Rețetă de salată orientală de post. Nu conține ouă, ci un ingredient mult mai sănătos

 Lupescu Anca
.

Pentru a ține post nu trebuie să te gândești la rețete complicate. Poți pur și simplu să te gândești la mâncărurile pe care le prepari în fiecare zi și să le adaptezi pentru Postul Paștelui. Astfel, îți va fi mult mai ușor să ai un meniu diversificat și să nu te plictisești de preparate.

Citește și: Salată rece de paste, de post. Un preparat ușor și gustos

Postul nu înseamnă că trebuie să mănânci doar cartofi prăjiți și salată, ci dimpotrivă. Este un prilej bun pentru a îți detoxifia organismul, dezobișnuindu-l de proteinele în exces.

Iată cum adaptezi rețeta de salată orientală pentru post. Ai nevoie de:

  • 1 kg de cartofi albi
  • 2 cepe roșii
  • 150 g măsline negre fără sâmburi
  • 1 avocado
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
  • oțet
  • ulei

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă, lasă-i la răcit apoi curăță-i și toacă-i mărunt. Pune-i într-un bol alături de măslinele tăiate feliuțe și ceapa roșie tocată solzișori subțiri.

Citește și: Rețetă pentru pâine de casă fără drojdie, ideală în timpul crizei COVID-19

Între timp, desfă avocado și pisează-l bine până obții o cremă. Asezonează-l cu sare, piper și zeamă de lămâie. Adaugă peste salata orientală sare, piper, oțet și ulei după gust, iar la final sosul cremos din avocado. Poți pune și bucățele de avocado în salată. Amestecă totul și servește cu ceapă verde sau pătrunjel deasupra.

Poftă bună!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton