3 produse esențiale pentru hidratarea părului deshidratat

 bogdan.galca
.

Baza unei rutine de îngrijire adecvate podoabei capilare este diagnosticarea tipului de păr, lucru benefic în cunoașterea nevoilor sale. Știind care sunt caracteristicile firului de păr, ai un punct de plecare stabil în aventura descoperirii produselor și tehnicilor potrivite pentru îngrijirea zilnică. 

În general, orice păr poate fi deshidratat. Chiar dacă este adesea asociată cu părul uscat, deshidratarea se referă la o deficiență de apă, aflată la interiorul firului. Întrucât cuticula respinge apa, protejând fibra capilară, atunci când părul nu primește hidratarea necesară, începe să fie casant, greu de pieptănat, aspru la atingere și se electrizează ușor. 

Prin urmare, îngrijirea adecvată începe din interior, prin folosirea unor produse special destinate hidratării. În egală măsură, părul are nevoie de nutriție, pe care o întâlnim în uleiuri hrănitoare și măști îmbogățite cu ingrediente benefice precum acid hialuronic, aloe vera, aminoacizi, unt de shea, ceramide, glicerină, unt de cacao, colagen sau ulei de migdale. Vorbim de un mecanism care se completează reciproc. Astfel, apa oferă părului hidratare în interior, în timp ce substanțele nutritive conferă un aspect mătăsos, neted și strălucitor. 

Dacă simți că în ultima perioadă podoaba capilară se aranjează mai greu, a devenit mai fragilă din pricina factorilor externi sau a tratamentelor de colorare și se încurcă cu ușurință, poți încerca următoarele produse, recomandate pentru îngrijirea părului deteriorat. 

Mască de păr

Chiar dacă folosești un balsam hrănitor la fiecare spălare, podoaba capilară are nevoie de un plus de hidratare din partea unei măști de păr. Având o consistență mai concentrată, masca se aplică după ce fibra capilară este curățată în profunzime. Spre exemplu, un sampon Joc restructurant restabilește nivelul de hidratare, lasă firul ușor de pieptănat și pregătit pentru următoarele produse de îngrijire. 

Pentru a obține cele mai bune rezultate, folosește o cantitate redusă de mască, distribuită uniform pe toată lungimea părului uscat cu prosopul, pornind de la jumătatea urechii, până la vârfuri. Lasă produsul să acționeze conform indicațiilor lăsate de producător pe ambalaj și respectă ritualul de aproximativ două ori pe săptămână. 

Ulei de păr

Uleiul de păr se clasează pe lista produselor multifuncționale, întrucât îndeplinește cumulativ o mulțime de roluri importante în sănătatea și aspectul părului. Pe lângă hidratare, uleiul ajută la prevenirea efectului de vârfuri casante, oferă strălucire și poate fi utilizat pe post de protecție termică. 

Astfel, părul este protejat împotriva ruperii, devine mai ușor de manevrat și este protejat împotriva efectelor nocive ale razelor solare. În ceea ce privește modul de folosire, se aplică două sau trei picături de produs pe lungimea firului umed sau uscat, de la ureche până la vârfuri.

Balsam leave-in

Tratamentele de tip leave-in vin la pachet cu o gamă largă de avantaje. În primul rând, sunt disponibile sub diferite forme — spumă, spray, cremă, ulei — ceea ce înseamnă că simplifică întregul proces de îngrijire. Mai mult, poate fi aplicat zilnic pe lungimea firului de păr, contribuind la revitalizarea, hidratarea și repararea structurii părului. 

În egală măsură, utilizarea frecventă a unui tratament tip leave-in lasă podoaba capilară ușor de pieptănat și stilizat, menține culoarea părului vibrantă și combate formarea efectului de electrizare. 

Îngrijirea părului este un proces continuu de învățare și descoperire a caracteristicilor specifice tipului de păr. Deoarece podoaba capilară se obișnuiește cu efectele anumitor produse, după o perioadă, rutina are nevoie de schimbări, fiind adaptată la nevoile firului. 

Sursă foto: Shutterstock. 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Profihairshop

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton