3 lucruri în care merită să investești până la 35 de ani

 advertising.ringier
.

Preocuparea față de propria persoană și setarea unor obiective din ce în ce mai mari ar trebui să facă parte din viața fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, atunci când ai tinerețea și energia de partea ta, ai posibilitatea de a face o mulțime de încercări, alegeri și greșeli din care să înveți. Scopul trebuie să fie unul singur: dezvoltarea și crearea unui viitor așa cum ți-l dorești, în timp ce te bucuri de prezent.

Iată 3 lucruri în care să investești în prezent, pentru a deveni cea mai bună versiune a ta în viitor.

  1. Propria locuință

Deținerea propriei locuințe este obiectivul fiecărui adult responsabil, datorită faptului că oferă un sentiment de stabilitate atât financiară, cât și psihică. De aceea, încă de când câștigi primii bani, te poți gândi să economisești pentru un avans la credit sau, de ce nu, achiziția locuinței cu bani proprii.

Iată câteva sfaturi de economisire pe care să le pui în aplicare:

  • Folosește regula 50/30/20, conform căreia 50% din venituri să aloci pentru cheltuielile de zi cu zi, 30% pentru alte dorințe și 20% pentru economii.
  • Renunță la cheltuieli inutile, cum ar fi abonamentele la servicii de streaming pe care nu le folosești.
  • Deschide un cont de economii, cu ajutorul căruia să obții profit de pe urma economiilor tale, datorită dobânzii oferite de instituția bancară pe care o alegi.

Dacă ai reușit deja să îți achiziționezi propria locuință și îți dorești să o amenajezi, însă nu dispui de suficienți bani, atunci poți să apelezi la un credit fara dobanda pe care îl poți obține rapid, 100% online. Un astfel de credit poate să fie avantajos, însă, înainte de toate, analizează bine venitul și cheltuielile lunare și stabilește suma de care ai nevoie pentru amenajarea locuinței tale.

Nu uitați că este cu 0% dobanda doar în primele 30 de zile și doar pentru clienții noi. După cele 30 de zile o să plătească dobânda zilnică pentru suma utilizată și pentru numărul de zile de utilizare.

  1. Educație financiară

Deși nu este un lucru palpabil, educația financiară îți poate fi de folos pe tot parcursul vieții, motiv pentru care este bine să o iei în considerare, atunci când dorești să investești în dezvoltarea ta.

Pe lângă faptul că vei putea lua decizii responsabile în ceea ce privește finanțele personale, atunci când investești în propria educație financiară, vei putea observa mai ușor oportunități de business care să-ți aducă profit pe termen lung.

Așadar, investește în cursuri și cărți de educație financiară, participă la workshop-uri și evenimente de networking, pentru a cunoaște oameni de succes, de la care să ai ce învăța.

  1. Propria afacere

Nu în ultimul rând, să investești în propria afacere poate fi o idee potrivită din mai multe puncte de vedere:

  • Obții libertate financiară;
  • Devii propriul șef;
  • Ai posibilitatea de a controla nivelul de succes pe care îl atingi;
  • Îi poți inspira și ajuta pe ceilalți să obțină un anumit nivel de siguranță financiară în viitor.

Iată cum poți să știi ce afacere ți se potrivește:

  1. Gândește-te la hobby-urile tale. Ce îți place să faci în timpul liber?
  2. Identifică metode de monetizare. Pleacă de la activitatea ta preferată și gândește-te în ce moduri ai putea să o monetizezi. Cum poți să te folosești de hobby-ul tău pentru a-i ajuta pe alți oameni?
  3. Construiește-ți un brand personal, care să te diferențieze de competiție, și nu uita să ai o prezență constantă în mediul online.

Concluzionând, achiziția propriei locuințe pentru a te bucura de stabilitate, investițiile în educație financiară și, ulterior, în propria afacere pot fi 3 acțiuni pe care le poți face pentru un viitor mai bun. 

Inspiră-te din informațiile prezentate în acest articol și pune în aplicare planul tău de dezvoltare personală, astfel încât să fii mândră de femeia ce vei deveni!
sursă foto: shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton