3 lucruri de știut când vă luați primul cățeluș

.

Există o serie de lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a lua un cățeluș, pentru a vă pregăti pe dumneavoastră și casa dumneavoastră pentru un nou prieten pufos. Există o mulțime de decizii de făcut și de factori de luat în considerare înainte de a vă decide să aduceți acasă un nou cățeluș – unde ar trebui să doarmă cățelușul în prima noapte, cine va fi prin preajmă pentru a avea grijă de el, aveți toate proviziile la îndemână? Nu cedați impulsului și nu luați acasă un cățeluș la momentul nepotrivit. Faceți mai întâi cercetări. Aflați dacă sunteți pregătit să aveți un cățeluș și cum să obțineți unul în mod responsabil.

  1. Ce tip de cățeluș vi se potrivește?

Mai întâi de toate, decideți ce fel de cățeluș este potrivit pentru dumneavoastră. Faceți o listă cu caracteristicile sau trăsăturile pe care trebuie să le aveți, cu cele pe care le preferați și cu cele pe care cu siguranță nu le doriți.

Cât de mare sau de mic vreți să fie câinele? Câinii mici se descurcă adesea mai bine în spații mai mici. Hrana umeda caini, proviziile și medicamentele sunt mai scumpe pentru câinii mari și foarte mari.

Doriți un câine care să rămână foarte activ la vârsta adultă sau preferați să aveți unul care probabil se va liniști într-un an sau doi? Cât de multă mișcare îi puteți oferi?


Luați în considerare și tipul de blană. Sunteți dispus să vă confruntați cu pierderea părului? Sau vreți un câine care pierde foarte puțin păr? Țineți cont: câinii cu un surplus de blană trebuie să meargă în mod regulat la salonul pentru animale.

  1. Modificați casa pentru protecția cățelușului

Înainte ca micul prieten să vină acasă cu dumneavoastră, este esențial să vă pregătiți casa. Faceți tot posibilul pentru ca toate zonele din casa dvs. să fie sigure pentru cățeluș. Comportamentul distructiv al cățelușilor este comun, frustrant și poate fi periculos pentru acesta. Cățelușul va găsi cu siguranță toate lucrurile mici care îl pot răni.

Cel mai bun mod de a vă păstra cățelul în siguranță este să îl supravegheați în permanență. Țineți cățelușul într-o cușcă în timp ce sunteți plecat (evitați să plecați pentru mai mult de câteva ore atunci când cățelușul este încă mic). Un cățeluș nu ar trebui să aibă acces deplin în casă până când nu este mai mare și bine dresat.


  1. Cumpărați lucrurile necesare

Veți avea nevoie de o mulțime de rechizite pentru câini înainte de a aduce acasă noul cățeluș. Începeți cu elementele de bază înainte de a vă trezi cu o grămadă de lucruri de care nu aveți nevoie, cum ar fi jucării care nu-i plac cățelului dvs. sau paturi în care acesta nu va dormi. Cu siguranță, veți avea nevoie de câteva lucruri esențiale pentru început:

  • Lesă de bază de doi până la patru metri (mai târziu, puteți obține una extra-lungă pentru dresaj);
  • Zgardă reglabilă cu etichete de identificare;
  • Boluri de metal sau ceramică pentru mâncare și apă (evitați plasticul, deoarece poate provoca iritații ale pielii și este ușor de mestecat de către căței);
  • Hrană pentru cățeluși;
  • Pat simplu pentru câini cu spațiu de creștere;
  • Ladă pentru câini cu spațiu de creștere;
  • Câteva jucării simple pentru câini (încercați câte una din fiecare: o jucărie care scârțâie, una de pluș, una de mestecat);
  • O perie, un pieptene sau o mănușă de toaletare potrivită pentru blana cățelului.

Pe măsură ce cățelul crește, veți constata că aveți nevoie de alte articole, cum ar fi cele de îngrijire și produse de prevenire a unor afecțiuni. Medicul veterinar vă poate ajuta să decideți ce articole se potrivesc cel mai bine nevoilor câinelui dumneavoastră.

De reținut: dacă achiziționați sau adoptați un cățeluș, fiți pregătiți să petreceți mult timp în plus cu el, în special în primele câteva luni. Dacă acest lucru vi se pare prea mult, dar vă doriți totuși un animal de companie, luați în considerare adoptarea unui câine adult.


Sursă foto: Unsplash

(P) Material publicitar realizat de Animaland