Ziua internațională a câinelui. Lucruri pe care nu le știai despre acest animal

 Lupescu Anca
.

Ziua internațională a câinelui este sărbătorită pe 26 august. Nimeni nu poate cuceri inimile ca cel mai bun prieten al omului și în cinstea acestei legături dintre om și canin, se sărbătorește Ziua Internațională a Câinelui.

Ziua internațională a câinelui. Lucruri pe care nu le știai despre acest animal

Ia-ți timp pentru a aprecia dragostea și valoarea pe care câinii le aduc în viața noastră de zi cu zi și pentru a face ceva pentru câinii fără adăpost și abuzați din întreaga lume.

De la faptul că ne mențin în siguranță lucrând pentru serviciile de urgență până la sprijinirea persoanelor nevăzătoare, surde sau cu dizabilități, câinii fac multe pentru noi, oamenii, iar aceasta este o oportunitate de a da ceva înapoi.

Ziua internațională a Pisicii

Indiferent cât de puțini bani și cât de puține posesiuni ai, a avea un câine te face bogat.

Ziua Internațională a Câinelui a fost creată pentru ca toate rasele de câini să fie celebrate; mixte și pure. Această zi ajută la conștientizarea importanței câinilor în viețile noastre și la apelul ca fiecare să facă ceva pentru un câine, măcar în această zi.

Această zi are ca scop aducerea unui omagiu acestor animale incredibile care lucrează cu abnegație pentru a aduce confort, a ne menține în siguranță și a salva vieți. În fiecare zi, aceste animale își pun viața în pericol. Există câini care ne protejează siguranța și libertatea prin detectarea drogurilor și a bombelor, precum și cei care scot victimele din epave și din situații tragice.

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Petru și Pavel. Ce NU e bine să faci astăzi

În plus, avem câini pentru persoanele cu handicap, pentru nevăzători și pentru forțele de ordine. De la acești câini eroici până la prietenii noștri de familie, acești câini ocupă locuri speciale în viețile noastre și, prin urmare, este corect să îi onorăm.

Curiozități despre câini

Știai că cel mai de succes vânător din lume este câinele de vânătoare african? Acești câini reușesc să aibă succes în 50 până la 70 la sută din vânătorile lor. 

Ei dețin chiar și recordul mondial Guinness pentru acest lucru. Un alt record mondial Guinness World Record îi aparține lui Saluki pentru că este cea mai veche rasă de câini. 

Această rasă datează de fapt din anul 329 î.Hr. Pe atunci, în Egiptul Antic, acești câini erau ținuți ca animale de companie regale. 

Există zvonuri conform cărora această rasă ar putea fi urmărită și mai mult, deoarece există sculpturi localizate în sudul Irakului, cu un câine care seamănă foarte mult cu această rasă și care pot fi datate până în anul 7.000 î.Hr.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai iubiți sfinți din prăznuit în calendarul ortodox. Ce nu ai voie să faci

Câinii au trei pleoape. Acesta este un lucru pe care o mulțime de oameni nu îl realizează despre prietenii lor blănoși. Cea de-a treia pleoapă este o membrană nictizantă, care este cunoscută sub numele de șoim. 

Aceasta este importantă pentru a asigura lubrifierea și protecția ochiului. Există, de asemenea, unele caracteristici distincte care sunt asociate cu anumite rase de câini. De exemplu, Shar-Peis și Chow Chow au limba neagră. 

De asemenea, 30 la sută dintre dalmațieni sunt surzi la o ureche. De asemenea, știai că, dacă un ghepard și un ogar ar fi față în față într-o cursă pe distanțe lungi, ogarul ar câștiga? 

Acest lucru se datorează faptului că ogarii se mândresc cu viteze excepționale pe distanțe lungi. Aceștia pot menține un ritm de 35 de mile pe oră pe o distanță de până la 11 km.

Istoria Zilei Naționale a Câinelui

Dragostea unui câine este un lucru pur. El îți oferă o încredere care este totală. Nu trebuie să o trădezi.

Colleen Paige a inventat această zi. El este un apărător al animalelor și un expert în stilul de viață al animalelor de companie și al familiei. 

Citește și: Tradiții și obiceiuri de SÂNZIENE (Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul). Ce nu trebuie să faceți astăzi pentru că aduce ghinion

Rase de câini

Rasa pură este un animal ai cărui părinți au fost ambii de aceeași rasă. Un avantaj al animalelor de rasă pură este acela că anumite caracteristici, cum ar fi comportamentul și mărimea, sunt previzibile.

În cazul animalelor de rasă mixtă, genetica devine incertă, iar o parte din predictibilitate se pierde. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de alegerea unui câine pe care să îl introduci în familia ta, atât rasele pure, cât și cele mixte pot fi potrivite. Ambele tipuri de câini, tineri și bătrâni, își găsesc drumul către adăposturi.

Responsabilități

Indiferent de genetica lor, toți câinii au nevoie de îngrijire și dresaj. Dacă există o anumită rasă care ți-a cucerit inima, verifică adăposturile. S-ar putea să fii surprins să găsești fie un câine de rasă pură, fie unul care este un amestec al genului de care te-ai îndrăgostit.

Cât trăiesc animale domestice

Atunci când câinii își găsesc un cămin pentru totdeauna, compania lor creează beneficii pe tot parcursul vieții. Ei aduc cu ei bucurie, loialitate și devotament. În cele din urmă, indiferent de rasă, aceste animale de companie devin o familie.

Dacă vrei un prieten loial, adoptă, nu cumpăra! Ține cont de nevoile unui câine mic față de cele ale unui câine mare. Până îți găsești companionul pentru totdeauna, ia în considerare voluntariatul la adăpostul local.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton