Top 5 cele mai frumoase idei pentru decorarea ouălor de Paște 2023

 Calin Maria Bianca
.

Top 5 cele mai frumoase idei pentru decorarea ouălor de Paște 2023. De la un an la altul, știm bine cu toții faptul că moda se schimbă, la fel și culoarea anului. Ei bine însă, nu doar când vine vorba despre stilul vestimentar lucrurile iau o altă întorsătură, ci și atunci când ne gândim la Sărbătorile Pascale. Dacă în urmă cu ceva timp erau în trend ouăle cu frunze și flori, iar mai apoi în două culori sau cu abțibilduri, acum ideile privind decoararea lor sunt cu totul și cu totul diferite. Iată cum să le decorezi de data aceasta!

CITEȘTE REVSTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Fiecare Paște este unic, la fel cum este și Crăciunul sau Revelionul, astfel că toate gospodinele își doresc de la un an la altul să facă preparatele culinare din ce în ce mai bine. Așa este și în cazul ouălor de Paște, când fiecare vrea să cucerească prin modelul ales toate privirile invitaților. Dacă nu vrei să dai greș anul acesta, este momentul potrivit să vezi 5 idei de decorare a ouălor de Paște pentru 2023.

Citește și:Rețete cu ouă fierte pentru masa de Paște

Citește și: De ce ciocnim ouăle de Paște. Ce spune tradiția

Citește și: Motivul pentru care Adelina Pestrițu nu a mai postat imagini cu fiica sa, Zenaida: „Simțeam încărcătura negativă…”

Citește și: Cum ne afectează ora de vară și ce putem face să scăpăm de neplăceri

Top 5 cele mai frumoase idei pentru decorarea ouălor de Paște 2023

Încă din vechi strămoși, gospodinele au încercat să își diferențieze ouăle față de ale celorlalte femei, astfel că au inventat modelul cu frunze și flori, cât și combinarea a mai multor culori de la plante sau condimente naturale. Totuși, în ultimii ani a evoluat foarte mult această ramură, iar cele care vor ouă unice au o mulțime de variante la mijloc. Printre cele mai căutate anul acesta sunt:

  1. Oul tablou

Cu câteva materiale, puțin talent și multă imaginație, un ou de Paște poate să devină în scurt timp o adevărată până de pictură pentru cei pasionați. Bineînțeles, la acestă activitatea gospodinele pot da frâu liber și copiilor, pentru o muncă în echipă.

Ai avea nevoie de: vopsea acrilică, markere permanente, benzi pentru mascarea secțiunilor din ou, pensule și foarfece.

2. Oul zoo

În timp ce oul tablou este ideal pentru a atrage atenția adulților, cel zoo este un motiv bun de a-i convinge pe copii să ciocnească și totodată să mănânce, considerând că este un aliment destinat doar lor.

Pasul 1. Aplicați 2-3 straturi de vopsea și lăsați să se usuce complet.

Pasul 2. Folosiți un creion pentru a desena detaliile.

Pasul 3. Folosiți un marker de vopsea neagră și trasați ochii și boticul pe fiecare ou. Insistați în zona ochilor cu niște gene generoase pentru o privire senină și frumoasă.

3. Oul mozaic

Oul mozaic este vedetă anul acesta, asta fiindcă are un design potrivit pentru aproape orice gust. Totuși, spre deosebire de alte tehnici, este una dintre cele mai migăloase. Nu, nu pictezi, ci ai nevoie de coaja a câtorva ouă albe fierte, cât și colorate. Atunci când le cureți trebuie să ai grijă ca bucățile de coajă să fie cât mai mari, iar când ai obținut materia primă, fă rost de un lipici. Ia un ou curat pe care vrei să faci acest model, bineînțeles, fiert înainte, și apucă-te să lipești bucățile de coajă încât să formezi un mozaic.

4. Oul înverzit

De la clasica tehnică a gospodinelor de a fiebe ouăle în dres și cu frunzele sau plantele în el, acum, mulți aleg varianta mai ușoraă, unde inclusiv copii pot participa.

Ai nevoie de 10 minute libere, lipici, frunze, flori, pensulă și ouă fierte. Acoperiți cu lipici zona în care lipiți plantele. Dupa ce le-ați poziționat mai aplicați un strat de lipici peste, fiind siguri că planta este izolată și nu dezlipește.

5. Oul cu praf de stele

Tot un model de ouă unice și inedite pentru Paște sunt și ouăle cu praf de stele. Nu, nu este chiar praf de stele, ci o vopseau aurie, care cu ajutorul unei pensule, s-a transformat într-o magie pentru invitații de la masa de Paște.

Acum, după ce ați văzut aceste modele unice și care fac furori printre gospodinele care se pregătesc intens pentru Sărbătorile Pascale, este timpul să vă alegeți tehinca favorită și să cumpărați produsele necesare. Totuși, dacă niciuna dintre cele prezentate mai sus nu sunt pe placul vostru, puteți arunca un ochi pe tehnica servețelului, dar și pe tehnica de vopsire a ouălor cu orez.

Sursă foto: Facebook / Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton