Rețetă cafea Dalgona. Cum se prepară cel mai cremos ness café frappe, vedeta verii 2020

 Dumba Gabriela
.

Cafeaua Dalgona a cucerit internetul, milioane de fotografii ale acestei băuturi cremoase, pe bază de ness fiind postate pe rețelele de socializare. Cafeaua Dalgona este, fără îndoială, vedeta verii 2020, iar rețeta ei nu este complicată deloc!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dacă vă place ness café frappe-ul, cu siguranță o să vă îndrăgostiți și de cafeaua Dalgona, diferența fiind că aceasta din urmă este și mai cremoasă.

Rețeta a plecat din Coreea de Sud și a devenit una din modalitățile cele mai apreciate de a prepară cafeaua acasă în perioada carantinei din cauza acestei pandemii globale. Alții susțin că această cafea a fost făcută cunoscută prima oară de actorul sud-coreean Jung II_woo căruia i s-a servit această băutură când a vizitat Macao și acesta a simțit gustul Dalgona din copilărie.

Se pare că termenul de cafea dalgona' a apărut pe Google după 26 ianuarie și a fost popularizat de un coreean pe YouTube, acesta având peste 8 milioane de vizualizări în 2 luni, în timp ce pe #dalgonacoffee pe TikToK a depășit 3.4 milioane vizualizări până în 20 martie, iar pe Instagram eticheta pusă acestei băuturi se apropie de jumătate de milion.

Dalgona este de fapt o bomboană ce aduce cu acadalele și este realizată din zahăr brun, sirop de porumb, bicarbonat și oțet.

Cum se prepară cafeaua Dalgona

Ingrediente necesare:

4 lingurițe rase de cafea solubilă (ness)

4 lingurițe de zahăr

4 lingurițe de apă fierbinte

200 ml lapte rece

cuburi de gheață

Preparare:

Într-un vas se pune ness-ul, peste care se adaugă zahărul și apa fierbinte. Cu un mixer se freacă această compoziție până când devine o spumă cremoasă ce crește în volum. Veți ști că este gata atunci când întoarceți recipientul și spuma este atât de tare, încât nu se desprinde de vas.

Într-o cană sau pahar înalt, de preferință transparente, se toarnă laptele, apoi cuburile de gheață și spuma obținută.

Și asta este tot!

foto: divainbucatarie.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton