10 sfaturi eficiente pentru a te proteja împotriva petelor pigmentare

 bogdan.galca
.

Petele pigmentare, cunoscute și sub denumirea de pete de senescență sau pete solare, reprezintă modificări de culoare ale pielii cauzate de producția excesivă de melanină în anumite zone ale corpului. Aceste pete apar în general pe zonele expuse la soare, cum ar fi fața, mâinile și umerii și pot fi inestetice. Pentru a-ți proteja pielea și a preveni apariția acestor pete pigmentare, iată zece sfaturi eficiente pe care le poți urma.

  1. Aplică un strat generos de cremă de protecție solară

Utilizarea unui produs cu spectru larg de protecție solară (SPF 30 sau mai mare) este esențială pentru a-ți proteja pielea împotriva radiațiilor ultraviolete. Aplică cremă de protecție solară înainte de a ieși din casă, cu 15-30 de minute înainte de expunere și reîmprospăteaz-o la intervale regulate, mai ales după expunerea prelungită la soare sau după ce ai transpirat sau te-ai spălat pe față. Optează pentru produse bine tolerate, adecvate tipului tău de ten, precum crema Altruist SPF 30

  1. Evită expunerea prelungită la soare în timpul orelor de vârf

Razele solare sunt cele mai puternice între orele 10:00 și 16:00. Încearcă să îți limitezi expunerea la soare în această perioadă, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu climă caldă sau călătorești în timpul verii. Umbrela de soare poate fi o soluție practică, dar cea mai eficientă umbră este cea oferită de construcțiile solide din beton.

  1. Poartă haine cu protecție solară

Atunci când te expui la soare, poartă haine care să-ți acopere cât mai multă piele posibil. Optează pentru tricouri cu mâneci lungi și pantaloni lungi, din materiale naturale cu țesătură densă. O alternativă foarte practică, eficientă și confortabilă este reprezentată de hainele cu protecție solară integrată, tratate special pentru a bloca integral razele soarelui.

  1. Folosește umbrelă sau pălărie

Atunci când te afli afară în timpul orelor de vârf, folosește o umbrelă sau o pălărie cu boruri largi pentru a-ți oferi o umbră naturală și a reduce expunerea directă la soare. Cu ajutorul acestor accesorii vei reuși să îți protejezi ochii și pielea delicată a feței și gâtului împotriva radiațiilor solare UV.

  1. Folosește ochelari de soare

Protejează-ți ochii de radiațiile solare dăunătoare, utilizând ochelari de soare cu protecție UV. Acest lucru poate contribui la prevenirea petelor pigmentare în zona delicată din jurul ochilor. De asemenea, protejarea uzuală a ochilor în zilele însorite reduce riscul de degenerescență maculară, cataractă și alte afecțiuni degenerative ale ochilor. 

  1. Aplică loțiuni sau creme cu vitamina C

Vitamina C este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și de reducere a petelor pigmentare. Folosește loțiuni sau creme care conțin vitamina C pentru a uniformiza tonul pielii și a reduce apariția petelor.

  1. Evită bronzarea excesivă

Bronzarea poate duce la o producție excesivă de melanină în piele, ceea ce crește riscul apariției petelor pigmentare. Evită să petreci prea mult timp în soare sau să folosești metode artificiale de bronzare, cum ar fi solarul.

  1. Folosește produse cosmetice cu factor de protecție solară

Atunci când alegi produse cosmetice, cum ar fi fondul de ten sau crema hidratantă, optează pentru cele care conțin factor de protecție solară. Astfel, vei beneficia de o protecție suplimentară împotriva radiațiilor UV.

  1. Fii atentă la medicamentele fotosensibilizante

Unele medicamente pot crește sensibilitatea pielii la radiațiile solare, făcându-te mai predispusă la apariția petelor pigmentare. Dacă iei anumite medicamente, consultă medicul sau farmacistul pentru a afla dacă acestea pot avea un efect negativ asupra pielii în contact cu soarele. În caz afirmativ, încearcă să limitezi expunerea la soare sau să iei măsuri suplimentare de protecție.

  1. Menține o rutină de îngrijire a pielii

O rutină regulată de îngrijire a pielii poate contribui la menținerea sănătății și frumuseții acesteia. Curăță-ți fața în mod regulat, exfoliază pielea pentru a elimina celulele moarte și aplică produse hidratante și antioxidante adecvate pentru tipul tău de ten. Prin menținerea pielii sănătoase, poți reduce riscul apariției petelor pigmentare și a altor probleme dermatologice.

Prevenirea petelor pigmentare este mai ușoară decât tratarea acestora. Respectând aceste zece sfaturi eficiente, poți proteja pielea împotriva radiațiilor solare dăunătoare și poți reduce riscul apariției petelor pigmentare. Cu puțină grijă și atenție, poți avea o piele frumoasă și uniformă.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat de Springfarma

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton