3 lucruri pe care să le faci înainte să îți cumperi o locuință cu credit ipotecar

 advertising.ringier
.

Achiziția unei locuințe este un vis pentru mulți, iar un credit ipotecar îl poate face să devină realitate. Totuși, dacă apelezi la această soluție, este important să fii conștient că reprezintă un angajament pe termen lung pe care trebuie să-l respecți pentru a evita eventuale penalități.

Descoperă în cele ce urmează 3 lucruri pe care să le faci înainte să accesezi un credit ipotecar pentru a te asigura că poți să-ți îndeplinești obligațiile de plată fără probleme.

  1. Asigură-te că plătești un preț corect pentru locuința pe care ți-o dorești

Pentru că un credit ipotecar este o responsabilitate financiară pe termen lung, este important ca înainte să achiziționezi o locuință să te asiguri că nu o plătești la suprapreț. Da, finisajele superioare, localizarea într-o zonă bună și numărul mare de camere pot fi justificări pentru un preț crescut, dar chiar și așa, iată ce poți face pentru a te convinge că faci o achiziție inteligentă:

  • Analizează prețurile din zonă. Studiază prețurile locuințelor similare din aceeași zonă cu ajutorul site-urilor de imobiliare pentru a vedea prețurile medii pe metru pătrat.
  • Informează-te despre tendințele pieței imobiliare din zonă. Sunt prețurile în creștere, în stagnare sau în scădere? Pentru asta, urmărește părerile analiștilor financiari, deoarece acest lucru îți poate indica dacă acum este momentul potrivit să faci o achiziție sau dacă e posibil ca piața imobiliară să înregistreze scăderi și atunci să achiziționezi locuința dorită la un preț mai avantajos.
  • Consultă un evaluator imobiliar. Acesta îți poate oferi o estimare cât mai realistă a valorii locuinței pe baza unor factori obiectivi, cum ar fi zona, dimensiunea, starea proprietății și caracteristicile acesteia. 
  1. Economisește bani pentru un avans cât mai mare

După ce îți faci o idee cât mai clară asupra tipului de locuință pe care ți-l dorești, este momentul să te gândești la accesarea creditului. În funcție de valoarea totală a imobilului, poți folosi un calculator credite pentru a vedea ce rată ar trebui să plătești pentru suma împrumutată.

Dacă îți dorești să plătești o rată cât mai mică, atunci poți începe să economisești. Cu cât oferi un avans mai mare băncii, cu atât va trebui să împrumuți mai puțini bani și implicit rata ta va fi mai mică. 

Pentru a economisi cât mai mult într-un timp scurt, creează-ți un buget lunar pe care să îl respecți. Pornind de la veniturile lunare, asigură-te că aloci în fiecare lună buget pentru cheltuielile esențiale, cum ar fi cele pentru alimente, utilități și transport, iar diferența de buget împarte-o în procente către două categorii: dorințe și economii.

Cu cât bugetul pentru categoria de dorințe este mai mic, cu atât vei putea să economisești mai mult pentru locuința ta.

  1. Creează-ți propriul plan de rambursare

Un alt lucru important de făcut înainte să accesezi un credit este să îți creezi un plan de rambursare anticipată ca să nu fie nevoie să plătești rate pe tot parcursul celor 30 de ani stipulați în contractul de credit. 

Ca să îți fie mai ușor, pentru început te poți gândi să plătești câte o rată în avans în fiecare lună după accesarea creditului. Fiind la începutul perioadei contractuale, costurile principale ale creditului vor fi mai mici și dobânda va fi mai mare. Iar tu, plătind câte o rată în avans, eviți în fiecare lună să plătești dobânda aferentă următoarei luni. 

Pentru a vedea rezultate semnificative, continuă acest obicei și plătește câte o rată sau chiar mai multe în avans lună de lună. 

În concluzie, accesarea unui credit ipotecar pentru locuință este o soluție la îndemână pentru mulți. Dacă te gândești și tu să optezi pentru această metodă de a-ți achiziționa locuința, atunci ține cont de sfaturile din acest articol pentru a accesa creditul într-un mod responsabil.
Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton