Șoriciul și beneficiile sale pentru sănătate. Are, totuși, și efecte nedorite!

 Dumba Gabriela
.

Șoriciul și beneficiile lui pentru sănătate. Adorat de unii, detestat de alții, șoriciul este, fără doar și poate, alimentul iernii și simbolul Crăciunului. Șoriciul are anumite beneficii pentru sănătate, dar și efecte nedorite, mai ales dacă este consumat în exces. Ce trebuie să știți, deci, despre șorici.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Șoriciul oferă energie și îți ține de foame pentru că este bogat în colagen, o proteină care ajută la elasticitatea pielii și sănătatea articulațiilor și a oaselor. Pentru a conține mai puține calorii este important să îl cureți în totalitate de grăsime. Atenție, însă, la excese!

Ce beneficii are șoriciul pentru sănătate

Șoriciul conține în jur de 65% colagen, esenţial pentru elasticitatea pielii şi mobilitatea sistemului osos. Beneficiile consumului de şorici includ cantitatea de colagen.

De asemenea, şoriciul aduce în alimentaţie cantităţi mult mai reduse de hormoni, enzime artificiale sau chimicale folosite în agricultură. Nici cantitatea de grăsime aferentă nu este atât de mare în comparaţie cu alte alimente pe bază de carne de porc.

Șoriciul de porc conţine grăsimi nesaturate, în special acid oleic, care se regăseşte şi în uleiul de măsline. Aceste grăsimi sunt benefice pentru sănătatea inimii.

De asemenea, datorită cantităţii reduse de carbohidraţi, care nu influenţează în mod negativ nivelul zahărului din sânge, șoriciul de porc poate fi consumat şi de persoanele care suferă de diabet.

Citește și:Cristina Pucean, înșelată de Bogdan de la Ploiești. Ce dovezi a prezentat dansatoarea:'Mi-a ajuns! Acest om fără scrupule…'

Citește și:Boala de care suferă Monica Tatoiu, de 42 de ani:'Ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești'

Câte calorii are șoriciul: valori nutriţionale

În 100 de grame de şorici de porc se regăsesc:

  • 563 de calorii
  • 35 de grame de grăsimi
  • 63 de grame de proteine
  • 3 grame de sodiu
  • 80 mg potasiu
  • 0,5 grame carbohidraţi

Șorici – efecte nedorite și contraindicații

Șoriciul nu se digera prea uşor, aşa că nu este bine să facă parte din meniul celor care au probleme cu stomacul, ficatul, bila sau cu pancreasul.

Pe de altă parte, ingerarea de şorici poate duce la creşterea valorilor acidului uric în organism, creşterea tensiunii arteriale, la afecţiuni cardiace, litiaza renala sau chiar gută. Toate acestea se petrec după ce au fost consumate cantităţi mari din acest produs.

Persoanele care nu produc suficient acid gastric şi enzime pancreatice trebuie, prin urmare, să evite consumul de şorici de porc. În caz contrar, pot apărea crampe stomacale, constipaţie şi senzaţie de vomă, potrivit csid.ro.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton