlnit pe internet / Băiatul a fost reţinut de DIICOT

Citește și: Maria Andria a făcut stop cardio-respirator în timpul operației, din cauza anesteziei: „Medicul a spus că trebuie intervenit urgent. Mama ei a leșinat când a aflat”

Citește și: Mesajul transmis de Ileana Badiu la aniversarea a 15 ani de căsătorie, dintre care 11 la distanță: „Pentru toate relele pe care le trecem împreună zi de zi”

Lipsa comunicării

În orice relație, comunicarea este unul dintre cei mai importanți factori care asigură buna înțelegere între parteneri. Prin dialog deschis, afli care sunt limitele celuilalt, îți exprimi înțelegerea și empatia și eviți situațiile neplăcute. Multe cupluri se regăsesc în situația de comunica deficitar, ceea ce poate genera frustrări, nemulțumiri sau comportamente intepretate greșit.

Unul dintre semnele care indică faptul că o relație nu funcționează este refuzul partenerului de a comunica deschis. Tentivele de dialog respinse în pod constant pot sugera dezinteres față de viitorul relației sau faptul că sentimentele au scăzut în intensitate.

Refuzul privind planurile de viitor

Un alt indicator al faptului că o relație nu funcționează poate fi refuzul partenerului privind planurile de viitor. Atunci când observați că o persoană este ezitantă în a-și asuma perspective pe termen lung, s-ar putea ca aceasta să nu simtă că se află lângă partenerul potrivit. În egală măsură, lipsa entuziasmului privind schimbările și construirea unui viitor în doi pot fi semne că partenerul nu-și asumă concubinajul pe termen lung.

În astfel de situații, încercați să analizați comportamentul partenerului atunci când aduceți în discuție planuri pe termen mediu și lung. Dacă propuneți o vacanță sau planuri mai ample, iar reacția sa este rece și detașată, ar fi bine să luați în considerare posibilitatea că viitorul relației nu este dorit din ambele sensuri.

Relația este lipsită de farmec și bucurii

Multe cupluri sunt încercate de monotonie, mai ales dacă vorbim despre relațiile de lungă durată. Pentru a depăși rutina, unii parteneri apelează la diferite trucuri, aducând elemente de noutate în relație. Pe de altă parte, dacă ajungeți în punctul în care asociați parteneriatul cu emoții negative, iar experiențele frumoase sunt tot mai rare, există posibilitatea să fi ajuns într-un punct de cotitură.

Discuțiile în contradictoriu și tensiunile pe termen lung pot avea efecte negative asupra sănătății psihice. Dacă aveți dificultăți în a găsi empatie în partenerul de viață și dacă nu reușiți să ajungeți la un numitor comun, nu puteți construi o relație pe termen lung.

Lipsa încrederii

La rândul ei, încrederea este un ingredient cheie într-o relație reușită și de lungă durată. Problemele legate de încredere afectează nu numai concubinajul, ci și persoanele implicate, având efecte negative asupra stimei de sine. Dacă simți că partenerul tău nu îți este cel mai bun confident și te închizi emoțional, s-ar putea ca viitorul relației să fie compromis.

Relația dintre doi parteneri funcționează atunci când există deschidere completă și se scot la suprafață cele mai profunde emoții. Teama de a nu fi judecat, umilit sau desconsiderat nu ar trebui să existe în raportul față de partenerul de viață.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton