Statul acasă poate fi un răgaz pentru a te (re)descoperi și a-ți cultiva pasiuni

 bogdan.galca
.

Dacă te-ai acomodat greu cu munca de acasă, nu reușești să îți gestionezi timpul „mult prea mult' pe care-l ai și, după ce închizi laptopul, îți reiei maratonul de seriale și apoi dormi dusă, nu ești singura. Însă, trebuie să fii conștientă că acest mod de viață, programul haotic și nerespectarea orelor de somn nu îți fac bine și nu e indicat să continui în acest ritm. 

În loc să faci aceleași activități în fiecare zi, poți sparge rutina. Este tot mai vehiculată ideea că, dacă vrei să îți formezi un nou obicei,  trebuie să te disciplinezi și, timp de 21 de zile, să continui să realizezi acea acțiune în mod deliberat, după care va deveni un automatism. Nu îți seta așteptări exagerate, cel mai probabil nu vei deveni antrenoare de fitness în mai puțin de o lună de antrenamente, dar orice are un început.

Iată cum poți valorifica statul acasă, în loc să lâncezești toată ziua în fața unui monitor:

Mișcare 

Chiar dacă până acum nu erai adepta mișcării, dacă adopți un mod de viață exclusiv sedentar, starea ta de sănătate va fi afectată semnificativ pe termen lung. Nu e necesar să-ți impui traininguri solicitante, ci să începi cu câteva exerciții ușoare, de înviorare sau stretching. În această perioadă, există posibilitatea să participi la multe antrenamente online, puse la dispoziție de săli de fitness,  majoritatea gratuite. E o oportunitate să încerci cât mai multe activități, să vezi ceea ce ți se potrivește, dacă te prinde mai degrabă pilatesul decât yoga sau gimnastica. 

Nu încerca să faci mișcare cu șlapi în picioare și haine incomode, ci comandă-ți online pantaloni și colanți de fitness, pentru început, la care poți asorta orice tricou. Dacă îți vei achiziționa un echipament sportiv de calitate, îl vei putea folosi și în viitor, atunci când vei merge la sală sau vei alerga prin parc.

Nu cere de la corpul tău mai mult decât acesta e dispus să-ți ofere. Opreşte-te dacă simţi orice durere acută, fă-ți încălzirea înainte de a da „Start' la orice tutorial. E normal să-ți dorești să-ţi depăşeşti în fiecare zi limitele, dar nu trebuie să forţezi. Dacă o vei face, vei renunța ușor.

Gătit

Pe rețelele de socializare a început să devină virală gluma potrivit căreia la marile show-uri culinare va fi o competiție acerbă. Până să ajungi la „Chefi la cuțite' sau „Masterchef', mai e drum lung și poate nici nu îți dorești asta, dar e o perioadă potrivită pentru a învăța să faci mai mult decât o salată sau o omletă. Începe cu ceva simplu, apoi încearcă să pregătești, ghidată de un tutorial de pe YouTube, o mâncare care îți place. De exemplu, dacă te dai în vânt după ciorba rădăuțeană, descarcă-ți rețeta, cumpără-ți ingredientele necesare și încearcă să o prepari de una singură. 

Nu trebuie să îți fie frică că vei greși, trebuie să ai convingerea că rezultatul nu poate fi decât unul spectaculos. De asemenea, nu omite nici dezvoltarea intelectuală: poți să citești ebook-uri gratuite, puse la dispoziție de multe edituri, te poți apuca să înveți daneza cu ajutorul unei aplicații de pe telefon și poți să deprinzi tehnici de machiaj urmărind influencerii din domeniu.

În loc să te complaci în comoditate, alege să valorifici timpul pe care-l petreci stând în casă. Dacă nu ai încă o familie sau copii, probabil că, de foarte multe ori, nu știi ce să faci cu timpul liber de care dispui. Investește în tine, fii optimistă și încearcă să-ți formezi obiceiuri noi, benefice ție. 

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton