Tunsori pentru toamna 2024. Ce se poartă și ce nu în acest sezon

 Oana Pantazi
.

Tunsori pentru toamna 2024. Se spune că nu trebuie să te iei după modă, ci după ce îți vine bine, însă sugestiile hairstyliștilor pentru această toamnă acoperă o plajă largă de tunsori, așadar, cu siguranță, vă veți găsi tunsoarea care vă flatează fizionomia. Iată ce tunsori se poartă în acest sezon!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Tunsori pentru toamna 2024. Combinația între clasic și modern, ce se regăsește în tunsorile care se poartă în această toamnă, aduce un vibe proaspăt, iar în stilurile propuse se vor regăsi toate fizionomiile.. Fie că ai fața ovală, rotundă, triunghiulară sau pătrată, părul lung sau scurt, tunsorile în trend în această toamnă te vor satisface pe deplin.

Portrait,Of,Beautiful,Fashion,Woman,With,Bob,Hairstyle.,Flying,HairsPortrait,Of,Beautiful,Fashion,Woman,With,Bob,Hairstyle.,Flying,Hairs

Tunsori pentru toamna 2024. Ce se poartă și ce nu în acest sezon

În acest sezon, trendul este despre naturalețe și păr cu aspect sănătos. Așadar, stiliștii propun tunsori texturate, care accentuează volumul părului. Așadar, bobul lung este din nou la modă, fiin dpotrivit pentru toate formele feței, la fel și tunsorile asimetrice, perfecte pentru părul scurt sau ondulat. Cât despre lungime, părul tăiat la nivelul claviculei este una dintre cele mai apreciate coafuri anul acesta.

Citește și: Cât de mult a afectat-o pe Karmen Simionescu lipsa tatălui ei în copilărie: „Eu eram peste tot cu mama, niciodată cu tata. El nu a luat parte la…’ / Cu ce traume a rămas fiica lui Adrian Minune

Citește și: Daria Crișan și iubitul ei aveau fiecare alți parteneri când s-au cunoscut: „Energia lui mi-a întors capul și primul gând a fost…' Cum a început povestea lor de dragoste și cum au depășit cumpenele în relație / EXCLUSIV

Stiliștii vedetelor spun că blondul va fi culoarea dominantă a sezonului, iar dacă dorești să dai volum și mișcare părului tău, cele mai potrivite sunt tunsorile în scări. Coafurile anilor 1960 vor domina în acest sezon, în care, de asemenea, accesoriile pentru păr sunt nelipsite, în special cele mari. Dacă obișnuiești să porți bentițe groase sau funde coquette, în această toamnă vei fi în trend.

De asemenea, poti alege, în funcție de culoarea tenului, și alte nuanțe la modă în acest sezon, cum ar fi: șaten cald, blond miere, roșcat cupru sau negru intens.

Tunsori pentru toamna 2024. Bob

Una dintre cele mai timeless și versatile tunsori, care se potrivește aproape cu orice fel de fizionomie, este tunsoarea bob. Este ușor de întreținut și, în egală măsură, elegantă. Mai mult, aceasta poate fi realizată atât pe un păr drept, cât și pe unul ondulat, sau chiar creț. Se potrivește atât persoanelor tinere, cât și celor trecute de 50 de ani, este ușor de purtat și conferă un aer fresh, modern.

Dacă ai părul cel puțin până la nivelul obrajilor, poți opta pentru un bob scurt, acesta fiind foarte potrivit pentru persoanele cu fața ovală. De asemenea, se pretează foarte bine bretonul. Și bobul în scări este o variantă, fie scurt sau lung, la fel și bobul asimetric (texturat), tunsoarea perfectă pentru părul rar și fără volum.

Tunsori pentru toamna 2024. Pixie

În ultimii ani, catwalk-urile au fost invadate de acest stil de tunsoare, datorită versatilității și farmecului lor special. Aceste tunsori pline de personalitate se adaptează la diverse tipuri de păr și forme ale feței, oferind opțiuni variate pentru fiecare femeie care își dorește o schimbare radicală și plină de stil.

Nu în ultimul rând, pixie este o tunsoare potrivită pentru mai multe fizionomii. Dacă ai o față ovală, tunsorile cu straturi și texturi îți vor scoate în evidență conturul feței. Pentru fețele cu maxilare pronunțate și aspect geometric pătrat, o tunsoare pixie cu breton asimetric sau straturi lungi poate da mai multă feminitate. Și forma rotundă a feței este avantajată de bine conturat, cu șuvițe care încadrează fața.

Tunsori pentru toamna 2024. Cărare pe mijloc cu bucle lejere

Acest tip de coafură este extrem de versatil, romantic și elegant în același timp, fiind ideală pentru părul lung și mediu. Cărarea este însă deosebit de importantă, deoarece poate să creeze un efect vizual puternic. Din păcate, alegerile greșite în ceea ce privește cărarea sunt des întâlnite, putând să te dezavantajeze fără să-ți dai seama, chiar dacă ți se pare că e o coafură simplă.

De exemplu, bretonul drept va face ca fața rotundă să pară și mai lată, iar cărarea dreaptă pe mijloc prelungește și mai mult chipul cu formă alungită, așadar nu este recomandată persoanelor cu acest tip de fizionomie.

Tunsori pentru toamna 2024. Shag

Tunsoarea shag readuce la modă stilul iconic al anilor 70 și se potrivește perfect persoanelor dezinvolte. Caracterizată prin elemente dezordonate, volum, multe straturi și un aspect aparent neterminat, poate părea neatractivă la prima vedere, însă rezultatele finale sunt surprinzătoare și se potrivesc aproape oricui, indiferent de lungimea sau textura părului.

Această tunsoare îndrăzneață oferă un look relaxat și plin de personalitate, iar vedetele de la Hollywood au adoptat-o deja, ceea ce demonstrează versatilitatea și popularitatea sa.

Ce tunsori nu se poartă în toamna 2024

Anul 2024 vine cu un suflu nou în materie de coafuri, tendințe de hairstyle și pune pe sănătatea părului și aspectul cât mai natural. Dacă anul trecut au existat au fost în trend tendințe cool, precum blondul decolorat sau bretonul tip perdea, anul acesta primează stiluri și coafuri mai „cumințele'.

În acest an, balayage-ul nu mai este la modă. chiar dacă a făcut furori și a fost adoptat de vedete precum Chrissy Teigen sau Jennifer Lopez, acest stil de decolorare în care culoarea trebuie să pară cât mai naturală și întunecată spre rădăcină și mai deschisă în partea de jos nu se mai poartă, deoarece acum se pune mai mult preț pe aspectul natural al părului.

De asemenea, bretonul tip cortină nu mai este la modă. Această tunsoare în straturi, în care bretonul este despărțit pe jumătate și creează un V întors, a fost foarte populară în 2023. În funcție de fizionomiata, alege un breton filat care se deosebește de restul părului, pentru că te va face să pari mai tânără, îți va scoate ochii în evidență. Mai mult, este perfect dacă ai părul rar și fragil.

Pentru că în 2024 stiliștii recomandă părul lung și mătăsos, nu se mai poartă bobul drept și foarte scurt. De asemenea, nici părul prins la spate cu un clește sau prins într-o coadă de cal ori într-un coc perfect strâns nu mai este în tendințe anul acesta. Acum se poartă coafurile mai dezordonate, părul prins într-un coc lejer sau într-o coadă de cal asimetrică. Nu se mai acceptă nici părul deteriorat, cu vârfuri despicate – prețul plătit pentru blondul platinat și alte culori ce necisită decolorarea, care au fost la modă anul trecut.

Deși blondul este culoarea la modă în acest sezon, trebuie, de asemenea, să știți, că nu se mai poartă nuanțele reci.

Ce tunsoare să alegi în funcție de forma feței

Uneori, o tunsoare nepotrivită poate să-ți schimbe aspectul, așadar este foarte important să-ți alegi coafura în funcție de forma feței. Dacă ai fața rotundă, îndreaptă-te spre tunsori cu straturi lungi și breton lateral, care-ți alungesc vizual chipul. Pentru o față ovală, este potrivit aproape orice tip de tunsoare, dar bobul scurt sau texturat lateral îți vor complimenta perfect fizionomia.

Dacă ai fața pătrată, optează pentru tunsori în straturi și cu blucle, pentru că acestea îndulcesc puțin trăsăturile dure. Fața alungită, necesită tunsori cu volum lateral și breton drept, deoarece echilibrează lungimea.

Dacă dorești breton, la modă în acest sezon, trebuie, de asemenea, să ții cont de trăsături. Așadar, bretonul drept se pretează fețelor alungite sau ovele. Bretonul lateral este perfect pentru fețele rotunde sau pătrate, deoarece creează un efect de alungire.



 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton