Ce tipuri de mic dejun poți întâlni la un hotel

.

Ce tipuri de mic dejun poți întâlni la un hotel e bine să știi. Căci un mic dejun bun și complet cântărește mult în evaluarea experienței trăite într-un hotel. Și, în funcție de țară sau regiune, tipurile de mic dejun diferă. Așa că, pentru a nu avea surprize neplăcute, e important să cunoști ce tipuri de mic dejun poți întâlni la un hotel.

Unii consideră micul dejun cea mai importantă masă a zilei. Alții se delectează cu această masă doar în timpul vacanțelor sau al escapadelor turistice. Și, trebuie să recunoaștem, un mic dejun bun și complet cântărește mult în evaluarea experienței trăite într-un hotel. Numai că, pentru a putea evalua un mic dejun bun, trebuie să știi și ce tipuri de mic dejun poți întâlni la un hotel. Căci ceea ce înțelegem noi prin mic dejun bun poate fi, în alte culturi, o opțiune de neînțeles.

De ce este important micul dejun într-o unitate de cazare

Un mic dejun bun este o parte importantă a ofertei complete a unui hotel. Indiferent dacă este o unitate de cazare mică sau una reumită, foarte mare. Și, oricâte servicii ar oferi un hotel, micul dejun poate face diferența dintre o ședere obișnuită și una excepțională. Iar dacă această masă este inclusă în prețul camerei, atunci este foarte important să fie una îndestulătoare și plăcută. Așa încât să simți că gazdele s-au străduit să-ți ofere cel mai bun raport calitate-preț. Chiar dacă micul dejun include doar elemente de bază, acestea trebuie să fie de bună calitate, proaspete și apetisante. Căci ce altceva îți poate oferi un start perfect pentru o nouă zi?

În funcție de țară sau regiune, tipurile de mic dejun diferă. Și poți avea parte de o masă tip bufet, abundentă, cu extrem de multe preparate sau numai de ceva dulce și o cafea. Dar asta nu înseamnă că micul dejun nu a fost unul bun. Ci că trebuie să fii atent, când faci rezervarea, la ce tipuri de mic dejun poți întâlni la un hotel.

Ce tipuri de mic dejun poți întâlni la un hotel

Micul dejun continental

Este cel mai des întâlnit tip de mic dejun. Și, în ciuda denumirii, își are originile în Europa. În general, hotelierii britanici utilizează acest concept. Și este vorba despre o masă cu preparate ușoare, simple, de bază, o alternativă la greoiul mic dejun englezesc. Un mic dejun continental presupune prezența produselor de patiserie acompaniate de unt, gemuri, marmelade, brânzeturi. Nu vor lipsi cafeaua proaspătă, laptele și ceaiul. În funcție de hotel, se mai pot pune pe masa de mic dejun și iaurturi, cereale sau mezeluri și fructe proaspete. Oricum, la acest tip de mic dejun, contribuie substanțial creativitatea chefilor din bucătărie.

English Breakfast sau micul dejun englezesc

Un mic dejun englezesc complet înseamnă o masă grea, bogată, foarte consistentă. Aceasta conține de obicei, cârnați prăjiți, bacon crocant, ouă prăjite sau omletă, fasole, ciuperci, roșii călite, sângerete, pâine prăjită ori friganele. Ceaiul este băutura de bază. În general, britanicii obișnuiesc să ia micul dejun ceva mai târziu, așa că acesta înlocuiește cu succes și masa de prânz.

American Breakfast sau micul dejun american

În general, micul dejun american este o combinație între micul dejun continental și cel englezesc. Conține, de obicei, atât preparatele menționate anterior cât și gofre, clătite americane și hash browns (un fel de chiftele crocante din cartofi rași pe răzătoare). Nu vor lipsi de pe masă untul, gemurile, siropurile, pâinea prăjită, sucul de portocale și cafeaua. Se poate servi atât ca bufet, precum și sub formă de porții individuale. Un mic dejun american nu este o opțiune ușor de digerat, dar este un bun start pentru o nouă zi.

Micul dejun asiatic

Este o experiență matinală în sine. Oferă o varietate de opțiuni, de la castronele aburinde cu budincă din orez, la găluște și colțunași preparați la aburi. De obicei, sunt însoțite de legume murate sau proaspete. Nelipsite sunt și cunoscutele pachețele de primăvară și chiflele dulci. În funcție de regiune, se servesc și supe cu tăieței din orez. Dar trebuie să ții cont că un mic dejun asiatic are influențe din diferite culturi, precum China, Japonia, Thialanda sau Vietnam.

Micul dejun japonez, însă, este o adevărată capodoperă gastronomică. Este conceput cu precizie și în baza tradițiilor. Oferă un echilibru perfect între hrana sănătoasă și savoarea necesară la început de zi. De obicei, conține orez la aburi, supă miso, pește, legume murate și proaspete, alge, natto (boabe de soia fermentate). Se servește cu ceai verde. Este o masă care contribuie nu numai la starea de sănătate ci și la delectarea privirii cu spectacolul prezentării.

Micul dejun mediteranean

Acest tip de masă celebrează savorile vibrante ale regiunii mediteraneene. Îți împrospătează ziua încă de la primele ore. Ingredientele unui mic dejun mediteranean sunt foarte proaspete și hrănitoare. Printre acestea se numără roșiile, castraveții, măslinele, brânza feta și uleiul de măsline extravirgin. De obicei, se consumă cu pita sau cu pâine proaspătă. Unii pot oferi și iaurt grecesc cu miere și nuci. Este un tip de mic dejun care radiază sănătate și stare de bine.

Pe de altă parte, celebrul colazione tipic italienesc este exact opusul abundenței de preparate prezentate deja. Italienii obișnuiesc să servească dimineața un preparat din foitaj dulce, cu gem sau cremă de ciocolată, un biscotto sau un fursec. Se consumă alături de un ristretto, un espresso sau un capucino.

Micul dejun oriental

Caracteristicile micului dejun din Orientul Mijlociu este o călătorie culinară printre savorile Levantului și mai departe. Este o desfătare a simțurilor și o experiență de neuitat. Constă în multe preparate de întins pe pâine, precum humusul, tahini sau pasta de vinete, falafel crocant și celebra pita. De pe masă nu lipsesc măslinele, iaurtul tradițional labneh și lipiile aromate din belșug cu za’atar. Este un mic dejun condimentat și parfumat, la fel ca civilizația orientală.

Micul dejun vegan și vegetarian

În ultimii ani, tot mai multe unități de cazare oferă opțiuni de acest tip. Și sunt foarte apreciate de către iubitorii alimentelor vegetale. Oaspeții se pot delecta cu o varietate de preparate care exclud carnea și produsele derivate. De la tofu cu ierburi și condimente, la cereale combinate cu sosuri și dulcețuri, băuturi și sosuri vegetale, toate pot oferi un început de zi perfect pentru toți cei care urmează diete vegane sau vegetariene.

Ce tipuri de mic dejun poți întâlni la un hotel în funcție de servire

Există mai multe tipuri de prezentare pentru servirea micului dejun în hoteluri. Unii preferă să primească micul dejun la pat. Alții adoră socializarea în încăperile aglomerate sau pe terasele cu vedere. Așadar, iată opțiunile de servire pe care le poți întâlni:

Mic dejun tip bufet

Un astfel de mic dejun constă într-o selecție variată de produse expuse pe mese de prezentare. De aici, fiecare își poate lua ce, cât și de câte ori dorește. Un mic dejun tip bufet include multe preparate, de la brioșe, croasanturi și alte produse de patiserie și panificație până la fructe proaspete, iaurturi și cereale. Se servesc, desigur, și mezeluri, brânzeturi, legume proaspete și gătite, ouă fierte, omlete și ochiuri, cremvurști, cârnați, bacon și multe altele, Nu lipsesc sucurile proaspete, cafeaua și ceaiul. Curățenia și modul de prezentare joacă rolul principal.

Micul dejun a la carte

Dacă te numeri printre cei care se mulțumesc cu o porție generoasă din preparatul preferat la micul dejun, aceasta este opțiunea ideală. Îți poți alege din meniul hotelului preparatul care te atrage cel mai mult. Este un tip de mic dejun prin care se evită risipa alimentară. Chiar dacă nu ai la dispoziție prea multe opțiuni de selecție, este o variantă bună pentru a începe ziua plăcut.

Micul dejun în cameră

Servirea micului dejun în cameră oferă un confort special. Te face să te simți ca-n filme, un oaspete de lux al hotelului. Experiența dă sejurului o notă de opulență. Poate fi servit elegant sau în caserole de unică folosință. Îți poți alege variantele în funcție de oferta hotelului și de propriile preferințe. De obicei, oaspeții primesc un meniu pentru mic dejun, de unde își pot alege preparatele.

Micul dejun „la pachet'

Există și situații în care timpul nu îți permite să rămâi în hotel pentru micul dejun. Sau orele de servire nu coincid cu programul tău. În astfel de situații, acesta poate fi solicitat în avans pentru a fi luat la pachet. Indiferent de ce tipuri de mic dejun poți întâlni la un hotel, se poate solicita și varianta de luat la pachet. Important este să nu uiți să incluzi în solicitare și lichide pentru hidratare, și alimente care să nu pice greu, mai ales dacă mergi la drum lung.

Sursa foto: 123rf.com

Alte surse: Refine.com, HotelTalk, TravelUp.com

Citește și Cum poți să mănânci la „all inclusive' fără să te îngrași

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton