Cele mai toxice 5 alimente pe care le consumăm foarte des. Se poate intra din comă din cauza lor!

 Dumba Gabriela
.

Consumăm cu plăcere cireșe, mai ales că este sezonul lor, dar cu siguranță nu v-ați gândit că pot pune sănătatea în pericol. Nu mai vorbim despre cartofi, mere sau ardei iute. Atenție cum consumați aceste alimente!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Pe cât de benefice sunt pentru sănătate, pe atât de periculoase sunt cireșele dacă sunt consumate în cantități mari. S-a stabilit că un consum exagerat de cireșe reprezintă un pericol major pentru sănătate și nici vișinele nu sunt mai prejos, mai cu seamă că au calorii multe.

Un consum exagerat de cireșe a fost asociat cu o afecțiune care afectează în special pacienții cu boli cronice renale. Se numește hiperpotasemie, adică nivel ridicat de potasiu în organism. Astfel, afecțiunea apare în general în cazul persoanelor care consumă catități mari de cireșe, peste 1 kilogram pe zi, din cauza cantității mari de potasiu pe care o conțin aceste fructe delicioase. Printre simptomele hiperpotasemiei se numără bătăi rapide ale inimii, mâini amorțite și stare de leșin. 

Totodată, o cantitate mare de potasiu poate determina hipertensiune sau chiar stop cardiorespirator, în cazul celor cardiaci, dar și paralizie temporară în cazul pacienţilor cu boli renale.

„Poate să fie ameninţătoare de viaţă, poate duce la blocarea cordului şi ulterior la stop cardiorespirator. Un pacient care făcea dializă de 32 de ani care a spus că a cules şi a consumat cireşe şi care a venit cu paralizii ale membrelor inferioare temporare de la consumul de cireşe.', a declarat medicul urolog Ionut Nistor.

Dacă aţi mâncat vreodată cireşe şi ați mestecat sâmburele mai mult timp, în mod sigur ați introdus cianură de hidrogen în corpul dvs. Deci dacă ați mestecat un sâmbure de cireş, l-ați sfărâmat în dinți, crănțănit etc., acesta produce automat cianură de hidrogen.

Simptomele de otrăvire uşoară includ dureri de cap, ameţeală, confuzie, anxietate şi vărsături. Dozele mai mari pot duce la dificultăţi în respiraţie, creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, dar şi insuficienţă renală. Reacţiile adverse pot include coma, convulsiile şi stopul respirator care duce la moarte.

Merele

Merele conțin cianuri, dar nu în concentrație atât de mare precum alte tipuri de fructe. Fructul în sine nu conţine substanțe chimice, dar veți descoperi cianură în seminţele mărului. În niciun caz semințele din mere nu ucid, dar cu siguranță nu sunt recomandate. Desigur, dacă sunt mestecate și înghițite în cantități mari, ele pot duce la complicaţii, potrivit specialiștilor citați de ziare.com.

Roșiile

Pe cât de gustoase sunt, pe atât de periculoase pot fi roșiile! Deși fructul în sine nu conţine otravă, tulpinele şi frunzele conţin o substanţă chimică cunoscută sub numele de glicoalcaloid. Concentrații mai ridicate se găsesc în roşiile sălbatice, dar și cele cultivate în grădină. Această substanţă chimică este cunoscută pentru că provoacă dureri stomacale, dar și nervozitate. Frunzele şi tulpina pot fi folosite la gătit pentru a conferi aromă, dar trebuie să fie scoase din mâncare, fără să fie consumate. Glicoalcaloidul este atât de puternic încât este efectiv utilizat ca o modalitate de control al dăunătorilor.

Cartofi

Dacă v-aţi uitat la un cartof cu atenție, este posibil să fi văzut că uneori are o culoare verzuie, iar acest lucru se datorează nivelului de otravă glycoalkaloid. În trecut au existat decese datorate otrăvirii cu cartofi. Au fost rare, între-adevăr, dar s-au produs din cauza consumării cartofilor verzi sau a ceaiului din frunze de cartofi. Moartea nu survine brusc. Întâi apare o slăbiciune, iar apoi se intră în comă, potrivit wonders-world.com .

Ardeiul iute

Știați că ardeiul iute conține o substanță chimică numită capsacină? Această substanță este cea care produce senzația de iute și fierbinte. Evident, chili nu vă face rau, dar în cazul unui exces, el poate fi mortal. Substanța este atât de puternică încât se poate folosi pentru a îndepărta vopseaua și este conținută și de către spray-urile paralizante ale poliției. În cazul speciei habanero, capsacina poate să fie simțită chiar și pe piele în momentul în care ardeiul iute este tăiat, aceasta producând o senzație de arsură.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton