Varza, cel mai bun aliment în curele de slăbire! Topești kilogramele imediat și îți detoxifici organismul: cum trebuie să o consumi

.

Nu, nu este un mit, varza chiar este legumă care are o mulțime de beneficii, începând cu slăbirea și încheind cu creșterea imunității! În plus, este ieftină și se găsește pe tot parcursul anului. Iată la ce te ajută!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Cum dietele sunt un adevărat laitmotiv al discuțiilor între doamne și domnișoare, o să începem prin a enumera unul dintre cele mai importante beneficii ale verzei, dacă vorbim despre menținerea siluetei.


Varza, săracă în calorii

Nu este un secret pentru nimeni că nutriționiștii recomandă varza în curele de slăbire (cine nu a ținut măcar o dată celebra dietă cu ciorbă de varză, care promite 5 kilograme topite pe săptămână?), iar asta deoarece conține o mulțime de vitamine și minerale, dar este extrem de săracă în calorii. Pe scurt, 100 de grame de varză conțin doar 31 de calorii, 1.6 proteine, 0.2 lipide, 5.7 carbohidrați, 2 fibre. În plus, varza poate fi consumată atât în stare crudă, cât și fiartă sau murată, iar alături de o bucată de carne slabă, la grătar, constituie un prânz sau o cină ideală.


Citește și: Cum să fii zveltă precum Jennifer Aniston – Ce sfaturi are specialistul în nutriţie Lygia Alexandrescu

Are proprietăți antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare

Varza nu numai că ajută la slăbit la detoxifierea organismului, fiind cunoscută ca un adevărat „aspirator' de toxine, dar este considerată un adevărat panaceu încă din cele mai vechi timpuri. Substanțele conținute de această legumă extrem de folosită în bucătăria românească au și proprietăți antioxidante, antitumorale și antiinflamatoare de excepție.


Tratamentul cu varză este extrem de răspândit ca soluție homeopată, cataplasmele fiind un remediu popular în tratarea umflăturilor, a luxațiilor, a rănilor și chiar a durerilor de cap, pansarea ranilor cu frunze de varză ușor opărite combătând infecția și inflamația și grăbind vindecarea.  

Varza previne cancerul și crește imunitatea

În plus, consumul acestei legume ajută la creșterea imunității și, nu în ultimul rând, stimulează anticorpii ce pot ajuta la combaterea multor forme de cancer. Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi în antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, dar au și un efect benefic şi asupra întregului organism.


Citește și: Cum ne afectează sănătatea chimicalele din fructe și legume. Medic: „Cadmiul crește și produce riscul de apariție a cancerului!'

Foto: Hepta