Știai că poți face spaghete carbonara de post? Vor ieși la fel de cremoase și delicioase, însă puțin mai sănătoase, pentru că rețeta este vegană.
Dacă ții post, ești vegan sau, pur și simplu, nu vrei să mănânci carne într-o zi, dar vrei să te bucuri de o masă delicioasă, o porție de spaghete carbonara de post este alegerea perfectă.
Citește și: Postul Paștelui. Rețetă pentru supă rapidă cu legume și tăieței, de post
Chiar dacă sosul alb pentru paste pare greu de reprodus în varianta fără lactate, în realitate nu este deloc așa! Totul se prepară foarte simplu, așa că fă cele mai bune spaghete carbonara de post/vegane după rețeta simplă de mai jos.
Încearcă această rețetă de post și spune-ne cum ți s-a părut.
- 160 g spaghete
- 160 g ciuperci feliate
- 160 g spanac (opțional)
- 2 căței de usturoi
- o mână de pătrunjel
Pentru sosul carbonara vegan
- 120 g caju
- 8 linguri lapte de soia
- 1 linguriță drojdie
- sare și piper
MOD DE PREPARARE
Spaghete carbonara de post/vegane
Pentru început, pune caju-ul în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. Acum urmează pastele. Pune-le la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, nici mai mult, nici mai puțin.
Sotează ciupercile și usturoiul în puțin ulei, timp de 8 minute. Dacă vrei să pui și spanac, adaugă-l acum împreună cu pătrunjelul și mai lasă pe foc încă 5 minute.
Citește și: Postul Paștelui. Cum se prepară maioneza de post, fără ouă / Rețetă simplă
Prepară sosul pentru spaghete carbonara de post prin simpla adăugare a ingredientelor într-un robot de bucătărie și mixează-le până obții un rezultat cremos, omogen.
Scurge pastele de apă și adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul și amestecă totul. Servește o porție de spaghete carbonara de post cu extra pătrunjel pe deasupra.
Citește și: Postul Paștelui. Rețetă simplă pentru o delicioasă ciulama de ciuperci, de post