Cele mai multe zile pentru noi sunt agitate, încărcate cu tot soiul de activități și responsabilități cărora trebuie să le facem față. Se întâmplă frecvent să nu reușim să facem tot ce ne propunem într-o anumită zi, din cauza oboselii și extenuării.
Se întâmplă chiar să ajungem la oboseală cronică, din lipsa somnului sau alte motive. Mai mult chiar. Simptomele oboselii se resimt nu doar asupra noastră, ci și asupra celor din jur. Oboseala cronică nu spune ‘am nevoie de o cană de cafea strong, ci spune un soi de ‘am nevoie de ajutor. Oboseala ne face irascibili, nervoși, conflictuali, neatenți, nerăbdători, cu o capacitate scăzută de concentrare.
Cum putem face față sentimentului de oboseală și epuizare care ne cuprinde și care ne împiedică să rămânem energici toată ziua?
- O seară doar cu tine. După ce ajungi acasă, retrage-te în colțișorul tău preferat, alături de o carte relaxantă, o lumânare parfumată și o lampă a cărei lumină te învăluie precum într-o îmbrățișare. Rămâi acolo măcar o oră, la 2-3 zile. Meditează. Rememorează clipe frumoase. Închide ochii și gândește-te doar la tine.
- Încearcă pe cât este posibil să respecți acea regulă de aur pe care psihologii și psihiatrii ne spun să ținem cont de ea. 8 ore de somn, 8 ore de muncă și 8 ore de relaxare. Pentru un echilibru perfect de care ai nevoie în fiecare zi și pentru a nu cunoaște oboseala cronică.
- Evită pastilele pentru somn. Înlocuiește-le cu o baie caldă în care poți presăra câteva frunze uscate ale florilor pe care le-ai primit sau cumpărat la un moment dat. O cană cu ceai de tei care te poate relaxa.
- Probabil că știi faptul că este recomandat să mănânci înainte cu cel puțin 3 ore de somn.
- 30 de minute pe zi de exerciții fizice. Sigur îți este cunoscut mesajul care apare frecvent în media, dar exercițiile fizice zilnice schimbă starea, tonusul și ne ajută să dormim mai bine.
- Optează pentru o dietă antiinflamatorie, deoarece inflamația din corp este în strânsă legătură cu oboseala cronică. Așadar, uleiul de măsline, peștele și legumele verzi ameliorează inflamația și reduce senzația de oboseală. Evită cât poți de mult carnea procesată, zahărul rafinat și mâncarea prăjită, alimentele de tip fast-food.
- Limitează consumul de cafea, în special după prânz. Afectează calitatea somnului și îți oferă o falsă senzație de energie.
- Alimentează-te sănătos. Dieta bazată pe fructe, legume colorate, oleaginoase (nuci, migdale, avocado), cereale integrale și pește îmbunătățește starea de sănătate, dar și calitatea somnului, astfel încât nu vei mai resimți oboseala și epuizarea accentuată.
Ai încercat Forever Aloe Vera Gel? Dacă nu, încearcă această băutură nutritivă naturală al cărei efect este de creșterea a imunității și îmbunătățirii stării generale. Aloe Vera este populară pentru proprietățile sale terapeutice, folosită și în industria cosmetică, nu doar a suplimentelor alimentare. Poți savura băutura singură sau în combinație cu suc natural de fructe. Pe sanatatecualoevera.ro găsești și alte produse Forever pentru îngrijirea pielii, pentru controlul greutății corporale, dar și produse apicole ce conțin miraculoasa miere.
- O plimbare scurtă în parc? Așază-te pe o bancă și privește cerul câteva minute.
- Nu trece peste un mic dejun sănătos. Îți poate oferi pentru multe ore energia necesară și senzația de sațietate.
Sunt 10 reguli ușoare. Ce pierzi dacă încerci să ții cont de ele? Da, ne este greu uneori să adoptăm obiceiuri sănătoase, și tot amânăm până când ne îmbolnăvim. Dar secretul este să începi și să urmezi aceste reguli câteva zile, după care vor funcționa în mod aproape automat, pentru că vor fi devenit obișnuință. De fapt, așa se formează obiceiurile. Prin repetiție.
Alege să fii mai sănătos! Mai energic! Nu consumând cafea sau pastile, ci un stil sănătos de viață!