Un somn odihnitor este strâns legat de o viață mai sănătoasă și mai fericită. În timp ce dormim, corpul eliberează substanțe chimice care ajută la calmarea grijilor și la reducerea stresului. Japonezii pot fi un exemplu, pentru că au obiceiuri adânc înrădăcinate, care le permit să trăiască o viață mai fericită și să aibă cea mai mare speranță de viață din lume.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI
Dacă dormim suficient, mintea se resetează și stresul se reduce, deoarece în timp ce dormim creierul nostru organizează eficient informațiile. De asemenea, lipsa somnului provoacă un nivel ridicat de stres.
Cât de mult contează un somn bun
Dacă dormim bine vom fi mult mai odihniți a doua zi și, prin urmare, vom avea mai multă forță pentru a face față sarcinilor și întâmplărilor pe care le trăim. Concentrarea și productivitatea noastră vor fi întărite, iar acest lucru va avea un impact direct asupra stării noastre de spirit.
Ba mai mult, dacă alocăm mai multe ore somnului nu vom avem tot timpul senzația de foame și vom arăta mult mai bine. În schimb, dacă rezervăm somnului doar câteva ore, hormonii vor fi afectați și vom avem senzația de foame la ore ciudate. Acestea sunt câteva dintre trucurile japonezilor care ne vor face să înfruntăm zilele cu o dispoziție mai bună.
Mergi la culcare devreme
Japonezii au obiceiul de a merge la culcare devreme, nu mai târziu de orele 23.00, noaptea. Ei iau cina devreme și sunt destul de matinali. Aceast program nu numai că ne va face să dormim mai bine, dar ne va ajuta și să ne controlăm greutatea mult mai bine, să ardem calorii și să menținem glucoza și colesterolul la niveluri optime.
Fă o baie înainte de culcare
Apa fierbinte ne ajută să ne relaxăm mușchii, să îmbunătățim circulația, să eliberăm stresul, cu alte cuvinte să ne simțim mai bine. Această metodă poate da rezultate la sfârșitul zilei.
Nu dormi mai puțin de 7 ore
În altă ordine de idei, orele necesare de somn pot varia în funcție de vârstă. Dar în cazul adulților, mai puțin de șapte ore ar putea însemna o funcționare cerebrală mult mai slabă. Lipsa unui somn odihnitor ar putea fi legată de o stare de sănătate precară, ce ar putea cauza o creștere semnificativă în greutate și apariția bolilor cardiovasculare, diabetului și depresiei, notează 20minutos.es.
Foto: Shutterstock