Cărțile manga provin din cultura japoneză, unde cuvântul „manga' înseamnă „benzi desenate'. Restul lumii a preluat această denumire, care acum se referă la categoria de benzi desenate japoneze. Acest gen de cărți se află în strânsă concurență cu benzile desenate western, o altă categorie populară în rândul iubitorilor de comic books. Dacă ai și tu o colecție, mai mică sau mai mare, de benzi desenate și ești curios să descoperi câteva curiozități despre cărțile manga, continuă să citești acest articol.
Iată 3 curiozități despre cărțile manga pe care ar trebui să le știe fanii genului și nu numai:
Seria „One Piece” de Eiichiro Oda este cea mai vândută manga din lume
Seria a depășit 490 de milioane de copii vândute, fiind bestseller internațional în rândul iubitorilor genului. Prima carte din serie a apărut în 1997, iar datorită succesului și popularității de care s-a bucurat în acea perioadă, seria continuă până în prezent. În ceea ce privește acțiunea, aceasta are în centru un număr mare de personaje, majoritatea pirați sau marinari, însă cel ce apare cel mai des și poate fi considerat personajul principal este Monkey D. Luffy. În plus, autorul, Eiichiro Oda, este atât scriitor, cât și ilustrator al seriei. Dacă ești și tu curios să citești câteva cărți cu benzi desenate, atunci pe books-express.ro găsești mai multe variante dintre care le poți alege pe cele care îți fac cu ochiul pentru o lectură grozavă.
Cărțile conțin multe „efecte sonore'
Manga este un gen de cărți care se deosebește de alte benzi desenate prin următorul aspect: redă în scris anumite sunete ale acțiunii prezentate prin intermediul unor efecte sonore. În general, acestea sunt redactate în Katakana, unul dintre cele trei alfabete japoneze. Printre cele mai des întâlnite sunete se numără sunetul de tunet, sunetul unui obiect care se sparge/se rupe, sunetul unei explozii, sunetul unei răsuciri și sunetul inimii care bate alert.
Sunt ecranizate în seriale sau filme de tip anime
Una dintre cele mai cunoscute ecranizările ale unei serii manga este „Death Note”. De-a lungul timpului, au apărut mai multe ecranizări, primele fiind prin anii 2006-2007. Datorită succesului pe care l-au avut acestea, sunt făcute și alte remake-uri mai recente, printre care chiar un film produs de Netflix, în anul 2017, în care studentul Light Yagami găsește un carnet misterios numit Death Note care îi permite să ucidă orice persoană al cărui nume îl scrie. Aceasta ar fi intriga de la care pornește întreaga povestea, ce a ținut în suspans mii de fani. Seria are multe întorsături de situație, iar datorită subiectului mai sumbru, a stârnit interesul multor persoane care l-au vizionat și care au citit seria de la care a pornit anime-ul.
Așadar, pe lângă cele 3 curiozități despre cărțile de tip manga, mai există multe altele, demne de menționat. Însă, cele de mai sus sunt printre cele mai interesante. Tu ce părere ai despre cărțile de acest gen? Ai citit deja vreuna?
Sursă foto: unsplash.com