Un zâmbet frumos reprezintă cu siguranță unul din cele mai prețioase accesorii pe care le poți avea. Pentru a te putea bucura pe deplin de acest accesoriu este necesar, înainte de toate, să asiguri o stare de sănătate orală adecvată și, totodată, să aduci dinților o nuanță de alb cât mai naturală.
O igienă orală corespunzătoare este întotdeauna completă, corectă și continuă. Astfel, nu ezita să discuți cu medicul tău stomatolog despre tehnica periajului, produsele potrivite nevoilor tale, precum și durata și frecvența curățării danturii.
Albirea dinților este un subiect de actualitate ce beneficiază atât de o amplă cercetare, cât și de o cerere semnificativă. Aceasta poate fi realizată prin mai multe metode, fie la cabinet, fie chiar din confortul casei. Indiferent de metoda aleasă, este întotdeauna important ca rezultatul nu doar să fie obținut, ci și întreținut.
Metode eficiente pentru a obține dinți mai albi
Albirea danturii a devenit un proces din ce în ce mai ușor de obținut, fapt ce încurajează persoanele care își doresc o culoare de alb mai intensă, dar naturală, să aleagă una dintre metodele disponibile la momentul actual (în cabinet sau acasă).
Pe lângă albirea propriu-zisă, există metode profilactice pe care fiecare dintre noi le putem pune în practică și, astfel, putem preveni pierderea nuanței ideale de alb a dinților. Acestea se adaugă efectului obținut prin albire și asigură menținerea acestuia în timp.
Astfel, ține cont de următoarele trei sfaturi:
- Folosește produsele adecvate
La fel ca și în cazul igienei orale, un proces precum albirea dinților necesită folosirea produselor potrivite nevoilor tale.
Începând cu o pasta de dinti pentru albire și ajungând până la produse special create pentru obținerea unei nuanțe cât mai naturale de alb, medicul tău stomatolog te va putea ajuta și îndruma referitor la ce ar trebui să incluzi în rutina ta zilnică de îngrijire a danturii.
- Evită consumul alimentelor și băuturilor ce pătează dantura
O metodă profilactică precum evitarea alimentelor și băuturilor cu potențial de a păta smalțul dentar și, ca și consecință, de a modifica nuanța de alb a dinților este întotdeauna accesibilă și eficientă.
Exemple de alimente și băuturi cunoscute ca fiind responsabile pentru pătarea smalțului dentar includ:
- Sosurile de roșii;
- Cafeaua și ceaiul;
- Fructele de pădure și strugurii;
- Citricele;
- Sfecla;
- Dulciurile (în special cele ce folosesc numeroși coloranți artificiali, precum bomboanele de zahăr și acadelele)
- Sucurile de fructe;
- Sucurile acidulate;
- Băuturile energizante;
- Vinul roșu;
- Oțetul balsamic;
- Sosul de soia;
- Anumite feluri de mâncare din bucătăriile internaționale (ex: curry).
Și în acest caz, pentru a obține o listă completă de produse pe care ar fi bine să le eviți, nu ezita să discuți cu medicul tău stomatolog. Acesta îți va putea oferi toate sfaturile necesare, iar tu vei putea să te bucuri de o dantură sănătoasă și cu un aspect plăcut. Totuși, nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la băuturile și alimentele de mai sus. Este recomandat ca după consumul lor să clătești cât mai bine gura cu apă sau apă de gură.
- Redu consumul de zahăr
Zahărul este un aliment ale cărui efecte sunt bine cunoscute atât în medicina generală, cât și în domeniul stomatologiei. Efectele negative ale unui consum excesiv de zahăr se pot resimți la nivelul întregului organism și se reflectă asupra funcțiilor acestuia.
Consumul de zahăr în exces încurajează depunerea plăcii bacteriene, favorizează apariția cariilor dentare și afectează smalțul prin pH-ul acid pe care îl crează, aducându-l pe acesta din urmă la o nuanță gălbuie.
Prin urmare, aplicarea acestor trei metode simple va permite obținerea unei danturi sănătoase și va facilita întreținerea unei nuanțe de alb natural. De asemenea, o igienă orală completă va reprezenta mereu sursa unei danturi sănătoase și cu un aspect de dorit.
Sursa foto: Shutterstock
(P) Material publicitar realizat de Dent America Distribution