3 moduri în care poți avea apă gratuită în mediul rural

 advertising.ringier
.

Mediul rural oferă o multitudine de posibilități atunci când vine vorba de economie la factura de la apa curentă datorită modurilor în care acest element necesar vieții poate fi obținut. În aceste vremuri în care prețurile utilităților este din ce în ce mai mare, fiecare ban economisit este bine venit. Mai jos, vei găsi o listă cu 3 moduri prin care poți obține apă în mediul rural, fără a fi nevoie de un furnizor local de apă curentă.

Iată cele 3 moduri prin care poți avea acces la apă potabilă gratuită în mediul rural!

1.      Stocarea apei de ploaie

Încă din cele mai vechi timpuri, colectarea apei de ploaie a fost un mod eficient prin care strămoșii noștri și-au obținut apa necesară pentru treburile gospodărești. Datorită evoluției tehnologice, modul în care apa poate fi stocată a evoluat și el. Pentru a colecta apa de ploaie într-un mod eficient vei avea nevoie de burlane instalate pe acoperișul casei, bazine colectoare și spațiu de depozitare. Apa de ploaie poate fi transformată în apă potabilă dacă folosești un filtru de apă de minim 5 litri, deoarece unul de capacitate mai mică nu va putea face față unei cantități mai mari.

2.      Construirea unei fântâni

Construirea unei fântâni este modalitatea cea mai eficientă prin care poți avea acces la apă în mediul rural. Pentru a construi o fântână, poți apela la serviciile unei firme specializate în astfel de construcții. După ce fântâna a fost construită și aceasta este plină de apă, trebuie să o golești. Această curățare a fântânii înseamnă și o oportunitate prin care poți stoca apă în bazine pentru perioadele de secetă. Vei avea nevoie de instrumente speciale pentru a face asta, precum o pompă de apă murdară cu tocător de pe atomico.ro, furtun și bazin de depozitare. Nu uita ca apa trebuie ținută în spațiu închis și răcoros pentru a o putea stoca pe o perioadă mai lungă. Chiar dacă o fântână poate însemna o investiție considerabilă, banii vor fi recuperați în timp deoarece nu vei mai avea nevoie de apa curentă oferită de furnizorul tău local.

3.      Folosirea unui dezumidificator

Folosirea unui dezumidificator de capacitate mare, reprezintă un alt mod prin care poți colecta și stoca apă în mediul rural. Ținând dezumidificatorul  într-un loc umbrit cu umiditate crescută, vei putea colecta o cantitate mai mare de apă într-un timp foarte scurt. Chiar dacă este secetă, pământul evaporă apa din conținutul său, amplasând aceste dispozitiv la nivelul solului vei avea mereu parte de apă în dezumidificatorul tău și astfel nu vei duce lipsă de apă pentru uz menajer.

Lipsa apei potabile începe să devină o problemă majoră la nivel mondial. Se aproximează că în următorii câțiva zeci de ani nivelul apei potabile va scădea drastic, ajungând astfel la o criză nemaiîntâlnită până în acest punct al istoriei. Construirea unei fântâni poate fi foarte costisitoare, la fel și achiziționarea de bazine pentru stocarea apei potabile, însă, gândește-te la cât de mult îți vor mulțumi urmașii tăi pentru investiția ta.

Sursa foto: pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton