3 idei pentru  amenajarea balconului deschis 

 advertising.ringier
.

Ai o terasă și vrei să profiți din plin de beneficiile aerului curat? Ideile de amenajare a unui balcon deschis pot fi atât de variate! Un astfel de spațiu merită să fie mai mult decât un simplu loc de depozitare a obiectelor care îți aglomerează locuința sau de care vrei să te debarasezi temporar! 

Indiferent de forma sau dimensiunea balconului, acesta poate fi aranjat în așa fel încât să te bucuri din plin de caracteristicile sale. Acesta îți oferă ocazia de a avea parte de timp de calitate alături de cei dragi, ori, de ce nu, de a petrece timpul de una singură. Iată mai jos câteva idei care te vor ajuta pentru amenajarea unui balcon deschis de la bloc sau casă. 

3 idei pentru amenajarea unui balcon deschis 

1. Amenajează un balcon deschis ca spațiu de relaxare 

Dacă ai un balcon deschis la bloc sau casă, este păcat să îl folosești doar pentru depozitare! Indiferent de forma sau mărimea sa, acest spațiu îți oferă o oportunitate minunată de a petrece timp afară, în aer liber, chiar și doar câteva minute pe zi!

Ce-ar fi să-ți începi diminețile cu o cafea savurată aici? Tot ce vei avea nevoie pentru amenajare este un mic set de scaune și o masă care să încapă perfect, eventual unele cu un design minimalist. Variantele de mobilier pliabil îți vor fi de ajutor pentru a economisi spațiu, mai ales dacă balconul este lung și îngust. 

Pentru decor, adaugă câteva elemente naturale, cum ar fi plante curgătoare într-un suport de flori potrivit. Astfel, îți vei putea crea și o experiență nouă, cea de grădinărit și de protejare a florilor preferate! Iluminatul adecvat va putea face și el o diferență semnificativă, mai ales seara. Dacă nu există deja sisteme de iluminare instalate, câteva lămpi cu LED sau de ce nu, niște felinare amplasate de podea vor crea o atmosferă deosebită, romantică. 

2. Creează un spațiu de lucru cu un mic birou 

La fel de bine ai putea, însă, să privești un balcon deschis ca pe o adevărată extensie deosebit de funcțională a locuinței! Printr-o amenajare potrivită și alegerea corectă a pieselor de mobilier, poți avea parte de un mediu de lucru sănătos, în aer liber, chiar la tine acasă! 

Pentru o experiență de lucru cât mai eficientă, instalează un mic birou într-un loc ce permite acest lucru, alături de un scaun confortabil. Ai putea încerca, de ce nu, să instalezi un suport pentru laptop, sub forma unei măsuțe, chiar pe balustrada interioară a balconului, atât timp cât oferă suficientă stabilitate! 

Decorează cu elementele care te pot ajuta să te concentrezi cât mai bine, cum ar fi un suport pentru paharul cu apă sau cana de cafea, precum și pentru agendele sau piesele de birotică de care ai nevoie și care te ajută în activitatea de zi cu zi. Un covoraș comod dintr-un material rezistent, pe jos, va adăuga nota de culoare și confort de care are nevoie un mediu de lucru bine optimizat! 

3. Oferă-ți momentele de recreere cu un fotoliu confortabil de lounge 

O ultimă idee pentru a profita de spațiul în aer liber pe care îl oferă un balcon deschis este de creare a unui lounge perfect. Diferite modele de scaune sau fotolii suspendate, de o persoană, sunt ideale pentru a savura din plin de momentele tale de meditație, recreere sau de singurătate! 

Poți folosi o astfel de piesă de mobilier exterior pentru citit sau, pur și simplu, pentru a avea parte de o zonă de confort în aer liber. O umbrelă de balcon sau o copertină te vor feri de razele neplăcute ale soarelui prea puternic în timpul zilei și vor crea ambientul intim și protejat pe care îl dorești. 

Pentru decor, adaugă câteva plante suculente sau aromatice, niște lumânări, dar și o pătură confortabilă pentru seară. Astfel, vei avea la îndemână tot ce ai nevoie pentru clipele în care vrei să citești, să scrii un jurnal sau pur și simplu, să te destinzi! 

Iată, așadar, doar o parte dintre soluțiile care te pot ajuta să ai parte de un mediu de lucru sau de relaxare perfect! Folosește recomandările de mai sus pentru a amenaja după preferințe sau necesități balconul și bucură-te de momentele tale preferate în aer liber! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton